טעון תפוח: פאי תפוחים חגיגי

ראש השנה יגיע לכאן הרבה יותר מהר ממה שנדמה לכם. סיבה טובה להתחיל ולהתאמן כבר עכשיו על הפאי הנאה הזה

nrg מעריב | 30/8/2012 8:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פאי תפוחים

בתבנית פאי בקוטר 26-28, נשלפת

החומרים:

לבסיס:

200 גרם חמאה
1 ביצה
3 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 כוס אבקת סוכר
1 כף ליקר אמרטו
1 כף מים
1 כפית תמצית וניל

למלית:

7 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרני סמית, קלופים ונקיים מהליבה, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1/4 1 כוסות סוכר (כוס חד פעמית)
1 כף דבש
30 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס אגוזים קצוצים  (לא חובה)
1 כף (גדושה) קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שטוחה קינמון

ההכנה:

1. הבצק: מערבבים  את כל החומרים בעזרת מזלג עד שהתערובת פירורית. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומכניסים למקרר לשעה.
2. לאחר הקירור לוקחים חצי מכמות הבצק ומרדדים על גבי נייר אפייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
3. מניחים על תבנית הפאי (מרימים בעזרת נייר האפייה והופכים ע"ג התבנית. מוציאים את נייר האפייה, מסדרים את הבצק בתבנית (מסדרים חורים שנוצרו).
4. מחוררים עם מזלג את תחתית הבצק ומכניסים למקפיא לשעתיים.
5. את החצי השני של הבצק מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ. שומרים במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש (את הרצועות מניחים ע"ג הפאי לפני האפייה ליצירת רשת.)
6. המלית: שמים בקערה את תפוחי העץ החתוכים, הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל, הדבש, החמאה המומסת והקמח, ומערבבים הכל בקערה.
7. הרכבת הפאי: מוציאים את הבצק מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה בת 15 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירם לתוך הבצק את מלית התפוחים. מסדרים את רצועות הבצק שהכנו בצורת רשת ע"ג הפאי לאורך ולרוחב. מברישים את הרצועות בביצה טרופה ואופים עוד כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב/שחום.
8. מצנניים ומפזרים אבקת סוכר.
אפשרות: במידה ורוצים לקשט את דפנות הפאי בשקדים פרוסים, יש להוציא את הפאי מהתנור כ-10 דקות לפני תום האפייה, למרוח ביצה על הדפנות, לפזר את השקדים מסביב ולהחזיר לתנור לעוד 10 דקות.

מתוך הבלוג אפייה ביתית של סיגל ברמר בתפוז, שם תוכלו למצוא מתכונים רבים נוספים

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק