איזה משקה אלכוהולי היה במקור תרופה

עם עבר כתרופה וטעם של תרופה, הייגרמייסטר כובש את הברים ומסתמן כטרנד של חובבי האלכוהול. רונן פרלמוטר לא לגמרי מבין איך זה קרה אבל הוא מקבל עליו את הדין. אתם מקבלים מתכונים לשני קוקטלים

נשים
רונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 9/7/2013 11:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא קופא בפריזר. ייגרמייסטר
לא קופא בפריזר. ייגרמייסטר יחצ
טעם של רעל עכברים, שורשים בגרמניה של שנות ה-30 ואפילו עיצוב מזעזע של בקבוק, לא מנעו מהייגרמייסטר להיות אחד מהמשקאות האלכוהוליים הכי טרנדיים בישראל בעשור האחרון. הרבה יותר טרנדי מאשר בבוואריה מכורתו. הביקוש בארץ היה כל כך גבוה עד שהיבואן טרח אפילו להשיג לו לאחרונה כשרות והוא מגיע כעת לארץ באישורה של הרבנות הראשית לישראל.

את הסיפור מהמיתולוגיה הגרמנית (ויש מיתולוגיה כזו, מתברר) על מקור שמו של המשקה נחסוך מכם, רק נספר שהוא נרקח במקור כתרופה, מ-56 עשבים ופירות יער שונים (בין היתר קינמון, ערער, אניס, כוסברה וג'ינג'ר) בתערובת הנשמרת בסוד עד היום והוא מתיישן כשנה בחביות עץ לפני המילוי בבקבוק.

האמת? הטעם לא כל כך נורא (למרות שהוא באמת מזכיר סירופ נגד שיעול) ואחרי כמה כוסיות אפילו מתחילים ליהנות ממנו (מצד שני, על תופעות הלוואי שנגרמות למוח אחרי אותן כוסיות אני לא לוקח אחריות). הייגר, זהו שם החיבה המקוצר שדבק בו, מכיל 35 אחוז אלכוהול, מתאים לשתייה כדז'יסטיף (כלומר בתום ארוחה ולא כפתיח לה) ומוגש ברוב המקרים ישירות מהפריזר (שם הוא נשמר. אל דאגה הוא לא קופא) בכוסיות שוט קטנות, כאשר הוא בהחלט יכול לבוא גם בטמפרטורת החדר בכוס רחבה עם קוביית קרח בפנים. מחיר מומלץ: 119 שקל.

מי שעדיין חושש, יוכל למצוא מפלט במגוון קוקטיילים שמעורבבים על בסיס המשקה. הנה שתי אופציות:


ייגרמונסטר
50 מ"ל ייגרמייסטר
10 מ"ל גרנדין (סירופ רימונים)
מיץ תפוזים
קרח

מניחים בכוס ויסקי רחבה כמה קוביות קרח. יוצקים בעדינות את הייגר, משלימים עם מיץ התפוזים עד כמעט לשפת הכוס ומעל את הגרנדין. מערבבים ומגישים.

מתיישן שנה בחביות עץ. ייגרמייסטר
מתיישן שנה בחביות עץ. ייגרמייסטר יחצ
קופי-מייסטר
המצאה שלי. קוקטייל שבאופן טבעי מתאים יותר ללילות קרים, אבל ילך לא רע בכל תקופה בשנה.
30 מ"ל ייגרמייסטר
20 מ"ל ליקר קלואה (ליקר קפה) או וודקה אספרסו
15 מ"ל שמנת מתוקה
קרח

מוזגים את הייגר ואת הקלואה לשייקר עם קרח ומנערים היטב. מסננים את הקרח ומוזגים לכוס אלגנטית על רגל ומעל יוצקים את השמנת. מעטרים בעלה מנטה.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק