יש מעוף: מתכוני עוף משודרגים

הוא נמצא דרך קבע על השולחן בארוחות שישי משפחתיות אז למה שלא ננסה להכין אותו בכל פעם בדרך אחרת? שלושה מתכוני עוף מוצלחים

nrg מעריב | 14/12/2011 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שירן כרמל
שוקי עוף בזיגוג הדרים שירן כרמל
שוקי עוף בזיגוג הדרים פיקנטי

החומרים (4 מנות):

לעוף:

8 שוקי עוף
4 כפות סוכר
2 כפות חומץ בן יין
מיץ משני תפוזים
מיץ משני לימונים
4 כפות רוטב סויה
4 שיני שום
כפית ג'ינג'ר פרוס
צ'ילי טרי – לפי הטעם
מלח ופלפל

לתוספת:

300 גרם שעועית צהובה
300 גרם שעועית שטוחה
300 גרם שעועית ירוקה
2 כפות שמן
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
2 שיני שום כתושות
מלח

ההכנה:

1. מניחים את הסוכר בסיר ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת קרמל חום בהיר. מוסיפים את הנוזלים ואת יתר הרכיבים ומבשלים 2 דקות.
2. מתבלים את העוף במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית, מפזרים את הרוטב וצולים בתנור בחום 180 מעלות כ-45 דקות. מקפידים במהלך הבישול להרטיב את העוף בנוזלי הבישול מדי 10 דקות.


3. לתוספת: מבשלים כל סוג שעועית בנפרד בסיר מים רותחים עם מעט מלח כ-5 דקות או עד שהן מתרככות אך נותרות מעט פריכות. לפני ההגשה מחממים 2 כפות שמן במחבת, מוסיפים את  הגי'נג'ר והשום ומקפיצים את השעועית.

עוף צלוי עם לימון קונפי מתוק

החומרים (4 סועדים):

4 יח' כרעיים עוף
2 לימונים
2 עגבניות חתוכות לפרוסות עגולות
2 ענפי בזיליקום מופרדים לעלים
200 מ"ל מים
200 גרם סוכר
2 ענפים של טימין
6 זיתים שחורים מאיכות גבוהה
מלח ופלפל
שמן זית
לקישוט: עלי נענע או בזיליקום טריים

ההכנה:

1. פורסים את הלימונים לרוחב, דק ככל האפשר, מניחים בסיר עם מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות ומניחים להצטנן בסירופ.
2. ממליחים את העוף משני צדיו ומשחימים במחבת עם מעט שמן זית, תחילה את צד העור, ומעבירים לתבנית. מניחים על העוף מספר פרוסות לימון כבושות ועלי בזיליקום מתחתיו. שופכים מעט מהסירופ ו-4 כפות שמן זית וצולים בתנור 180 מעלות כ-40 דקות.
3. צולים בנפרד על נייר אפייה את פרוסות העגבנייה עם עלי הטימין, מלח ושמן זית כ-10-15 דקות בתנור בחום 180-200 מעלות.
4. מסדרים את הצלחת: מניחים את העוף, 2-3 פרוסות לימון כבוש, 2-3 פרוסות עגבנייה, ומקשטים בזיתים ובעלי נענע או בזיליקום טריים.
מומלץ להגיש את המנה לצד פולנטה או פירה תפוחי אדמה.

דודו אזולאי
קציצות עוף בקארי מתובל דודו אזולאי
קציצות עוף בקארי

החומרים:

לקציצות:

500 גרם בשר עוף טחון
צרור כוסברה קצוצה
ביצה
תפוח אדמה גדול מגורר
מלח ופלפל

לרוטב:

2 כפות שמן סויה
2 בצלי שאלוט
2 כפות מחית קארי אדומה
2 פחיות חלב סויה
כף סוכר
כף תמרהינדי
קורט קינמון
קורט כמון
קורט כוסברה
קורט הל
חצי אננס טרי חתוך לנתחים ללא החלק הסיבי שבמרכז.
2 כפות בוטנים קלויים
לקישוט: עלי כוסברה ונענע

ההכנה:

1. מכינים את הקציצות, מערבבים את הבשר עם הכוסברה הקצוצה, הביצה ותפוח האדמה המגורר. מתבלים במלח ובפלפל ויוצרים קציצות.
2. מכינים את הרוטב: בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את השאלוט. מוסיפים את משחת הקארי ומבשלים דקה, מוסיפים את חלב הקוקוס, התבלינים ואת התמרהינדי ומבשלים מספר דקות.
3. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-15 דקות.
4. משחימים את פרוסות האננס על מחבת חמה עם מעט שמן ומעבירים לסיר. לפני ההגשה: ניתן לקשט את המנה בעלים טריים של כוסברה ונענע.

המתכונים באדיבות שף מאיר דנון, "בית הספר הגבוה לקולינריה- בישולים"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוף''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים