השכונתי של יהוד: ביקרנו בלחם יין

לא בטוח שתסעו עד יהוד בשביל ארוחת בוקר, אבל אם כן - כדאי שתקפצו ללחם יין ותהנו מלחמים הנאפים במקום, קישים טעימים ואווירה נעימה במיוחד. המדור שמגיש לכם ארוחת בוקר למיטה

מיה אבידן | 1/6/2012 3:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביסטרו לחם יין. אווירה נעימה ורגועה
ביסטרו לחם יין. אווירה נעימה ורגועה צילום: בועז לביא
האם יש בתי קפה שכונתיים מחוץ לערים הגדולות? בתל אביב ברור שיש, וגם בירושלים וחיפה תמצאו את אותן פנים קבועות, שותות את הקפה הקבוע, דולות עיתון מתוך ערימת עיתוני השבת או רוכנות מעל הלפ טופ.

אבל מה קורה בערים אחרות? האם גם שם "יורדים לקפה"? או שארוחת הבוקר של יום שישי היא בגדר אירוע שבו חובה לאכול כי "לשתות קפה אפשר גם בבית"?. את השאלה הזו יצאנו אני וחברתי ד' לבחון בביקור בעיר יהוד, שם קיימים כבר למעלה מ-12 שנה ביסטרו "לחם יין", והמאפייה הצמודה אליו.  

הביסטרו, שבו לא מעט מקומות ישיבה בחוץ, ממוקם באזור מגורים, מה שאוטומטית הופך אותו לשכונתי, כשהתרחיש הקלאסי הוא קניית חלה או עוגה לשבת ועל הדרך ישיבה לקפה זריז או לחלופין, ארוחה בוקר שלמה, שלשמה התכנסנו.

התיישבנו בחלל הפנימי דווקא של המקום. עיצוב החלל נעים ומזמין ואין תחושה של דוחק בין שולחן לשולחן. לאחר בחינת התפריטים והתלבטות קלה, הזמינה ד' חברתי את ארוחת הבוקר (יש גם אופציה לארוחת בוקר זוגית), הכוללת ביצים לבחירה (ד' בחרה בחביתה עם עשבי תיבול), סלסילת לחמים, מבחר גבינות, טונה, זיתים, ריבה וחמאה, סלט ושתייה קלה וחמה.

כיוון שהגענו למקום בשעות הבוקר המאוחרות, הרגשתי מוכנה נפשית להתמודד עם קיש בתור הדבר הראשון שנכנס לפי. קיש התרד וגבינת העזים שהופיע בתפריט היה חסר, והמלצר האדיב הציע את קיש הכרישה של המקום. נקודה חיובית למקום: המלצר דאג לשאול אם אנחנו מעוניינות בתוספת פטרוזיליה לסלט כי "יש הרבה שלא אוהבים". צודק, תמיד טוב לשאול במקום לגרום לסועד לדלות את העלים הירוקים ולהניחם בצד.
צילום: בועז לביא
האיכות וההשקעה מורגשים בכל ביס. ארוחת בוקר בלחם יין ביהוד צילום: בועז לביא

בזמן שהמתנו שהמנות יגיעו לשולחן, הבחנתי בפינת עיתונים עמוסה, שמוקמה בסמוך לבר של המקום. הנה, עוד סימן קלאסי לבית קפה שכונתי. בינתיים הגיעו כוסות הקפה ואני וד' קשקשנו להנאתנו וזרמנו עם הנינוחות ששרתה עלינו. ואז התחלנו לאכול.

נתחיל ונאמר שכל ארוחה מקבלת שדרוג כשמדובר בלחמים הנאפים במקום. הפריכות, הנימוחות והטריות מורגשת בכל ביס עם כל גבינה (אפשר להחליף לגבינות רזות) ומטבל. גם החביתה הגדולה היתה עשויה בדיוק במידה הנכונה והסלט היה טרי ומתובל בעדינות, כשכל ביס לווה בביס מהזיתים המוצלחים על השולחן.

קיש הכרישה, שגם הוא נאפה במקום ולא "מיובא" מגורם חיצוני כמו במקומות רבים אחרים, היה טעים מאוד, נעדר טעמי ביצה מוגזמים וגם נוכחות החמאה היתה במידה הנכונה והיא לא השתלטה על הטעמים.

לאחר שסיימנו לאכול באופן רשמי לקחנו קצת את הזמן, כשאנחנו ממשיכות לנקר זו מצלחתה של זו עד שתם ונשלם. למרות שהקיץ מתקרב החלטנו בכל זאת להיענות לתפריט הקינוחים המזמין, ובחרנו לקינוח פאי פקאן עם כדור גלידת ריבת חלב. לכאורה מדובר בקינוח פשוט למדי, אבל לא מעט נופלים בו ומעמיסים כמויות סוכר שמאפילות על טעם הפקאן, אבל כאן לא נרשמה בעיה והקינוח חוסל עד תום.



אז נכון, יהוד היא לא בדיוק העיר המתוירת בארץ, אבל במידה ויש לכם סידורים באזור, חברים לבקר או בא לכם להתפנק קצת במהלך יום עבודה עמוס נסיעות, כדאי לקפוץ ללחם יין וליהנות משעה קלה של שקט, עיתונים, ואוכל טעים.


לחם יין, דרך החורש 4, קרית סביונים, יהוד

ארוחת בוקר: 57 שקל. (זוגית: 96 שקל).

קיש: 41 שקל.

עוד בתפריט: בוקר דיאט (41 שקל); פרנץ' טוסט עם תפוחים מקורמלים (41 שקל); שקשוקה (41 שקל); סלט טופו, נבטים וקשיו (57 שקל).




היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

על הבוקר

מדור ההמלצות שבשבילו אין דבר כזה יותר מדי חביתות ירק

לכל הכתבות של על הבוקר

עוד ב''על הבוקר''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים