הולך עם כל דבר: מתכוני קוסקוס

את הקוסקוס, אותם גרגרי סולת אהובים, רובנו מכירים כתבשיל עמוס קטניות וירקות. אבל למעשה אפשר להוסיף אותו למנות שונות ומרעננות. הנה כמה רעיונות

nrg מעריב | 24/11/2011 11:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כיום אין חובה בלהכין את פתיתי הקוסקוס לבד כפי שנהגו בעבר. הקוסקוס שנמכר בשקיות הוא ידידותי מאוד למשתמש ובכלל לא בטוח שתרגישו בהבדל בינו הגרסה המהירה לגרסה הישנה והטובה. פשוט פעלו לפי הוראות היצרן. בתיאבון.
קוסקוס מזון
טונה אדומה על סלט קוסקוס מלא וסלק קוסקוס מזון
טונה אדומה על סלט קוסקוס מלא וסלק

החומרים:

שקית קוסקוס מלא
2 סלקים גדולים
2 כפיות אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית איכותי
2 כפות שקדים פרוסים קלויים
2 כפות צנוברים קלויים
מלח ופלפל
4-5  כדורים של גבינת מוצרלה
200 גרם טונה טרייה, חתוכה לקוביות
צ'ילי (למי שאוהב)
בזיליקום או נענע

ההכנה:

1. מקלפים את הסלקים ופורסים דק (למי שיש, כדאי להשתמש במנדולינה. כדי לקבל את הצורה של הרשת יש להשתמש בלהב משונן ולסובב ב-90 מעלות בין פרוסה לפרוסה).
2. את פרוסות הסלק מסדרים בתבנית ומפזרים מעל, בעזרת מסננת, את אבקת הסוכר. מוסיפים מיץ לימון ונותנים לפרוסות להיכבש כ-30 דקות.
3. מכינים סלט משאריות הסלק שנשארו, אותן קוצצים דק.
5. מערבבים את השאריות הקצוצות של הסלק עם הקוסקוס שהכנו, מוסיפים את השמן ואת השקדים והצנוברים, מתבלים את הסלט (עם מיץ לימון, מלח ופלפל) ומקררים אותו.


6. יש לשמור את הטונה במקרר עד להגשה.
7. מסדרים על הצלחת את פרוסות הסלק הכבושות, מניחים מעליהן את כדורי הגבינה ובסוף את הטונה. מקשטים בעלי בזיליקום או נענע וצ'ילי.







קוסקוס מזון
מוסר ים עם סלט טבולה קוסקוס ישראלי קוסקוס מזון
מוסר ים עם סלט טבולה קוסקוס

החומרים:

שקית קוסקוס
צרור כוסברה טרייה
צרור פטרוזיליה טרייה
עלי סלרי
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
3 כפות שמן זית איכותי
חופן אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
מיץ מלימון אחד
מלח
100 גרם דג מוסר, פרוסות
1 בצל לבן, פרוס לפרוסות עבות וצלוי על גריל /מחבת

ההכנה:
1. מערבבים את הקוסקוס עם שאר המרכיבים (נענע, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי, עגבניות , שמן זית, ופקאן), מתבלים (עם מיץ לימון ומלח) ומקררים. לפני ההגשה יש לבדוק שוב התיבול, כי המליחות וטעם הלימון עלולים "להיבלע" בסלט.
3. כיוון שמדובר בדג נא, מומלץ לשמור את המוסר במקרר עד ההגשה.
4. מסדרים על הצלחת את הקוסקוס עם שאר המרכיבים, ומעל מניחים את פרוסות המוסר.
5. מקשטים בטבעות בצל חרוכות. 







קוסקוס מזון
גלילות חציל וגבינה על מצע קוסקוס מלא קוסקוס מזון
גלילות חציל קלוי עם גבינות על סלט קוסקוס מלא

החומרים:

שקית קוסקוס מלא
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית איכותי
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
פלפל
2-3 חצילים גדולים פרוסים לאורך
25 גרם גבינת פיקורינו רומנו מגוררת.
25 גרם גבינת קצוטה מגוררת
25 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
25 גרם גבינה כחולה מגוררת

ההכנה:

1. ומוסיפים פטרוזיליה, שמן זית ומיץ לימון ומתבלים לקוסקוס שהכנו.
2. על פרוסות החציל בוזקים בנדיבות מלח ומניחים במסננת לשעה עד שעתיים, עד שכל הנוזל המר של החציל יוצא ממנו. לאחר מכן שוטפים היטב תחת מים זורמים ומייבשים במסננת.
3. קולים את החציל בגריל (או במחבת כבדה עם חריצים). לאחר הקלייה מקררים ושמים בצד.
4. מכינים תערובת מ-4 סוגי הגבינות (אפשר לשנות את סוגי הגבינה לפי טעם אישי), מכניסים את התערובת לכל אחת מגלילות החציל ומכניסים לתבנית.
5. לפני ההגשה מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכניסים את גלילות החציל להשחמה.
6. מניחים את גלילות החציל על סלט הקוסקוס ומגישים.

באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca וחברת "קוסקוס מזון"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים