במקום מרור: סלטים לשולחן החג
את התפריט הדי קבוע של שולחן הסדר אפשר לתבל במנות קטנות ומוצלחות בצורת סלטים מרעננים שיעבירו את הזמן עד לשולחן עורך

החומרים:
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
50 גר' זיתים סורים מגולענים
4 פרוסות לימון כבוש קצוץ
1פלפל ירוק חריף, חצוי ללא עורקים וגרעינים, חתוך גס
2 שיני שום כתוש
1/2 כוס רוטב לימון זעתר
שמן טיגון חצי עמוק
1/2 כוס קמח מצה
פטרוזיליה קצוצה - להגשה
ההכנה:
1. טובלים את פרחי הכרובית בקמח מתבלים במלח.
2. מטגנים עד שיזהיב מכל הצדדים.
3. מערבבים עם יתרת החומרים ומשהים למשך שעה.
4. מעבירים לתבנית חסינת חום מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דק' בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות .
5. להגשה: מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

החומרים:
20 עגבניות תמר חצויות
כף וחצי סוכר
עלים מ-2 גבעולי אורגנו קצוצים
1 כוס רוטב ויניגרט איטלקי
ההכנה:
1. מניחים את העגבניות בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. דוקרים אותן מעט במזלג, מפזרים מעל את הסוכר ועלי האורגאו.
2. יוצקים מעל את הרוטב וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-40 דק' או עד שהעגבניות מאבדות את רוב הנוזלים ומשחירות בקצוות.
3. ניתן להגיש את העגבניות כמו שהן כחלק מאנטיפסטי או לעטר כל עגבנייה במעט לבנה ושמן זית.

החומרים:
750 גר' תחתיות ארטישוק מבושלות (אפשר קפואות)
1/2 כוס ויניגרט איטלקי
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל לבן
הגשה
3 עגבניות ללא מיץ וגרעינים
4 כפות שמן זית
ההכנה:
1. במידה ומשתמשים בתחתיות קפואות מבשלים אותן עד שיתרככו.
2. מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה.
3. מוסיפים את הרוטב האיטלקי תוך כדי ערבוב ומתבלים במלח ופלפל.
4. מרסקים את העגבניות בפומפייה (חלק גס) ומסננים בנוזלים.
5. מתבלים במלח ופלפל.
6. מעבירים את המחית לצלוחיות הגשה מעטרים בעגבניות ויוצקים מעל שמן זית.
המתכונים באדיבות שף חנוך בר שלום לרטבי סלט של "הלמנ'ס"
