לפני שנהפוך לדלעת: מתכונים להאלווין

אז נכון, ליל כל הקדושים הוא ממש לא חג יהודי, אבל מה לעשות שדלעת זה ממש כשר וממש טעים?

nrg מעריב | 31/10/2011 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יעקב הררי
דלעת מלאה כל טוב של ניר צוק יעקב הררי
דלעת במילוי כל טוב

החומרים (10 אנשים):

1 דלעת במשקל 4-5 ק"ג           
מלח גס

למילוי:

2 כוסות (500 גרם) אורז
1/4 (60 מ"ל) כוס שמן
2 כוסות (500 מ"ל) מים רותחים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 בצלים קצוצים
600 גרם בשר כבש טחון
3 גזרים מגוררים גס
250 גרם תותי שדה מיובשים או תערובות פירות מיובשים
1 כף כמון

ההכנה:

1.  מסירים את מכסה הדלעת ושומרים אותו. בעזרת כף מנקים את פנים הדלעת. מפזרים בתוכה בנדיבות מלח גס והופכים על רשת כשהפתח כלפי מטה. ממתינים  שעתיים ושוטפים.
2. בסיר קטן מטגנים את האורז במעט שמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר  ומבשלים כ-10 דקות.
3. מטגנים את הבצל על אש נמוכה–בינונית כארבע דקות בשמן הנותר, מוסיפים את הבשר ומטגנים 3 דקות נוספות, עד שהבשר מאבד את צבעו האדום.


4. מערבבים את האורז עם הבשר, הגזר המגורר והפירות המיובשים ומתבלים במלח, פלפל וכמון. ממלאים את הדלעת בתערובות. סוגרים את הפתח במכסה ועוטפים ביריעת אלומיניום.
5. אופים לפחות שעתיים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה (200 מעלות). מגישים עם כף גדולה. כל סועד לוקח מהמילוי חתיכת דלעת.

מתוך "ספר הירקות", מאת ניר צוק ואלינוער רבין, הוצאת סטימצקי 

דרור כץ
קדרת בשר, חומוס ודלעת דרור כץ
קדרת בשר, חומוס ודלעת

החומרים (8-6 מנות):

4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ
600 גרם בשר בקר כתף, חתוך לקוביות בינוניות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
6-5 כפות רסק עגבניות
5 שיני שום, כתושות
1 מקל קינמון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל, לפי הטעם
4 כוסות מים
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים (אפשר להשתמש בגרגרים משומרים או קפואים)
300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (או 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים וקלופים)
ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים בשר ומטגנים יחד תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
2 מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות.
3 מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים. מבשלים מכוסה כ-5 דקות.
4 מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים דלעת ותפוחי אדמה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
מומלץ להכין גרגרי קוסקוס אינסטנט ולהגיש עליה את המנה.

באדיבות מחברת ספרי הבישול פסקל פרץ-רובין

דניאל לילה
דלעת עם קינואה של בריבה דניאל לילה
דלעת צלויה על סלט קינואה

החומרים (2 מנות):

ליוגורט:

3 כפות יוגורט צאן 4.5% שומן
20 עלי נענע קצוצים 
שן שום
כף רכז רימונים
כפית שמן זית 
מלח ופלפל לבן לתיבול
לדלעת:

200 גרם דלעת 
סוכר חום 
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית שמן זית
לקינואה:

כוס גרגירי קינואה
חצי בצל סגול קצוץ דק
כף צנוברים קלויים
כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים
כפית דבש 
כפית מיץ לימון
כף שמן זית
חצי כוס של תערובת עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה ועלי סלרי
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:

1. היוגורט: שמים את כל המרכיבים מלבד היוגורט במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התערובת ליוגורט ומערבבים.
2. הדלעת: חותכים את הדלעת לריבועים של 4X4 ס"מ, בעובי של חצי ס"מ. עוטפים עם שמן הזית ומפזרים את הסוכר והפלפל. צולים בתנור ב-230 מעלות למשך שמונה דקות.
3. הקינואה: מרתיחים סיר עם מים, כשהמים רותחים מבשלים את הקינואה בסיר קטן למשך כ-12 דקות ומסננים. מאדים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון. מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את עשבי התיבול ומורידים מהאש.
4. שמים את סלט הקינואה על הצלחת לצד היוגורט ומניחים מעל את ריבועי הדלעת.

באדיבות מסעדת בריבה – מטבח מודרני בריא בנמל תל אביב

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים