הירוק היום ירוק מאוד: מתכונים עם עלים
פטריות מסוגים שונים, עלים ירוקים ועשבי תבלין. קבלו מתכונים שיביאו את הגליל אליכם
בלי לשים לב הפכנו למעצמה של עלים ירוקים שזמינים, אגב, בכשרות ללא תולעים, ברוב הרשתות. אז גם אם אתם לא מתכוננים לעלות לדוחק של ההילולה שבמירון, הנה לכם קצת מהטעמים שהגליל מנפיק לנו.
חטיף אלגנטי ומרשים לאירוח אביבי קליל
החומרים:
10 יחידות אספרגוס ירוק
10 יחידות אספרגוס לבן
20 פרוסות פרושוטו (בגרסה הכשרה כמובן. גם קורנביף או רוסטביף הולכים טוב פה) פרוס דק
גבעולי עירית
כפית חומץ
כפית סוכר
מלח
לרוטב:
שליש כוס מיונז
כף שמן זית
רבע כוס מים
1 בצל שאלוט
1 מלפפון חמוץ קטן
כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1. משרים את האספרגוסים הירוקים במים קרים עם סבון כשלוש דקות ושוטפים היטב. קוטמים כשני ס"מ מבסיס האספרגוסים. מרתיחים מים בסיר רחב ונמוך וחולטים בהם את האספרגוסים למשך שתי דקות ולא יותר! מעבירים מיד לכלי עם מי קרח עד לצינון ומשם לצלחת.
2. מנקים גם את האספרגוסים הלבנים כנ"ל. מרתיחים מים עם כפית חומץ, כפית סוכר ומעט מלח ומבשלים כעשר דקות או עד שהאספרגוסים מתרככים (בודקים על ידי נעיצת מזלג בבסיס הירק. זמן הבישול תלוי בעובי האספרגוס). מוציאים מהסיר ומצננים.
3. עוטפים כל אספרגוס במרכזו בפרוסת נקניק פרושוטו. מלפפים עירית במרכז הפרושוטו וקושרים.
4. להכנת הרוטב: מכניסים לצנצנת אטומה את המיונז, המים ושמן הזית ומנערים היטב. קוצצים דק דק את השאלוט, המלפפון החמוץ והעירית, מכניסים לצנצנת ומנערים היטב שוב.
5. בצלחת הגשה מסדרים את האספרגוסים לבן וירוק זה לצד זה ומגישים עם הרוטב בכלי נפרד.
כן, עוד פעם סלט עלים ירוקים. מה יש? לפני שאתם עוברים למתכון הבא, נסו אותו בכל זאת. השילוב בין הפטריות החמות לגבינת המוצרלה מקורי, והוויניגרט שעוטף אותם פשוט מעיף את הסלט בכמה דרגות למעלה
החומרים (לכ-6 מנות):
1 חסה מסולסלת
צרור עלי רוקט
חופן עלי תרד צעירים
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 חבילת אספרגוס ירוק
חצי קופסת פטריות שמפיניון/ חורש טריות
6 יחידות פטריות פורטובלו
3 כדורי מוצרלה גדולים
לויניגרט:
שני שליש כוס שמן זית
שליש כוס מיץ לימון טרי
3 שיני שום כתושות
1 כף עלי בזיליקום קצוצים
1 כף עירית קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את העלים ומייבשים. את העלים הגדולים חותכים לחתיכות גסות.
2. משרים את האספרגוסים במים קרים עם סבון כשלוש דקות ושוטפים היטב. קוטמים כשני ס"מ מבסיס האספרגוסים. מרתיחים מים בסיר רחב ונמוך, וחולטים את האספרגוסים למשך שתיים עד שלוש דקות בלבד. מעבירים מיד לכלי עם מי קרח. לאחר שהתקררו מעבירים לכלי יבש. חותכים את האספרגוסים לשלושה חלקים.
3. מניחים את הפטריות בתבנית אפייה ויוצקים עליהן כשליש מן הרוטב, מערבבים כך שהפטריות יספגו את הרוטב. מחממים מראש תנור לחום גבוה (כמאתיים מעלות) בתוכנית גריל וצולים את הפטריות שבע דקות.
4. להכנת הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לכלי אטום ומנערים היטב.
5. מסדרים בקערת ההגשה את העלים הירוקים, האספרגוסים והבצלים הירוקים. קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים בין העלים.
6. מניחים מספר פטריות חמות על כל מנה, יוצקים מהרוטב ומגישים מיד.
החומרים (לכ-8 שיפודים):
2 קלחי תירס צעירים
1 חבילת פטריות שמפיניון טריות
1 חבילת פטריות חורש טריות
8 בצלי שאלוט
8 פלפלונים אדומים (מתוקים)
1 חבילת גבינת חלומי (או טופו - למנגל פרווה)
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
רבע כוס רוטב סויה
1 כף סילאן
2 שיני שום כתושות
מעט צ'ילי גרוס
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את קלחי התירס במים רותחים כחמש עד שבע דקות. מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של שני ס"מ.
2. אופים את בצלי השאלוט עם מעט שמן זית בתנור בחום בינוני כ-20 דקות עד שהם מתרככים מעט.
3. מכניסים את כל חומרי הרוטב לכלי אטום ומנערים היטב. יוצקים על הירקות וגבינת החלומי ומערבבים.
4. משפדים על שיפודי מתכת או עץ וצולים על מנגל או במחבת. מסובבים מדי פעם את השיפוד כך שכל המרכיבים ייצלו מכל הכיוונים.
החומרים (ל-6 מנות):
2 בצלים גדולים
כ-800 גרם כבדי עוף צלויים
3 כפות שמן קנולה
3 כפות קוניאק או ברנדי
1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
6 פטריות פורטובלו
מעט שמן זית
קונפיטורת תאנים (עדיף תוצרת בית)
עלי מיקרו סלק ומיזונה
אופן ההכנה:
1. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות. מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. תוך כדי הטיגון מפזרים סוכר ומערבבים. מכניסים את הכבדים הצלויים והברנדי ומערבבים מעט כשתי דקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור
2. קוטמים לפטריות את הרגליים מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעט שמן זית ומלח וצולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (כמאתיים מעלות) למשך שבע דקות.
3. מניחים על כל צלחת פטרייה (כשחלקה העליון כלפי מטה) ומעליה מסדרים מספר כבדים. מגישים בלווית קונפיטורת תאנים ומקשטים בעלי מיקרו סלק ומיזונה.
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'