העוגיה שהתחפשה: אוזן המן שהתחפשה למאפינס פרג ברוטב שוקולד
קורס בישול להורים וילדים. והפעם: מתכון מיוחד לפורים שיהפוך את אוזן ההמן שאתם מכירים למאפין ריחני ברוטב שוקולד. צפו ולמדו
המרכיבים ל- 15 מאפינס בגודל בינוני:
2 כוסות קמח מנופה
1.5 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה
1 יח' שמנת חמוצה –טרה (200 גרם)
1/2 כוס חלב טרה 3%
2 כפות ממרח פרג
1/2 כוס צימוקים קצוצים (לא חובה)
1/2 כוס אגוזים טחונים (לא חובה)
מעט חמאת טרה מומסת לשימון הקוקוטים (תבניות קטנות למאפינס)
לרוטב שוקולד:
1/4 כוס שמנת מתוקה טרה 32%
1 כף ממרח שוקולד
הכנת הרוטב:
ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערת ערבוב את כל המרכיבים היבשים - קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח.
2. מוסיפים לתערובת את המרכיבים הרטובים - שמן, שמנת חמוצה, חלב, פרג (אגוזים וצימוקים) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים את הקוקוטים בחמאה המומסת ויוצקים לתוכם את התערובת (לא עד הסוף, כשני שליש מהגובה).
4. מניחים את הקוקוטים על תבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 160 מעלות למשך כ- 25-30 דקות ומצננים קלות בטמפרטורת החדר.
5. הכנת הרוטב: מערבבים היטב בקערה את השמנת המתוקה עם השוקולד עד לקבלת רוטב אחיד.
6. משחררים את המאפינס מהקוקטים וטובלים את חלקם העליון ברוטב שוקולד ומגישים.
המלצת השף:
1. ניתן לפזר על גבי רוטב השוקולד סוכריות צבעוניות.
2. רצוי להניח בתחתית הקוקט המשומן פיסה של נייר אפיה, על מנת להשיג " שחרור" מהיר של המאפינס מהקוקט.
המתכון באדיבות ברק חי חורש, שף טרה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
