הכדור הוא עגול: אז איך מכינים קניידעלך מנצח?
איך אתם אוהבים את הקניידעלך שלכם? קלאסי או ממולא? עם כבד קצוץ או עם פטריות? כך תשדרגו את מרק העוף שלכם בערב החג
החומרים (25 עד 30 יחידות):
כוס קמח מצה
3 ביצים
כוס מים חמים
קורט מלח
כקורט פלפל שחור (לפי הטעם)
ההכנה:
1. מערבבים את קמח המצה עם הביצה עד קבלת עיסה גבשושית ראשונית.
2. מוסיפים כוס מים רותחים, קורט מלח, קורט פלפל ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
3. טועמים ומשלימים תיבול.
4. יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).
5. מרתיחים סיר מים (או מרק- עדיף) עם מעט שמן ומלח ומניחים את הכדורים לבישול של כ- 10 דקות.
6. יודעים שהם מוכנים כשהם צפים למעלה. אחרי שהם מוכנים נותנים להם להתבשל לעוד מספר דקות
כדי שהחלק הפנימי יתבשל עד תום.
מוציאים ומניחים בצד.
סמוך למועד הארוחה מעבירים את כדורי הקנידעלך לחימום אחרון במרק עוף צח.
מגישים לכל סועד מעט מרק עוף ושלושה עד ארבע כדורים.
ההתחלה של המתכון הזה זהה למתכון הקודם. מכינים בלילה ומניחים בצד. במקביל, מכינים מילוי לפי הטעם והחשק.
החומרים:
מלית כבדי עוף קצוצים/ פטריות קצוצות
1. מטגנים או צולים כ-100 גרם כבד עוף/ פטריות על כל כוס קמח מצה (מתערובת בצק הקניידעלך). מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים בצד להצטנן.
2. במקביל מטגנים טבעות בצל במעט שמן ומניחים בצד להצטנן.
3. לאחר שחומרי המילוי מצטננים קוצצים אותם ביחד עם בצל מטוגן ומעט פפריקה, עד קבלת תערובת קצוצה דק.
4. להכנת הקניידלע הממולא, משתמשים באותה טכניקה של הכנת קובה: מניחים ביד כ-15 גרם בצק ומרדדים אותו עם שקע במרכזו למילוי.
5. מניחים כמות של כף מהמלית בשקע, ומכסים את המילוי בכמות נוספת של בצק קמח מצה. מגלגלים את הקניידלע הממולא ביד עד קבלת כדור אחיד מצופה בבצק קמח המצה.
6. את הכדורים שהתקבלו (כ-50 גרם ליחידה), מעבירים לסיר מים חמים או מרק לבישול, בהתאם להוראות ההכנה במתכון הבסיסי.
