קרם דה לה קרפ: ביקרנו בשה קורין
ראגו פטריות עשיר, קרפים עדינים, אווירה חמימה ונינוחה ותפריט שכולו מחווה למטבח הבלגי. המדור שמגיש לכם ארוחת בוקר למיטה

בוקר Brussels בשה קורין בועז לביא
גילוי נאות: מעולם לא הייתי בבלגיה. מולדתם של הדרדסים, הרקול פוארו וכמה מעצבי אופנה בולטים, מעולם לא הצליחה לגרום לי לרצות ולקנות כרטיס טיסה דווקא אליה.
באופן דומה, גם אזור כיכר המדינה בתל אביב זר לי מאוד. רחוק משכונת מגוריי הדרומית, עמוס חנויות נאות מאוד אך בלתי נגישות לי בעליל, הכיכר הפכה למקום בו אני עוברת לעיתים רחוקות ובאוטובוס בלבד. כדי שאגיע לאזור, בדיוק כמו בלגיה, אצטרך סיבה טובה במיוחד.
הסיבה הזו נתגלתה בתצורתה של הביסטרו הבלגי והאלגנטי "שה קורין", שהחליט באחרונה לרענן שורות ולהציע תפריט ארוחות בוקר בלגי קלאסי, במורכב בעיקר מקרפים.
עיון קל באתר המסעדה הראה כי הארוחות החדשות מוגשות בין השעות 9:00 בבוקר ועד ל-15:00 אחרי הצהריים. מיד ידעתי: הפעם אצוות אליי את מ', חובב מסעדות ידוע, אך כזה שעם כל הכבוד לארוחות בוקר - הוא לא יקום במיוחד בשבילן מהמיטה בסוף השבוע.
ואכן, נפגשנו ביום שבת סגרירי מעט בשעה 14:00 בצהריים. החלל הפנימי של שה קורין צנוע בגודלו (בחוץ יש אזור מקורה עם שולחנות נוספים), והוא מרוהט כמעט לחלוטין על טהרת הצבע הסגול. לוקח רגע להתרגל לצבע הלא שגרתי, אך מספר דקות בכורסאות הנינוחות וכבר נכנסנו לאווירת חו"ל נעימה.

בוקר קורין בשה קורין בועז לביא
לאחר עיון מדוקדק בתפריט, בחרתי אני בבוקר brussels, ביצה בקרפ המוגשת על מצע ראגו פטריות וקרם פרש עם סלט ירוק ורענן וכוס אמריקנו (42 שקל). מ' ידידי התלבט ארוכות בין מחבת הנקניקיות הבלגיות המגיעה עם קוביות תפוחי אדמה וביצת עין, לבין הקרפ madame, שהוא קרפ בלגי מלוח עם גבינת גאודה פסטרמה, בשמל חרדל וביצת עין, אולם לבסוף נזכר שזה עתה קם ועל כן עליו לבחור בארוחת הבוקר הקלאסית (54 שקל ליחיד, 92 שקל לזוג), שכוללת שתי ביצים לבחירה, סלסילת לחמניות, מבחר מזטים, ירקות וגבינות ושתייה חמה וקרה.
אחרי זמן קצר הגיעה כוס הקפה המבורכת לשולחן. טעם הקפה היה עמוק ומהנה. סלסילת הלחמים והגבינות והמזטים (ממרח אבוקדו, סלט טונה, גבינת שמנת במגש קומות ממתכת, שהיה אסתטי מאוד למראה אך קצת נכשל בפרקטיקה ועד מהרה הוצאנו את כל הצלוחיות מכלאן. המזטים היו טריים וטעימים אך ללא כל תיבול במיוחד, ומ' העיר כי היה שמח לעוד קצת ירקות טריים מלבד מלפפון, עגבנייה וצנונית.
אבל אז הגיעה הבוקר brussels שלי. כיאה למקום עצמו, גם המנה הזו היתה אסתטית מאוד, עד שכמעט והצטערתי לפגוע בה. עד מהרה התעשתי, נעצתי את המזלג בביצי העין הרכות שכונסו אל תוך הקרפ והרכבתי את הביס המושלם: מעטפת קרפ, ראגו פטריות, נתח יפה של הביצה ומעט קרם פרש מלמעלה. תענוג אמיתי. למרות שהמנה משביעה מאוד, אין תחושת כובד לא נעימה לאחריה, ואת ראגו הפטריות הייתי שמחה לשלב גם בכל ארוחה אחרת.
אט-אט התרוקנו הצלחות שלנו. בחוץ המשיך לרדת הגשם לסירוגין, והאווירה הנעימה כל כך הביאה לכך שהמשכנו לשבת בביסטרו עוד זמן רב, כשאנחנו מחבקים כוסות תה מהבילות. אם לא היינו מלאים כל כך, סביר שהיינו מתפתים לטעום את שבלולי הקרפ המתוקים. אלה ממולאים בתפוחי עץ ברוטב קרמל ושבבי ביסקוויט קרמל לצד פירות טריים (42 שקל). אבל החלטנו להאמין להמלצות ולסמן לנו מה להזמין בפעם הבאה.
שה קורין, ז'בוטינסקי 110, כיכר המדינה, תל אביב, טל': 9428655–057
התפריט מוגש בסופי שבוע בלבד בין השעות 9:00-15:00
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב