לילה לבן: מצעד היינות הלבנים הטובים ביותר

שבועות הוא יומם הגדול של היינות הלבנים. הם קלילים, מתאפיינים בטעם פירותי או חמצמץ ומשתלבים נהדר עם מאכלי חלב. קבלו את המלצות המדור לחג הקרוב

יעל פרידסון | 3/6/2014 8:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שבועות היא חגיגה לבנה, מהלבוש למאכלי הגבינה, ללילה הלבן של תיקון שבועות. היין הלבן הוא אך התוספת המתבקשת ליום שכזה. לפניכם מבחר יינות מהבציר האחרון.

סמיון כרם אלקוש 2013, דלתון
הסמיון משמש לרוב בתוך בלנד, ונדרש אומץ מצד הייננית נעמה סורקין לתת לו את כל הבמה. הבציר הקודם תסס והתיישן בחביות עץ, והיין שהתקבל היה בעל גוף מלא ומורכב, שדורש תשומת לב. הפעם ההכנה שלו שונה לגמרי והיין נטול עץ, מה שמוציא את המינרליות שלו החוצה. שווה לקנות בקבוק, ולו רק כדי להרחיב את אופקי היין שלכם. 92 שקל.

ספיריט הרי ירושלים­לבן 2013, טריו
קבלוהו במחיאות כפיים סוערות — יקב טריו בהופעת בכורה במדור. את היקב הקימו האחים שקד, בעלי רשת החנויות "דרך היין" אשר מבינים דבר או שניים באלכוהול. הבלנד מורכב מ–60 אחוז ויונייה והשאר שרדונה, וגם כאן נעשה שימוש בעץ, אבל רק לצורך תיבול. כמות קטנה מאוד תססה בחביות והשאר במכלי נירוסטה. התוצאה היא יין פירותי, עמוס בפירות הדר ומרענן מאוד בקיץ, אבל לא כזה שנותן תחושה של מיץ עם אלכוהול. 70 שקל.
 
אי-אפ-פי
יין לבן. ''משתלב נהדר עם מאכלי חלב''. אי-אפ-פי

ויונייה מרום הגליל 2013, כרמל
קוראי המדור הנאמנים זוכרים שבחורף האחרון יקבי כרמל השיקו סדרת יינות חדשה בשם Carmel Vineyards. הבון–טון בעולם היקבים הוא סדרה שפונה למסעדה, כמו למשל "גמלא השמורה". אז איך יוצרים בקלות סדרה חדשה? לוקחים שני יינות מסדרת הביניים, שלרוב נותנת תמורה טובה למחיר, מוסיפים עוד שני יינות חדשים, מעצבים תווית חדשה והופ — יש סדרה. הוויונייה בסדרה האזורית של כרמל הוא אחד האהובים על המדור — כמעט ונטול עץ, מתיישן במשך שישה חודשים על השמרים (Sur Lies), פירותי ורענן עם הרבה אפרסק ופירות הדר. שמחנו שוב לפגוש את החבר הותיק, אבל התקשנו עד מאוד להבחין בהבדל באיכות בין הוויונייה החדש לבין זה הישן והטוב, חוץ מהעובדה שגובים עליו 20 שקלים יותר. געגועינו לאזורית. 65 שקל.

ווייט טוליפ 2013, טוליפ
ביקב טוליפ כיוונו מאז ומתמיד ליינות נגישים, שמלווים אוכל ונותנים תמורה טובה למחיר. הווייט טוליפ הוא בדיוק כזה — יין שמתאים מאוד לחום הישראלי, עם בלנד חדשני של שני–שליש גוורצטרמינר ושליש סוביניון בלאן. החמיצות של הסוביניון בלאן מאזנת את הפירותיות של הגוורצטרמינר, והתוצאה היא אחד היינות הכיפים ביותר לקיץ העומד בפתח. 69 שקל.

‏24K ICED WINE, גת שומרון
יין הדגל של יקב גת שומרון קנה לו שם במהירות רבה בקרב חובבי יינות הקינוח. תהליך ייצור היין מנסה לדמות את התהליך הטבעי שקורה בקנדה למשל, כשמשאירים את הענבים להצטמק על הגפן ובוצרים אותם כשהם קופאים בחורף. בארץ התחליף הוא פשוט להקפיא אותם, ולרסק אותם בעודם קפואים. הנוזל שיוצא, בלי רוב המים, מרוכז מאוד ומכיל אחוזי סוכר גבוהים ביותר. היין עובר תסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה כדי לשמור על טעמיו, תסיסה שיכולה להימשך אפילו חצי שנה. התוצאה — זהב. מדובר ביין קינוח שיש לשתות ממנו בכוסית קטנה, חובה שתהיה קפואה, לגימה–לגימה. גם עיצוב הבקבוק, עם עיטורי זהב אמיתיים, מוסיף לחגיגיות. 139 שקל.
אשכול הזהב 2014

לפני שבועיים פורסמו תוצאות תחרות "אשכול הזהב", אחת המסגרות המקצועיות ביותר לדירוג יין בארץ. לכבוד שבועות נציג בפניכם את הלבנים, ובשבוע הבא נחזור עם האדומים.

שרדונה
1. שרדונה, כרם אודם, ירדן,
רמת הגולן 2012
2. שרדונה, בזלת הגולן 2012
2. שרדונה, עמק יזרעאל 2012
3. שרדונה, רזרב, מוני 2011

גוורצטרמינר & ויונייה
1. גוורצטרמינר, רזרב, בנימינה 2012
2. גוורצטרמינר, ויניארד'ס, כרמל 2013
2. גוורצטרמינר, ירדן, רמת הגולן 2013
3. גוורצטרמינר, אדמה, תבור 2013

זנים לבנים
1. ריזלינג, קאיומי, יקבי כרמל 2012
2. סוביניון בלאן, ירדן, רמת הגולן 2013
3. רוסן, אדמה, תבור 2013

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק