לגלגל תפוח: רולדת תפוחים ריחנית

אם נשארו לכם כמה תפוחים שלא הספקתם לטבול בדבש - אולי תשתמשו בהם לטובת רולדה ריחנית וטעימה?

nrg מעריב | 20/9/2012 8:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רולדת תפוחים מבצק פריך

החומרים (לרולדה אחת ארוכה):

100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)
1.1/2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור לציפוי)
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב

למלית:

3 תפוחי עץ גדולים (מכל הסוגים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון

לקישוט:

אבקת סוכר
חופן מקלות שקדים (לא חובה)

ההכנה:

1. הבצק: שמים בקערה חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה סוכר, חלב ותמצית וניל, מערבבים עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.
2. המלית: מקלפים את התפוחים ומגרדים על מגרדת בצד הגס, סוחטים היטב ושמים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות, הוא מאוד בריא), מוסיפים לתפוחים קינמון, סוכר ולימון, מערבבים עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.
3. על גבי נייר אפייה מפזרים קמח בנדיבות. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומפזרים את מלית התפוחים על כל מלבן הבצק ומגלגלים לרולדה (אני מקפלת קיפול ראשון של הבצק ואז מרימה את נייר האפיה והבצק מתקפל /מתגלגל לבד).
4. הרים את הרולדה עם נייר האפיה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור ,למרוח את החלבון ששמרנו על פני הרולדה ולפזר את השקדים .
5. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים, מוציאים ומקררים. לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש. שומרים במקרר.

מתוך הבלוג אפייה ביתית של סיגל קרמר בתפוז

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק