מתוק על מתוק: מוסיפים פירות לקינוחים
גלידת יוגורט, קרם מסקרפונה וופל בלגי - פירות הולכים נהדר עם, על ובתוך קינוחים. מה שכן, מצטערים, גם אחרי שתטעמו יהיה לכם חם ולח

החומרים:
2 ביצים
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר
1 וחצי כוסות של קמח
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
תרסיס שמן (לשימון)
להגשה:
גלידת וניל איכותית
פירות עונה חתוכים
רוטב שוקולד משובח
ההכנה:
1. טורפים בעזרת מיקסר את הביצים יחד עם החלב, החמאה מומסת והסוכר.
2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. בתערובת הזו יוצרים גומה, שלמרכזה יוצקים את התערובת הראשונה, ומערבבים עד אשר נוצרת תערובת אחידה.
4. מחממים את מחבת הוופל הבלגי או המכשיר ליצירת הוופל הבלגי שברשותכם, מרססים במעט שמן, יוצקים את התערובת וסוגרים את המחבת.
5. מניחים את הוופל המפנק על צלחת הגשה, מניחים עליו 2 או 3 כדורים של גלידה איכותית עם פירות חתוכים ומזליפים מעל סירופ שוקולד איכותי.
באדיבות שף אלדד תמיר, "דודה ביסטרו עברי", הוד השרון

החומרים (4 מנות):
1 ק"ג פירות חתוכים לגדלים אחידים: מלון, אגס, אננס, קיווי, נקטרינה, בננה
חופן עלי נענע טרייה
לסורבה (כמות גדולה יותר, כדי שיישאר לימי חמסין):
חצי ליטר יוגורט 4% שומן
חצי ליטר חלב קוקוס
3 כפות דבש
4 כפות סוכר
4 כפות שבבי קוקוס
קמצוץ מלח
ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הכבודה למכונת גלידה ביתית עד לקבלת מרקם של גלידה. במידה ואין מכונה, מעבירים למקפיא בכלי מכוסה ומקציפים קלות מדי שעה עד שהגלידה מוכן.
2. מערבבים את הפירות החתוכים.
3. מרכיבים את המנה: מעבירים את הפירות לכלי אישי מזכוכית שקופה, כדי שיראו את צבעוניות הפירות. מניחים מעל כדור נדיב של גלידה ומקשטים בעלי נענע. מגישים מיד.

החומרים:
קופסת גבינת מסקרפונה (200 גרם)
200 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
למרנג:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
100 גר’ אגוזי מלך
75 גר’ אגוזי לוז/שקדים קלויים, גרוסים
110 גר’ אבקת סוכר
(אפשר להוסיף שוקולד או אבקת קקאו)
ההכנה:
1. מקציפים את השמנת ושומרים בקירור. מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר ומקפלים לתוך השמנת (ניתן להוסיף ליקר במידה ורוצים). יש לשמור בקירור עד להרכבת המנה.
2. המרנג: מחממים תנור מראש ל-110 מעלות. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר והאגוזים.
3. יוצרים 2 עיגולים בקוטר הרצוי בתבנית האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לשעתיים.
4. מסדרים בכוס או באיזה כלי שרוצים את המרנג, בתחתית יוצקים את הקרם, מסדרים מעל שכבה של פירות יער, מעל יוצקים עוד שכבה של קרם ולמעלה מסדרים יפה פלחי מנגו.
באדיבות שף ארז שבו, מסעדת כרמא, ירושלים
