משהו חדש וטוב: בראוניז משודרגים
בראוניז טעימים מאוד גם בגרסה הקלאסית, אבל אף פעם לא מזיק לנסות משהו חדש, בטח לא כשמוסיפים שוקולד לבן, מרציפן ושזיפים
החומרים (תבנית 22*32):
לשזיפים:
6 שזיפים קטנים (150 גרם אחרי סילוק החרצנים) חתוכים לקוביות קטנות
1 כף סוכר חום
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
לעיסה:
200 גרם שוקולד מריר שובר לקוביות
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
1/3 כוס קמח
2 כפות קקאו
100 גרם מרציפן
4 כפות שוקולד צ'יפס לבן
לזרייה:
30 גרם מרציפן
2 כפות שוקולד צ'יפס לבן
פירורים ("שטרויזל") (אם רוצים):
1/3 כוס פחות כף (50 גרם) קמח
2 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כפית קינמון
30 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
ההכנה:
1. מכינים את השזיפים: שמים את קוביות השזיפים בקערה. מוסיפים את כף הסוכר החום, תמצית הווניל והקינמון. מערבבים ומשהים כחצי שעה. אם רוצים מכינים פירורים: שמים בצלחת את החמאה, הסוכר, הקינמון והקמח ובעזרת האצבעות מעבדים לפירורים דקים. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מניחים את השוקולד והחמאה בקערה. מביאים לרתיחה על הכיריים. מניחים את השוקולד והחמאה בקערה הגדולה מעט מהסיר ומניחים את הקערה על הסיר. ממיסים את השוקולד והחמאה תוך ערבוב עד שהם נמסים לגמרי. מסירים מהאש.
4. מוסיפים לקערה את שני סוגי הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, ומערבבים לאחר כל הוספה רק עד שהביצה נטמעת בעיסה. מנפים את הקמח והקקאו לקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מסננים את השזיפים ומוסיפים אותם לקערה. מגררים במגררת גסה את המרציפן ומוסיפים לעיסה. מוסיפים גם את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
5. יוצקים את העיסה לתבנית. מגררים מעל את המרציפן ומפזרים את השוקולד צ'יפס. אם רוצים זורים גם את הפירורים.
6. אופים 30-35 דקות. מוציאים ומצננים לפחות 3 שעות במקרר. חותכים לקוביות ומגישים בעטרות נייר.
מתוך הבלוג משהו טוב של דנה מזור המתפרסם בתפוז, שם תוכלו למצוא מתכונים רבים נוספים