בוקר טוב עולם: ביקרנו בקלמנטיין
בקלמנטיין תמצאו חצר רחבה ומטופחת, שקשוקה טובה, ירקות טריים, זיתים משובחים ואווירה נעימה במיוחד. המדור שמגיש לכם ארוחת בוקר למיטה

ארוחת בוקר בקלמנטיין יחצ
הנה עובדה מדהימה: מזג אוויר מושלם משפר מצבי רוח ומשדרג כל חוויה הכוללת שהייה בחוץ. הבוקר, שהחל כקריר במיוחד, הלך והתחמם ולבסוף נהיה מושלם, כזה עם שמש זורחת בעדינות, שמיים כחולים וציפורים ששרות לי בוקר טוב.
את ש', חברה מהעבודה פגשתי בכניסה לבית הקפה קלמנטיין, הממוקם ב"בית חנה" בצמוד למתחם הדיאדה שבמרכז תל אביב. בית הקפה, שנפתח לפני כחצי שנה נהנה מחצר רחבת ידיים, שהיא ללא ספק הכוכבת המרכזית של המקום ומחלל פנימי נעים ומזמין.
אבל בחזרה לחצר. היתרון העיקרי שלה - מלבד שמש ושמשיות שכווננו לפי רצוננו, הוא במבחר אופציות הישיבה שהיא מציעה: שולחנות קטנים לזוגות, שולחנות לשני זוגות חברים, שולחנות גבוהים יותר, אזורים המתאימים למתבודדים בחברת לפ טופ והפוך קטן וגולת הכותרת שהיא שולחן אבירים מזמין שאפשר לבלות בו בכיף יום הולדת או אירוע גדול ושמח אחר. כיוון שהמקום גדול יחסית, אין מה לחשוך מ"חיכוכים" על רקע רעש תינוקות או צחוק חזק שעולה מהשולחן הגדול. יש מקום לכולם, וזה פלוס גדול.

קלמנטיין, מבט מלמעלה על החצר
יחצ
לאחר בחינה של התפריט, החלטנו על שתי בחירות קלאסיות: ש' בחרה בשקשוקה (36 שקל), ואילו אני החלטתי לפנק את עצמי בארוחת בוקר קלאסית (49 שקל, כולל שתייה חמה וקרה) בטוויסט קטן: ביקשתי את הביצים שלי עלומות.
עד שהמנות יגיעו, שקענו בשיחה ערה דרך זגוגיות משקפי השמש. בינתיים אני לקחתי אמריקנו גדול ומוצלח ואילו ש' לגמה מיץ תפוזים שנסחט במקום.

סלסילת לחמים בבית הקפה קלמנטיין יחצ
כעבור רבע שעה החלו להגיע לשולחן מבחר הסלטים הנאה של ארוחת הבוקר: קרם חצילים, סלט ירקות טרי, ממרח פורל, גבינת שמנת, זיתים בכבישה ביתית, גבינת שמנת, טחינה, ריבה וחמאה. אחרי נשנוש מסלסילת הלחמים ודגימת הסלטים בדגש על קרם החצילים המוצלח והזיתים המרירים והמצוינים (שכולם, כולל כולם, חוסלו עד תום), הגיעו לשולחן הביצים. השקשוקה של ש' הוגשה עם פלפל חריף, טחינה והסלט היה טרי מאוד, ואילו הביצים העלומות הגיעו בהגשה לא שגרתית - בתוך ביצים שלמות על קליפתן.
כמי שרגילה לקבל את הביצים העלומות שלה על ברוסקטה, טוסט או אפילו פסטה, קצת הופתעתי, אבל אחרי כמה נקישות נפתחה הביצה ואת תכולתה השלמה הטלתי לצלחת, כשאני טובלת בה את הלחם בתאווה. גם השקשוקה הוכתרה כהצלחה בייחוד בגלל הפלפל החריף שנתן את הפאנץ' הנכון והרצוי למנה.
אבל מעל הכל, החצר היפה ועמוסת הפרחים והעציצים היא זו שהפכה את ארוחת הבוקר - טובה ככל שתהיה - לכיפית באמת. לקראת הקיץ אמורים להגיע למקום מאווררים גדולים, אבל בינתיים אין בהם צורך וכדאי לקפוץ לשם בשעות הבוקר וליהנות מהאביב התל אביבי.
קלמנטיין, בן גוריון 75 פינת אדם הכהן, תל אביב, טל': 03-5233194. שעות פתיחה: א'-שבת 08:00-00:00. בימי שישי מוגשת ארוחת הבוקר עד השעה 17:00 בערב
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב