חגיגת יין: יקבי הגליל פותחים את שעריהם

במהלך פסטיבל "בשביל היין" נהנים המבקרים הרבים ממפגשים מרתקים עם אנשי היקב, הייננים והכורמים הצפוניים שמימשו את החלום והפכו תחביב למקצוע

יאיר קראוס | 3/6/2014 15:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: שבועות, יין,
את ימי חג השבועות, חג החלב היין והתורה מנצלים בגליל לחגיגה אמיתית של יינות משובחים ואיכותיים שרק אסם הגפנים של ישראל מסוגל להניב מאדמתו. עשרות יקבים ברחבי הגליל והגולן פותחים את שעריהם ואת חביות היין לתצוגת תכלית מרשימה שנפתחה ביום חמישי האחרון בפסטיבל היין בראש פינה ונמשכת עד ה14 ביוני.

כטוב ליבנו ביין יצאנו לדגום את היינות של האיזור עם הטרואר הגלילי המיוחד שמוסיף ליינות קסם מיוחד. קובי לוי, מיקב לוי שבמושב דישון מסבי: "מה שמיוחד כאן הוא לא היין אלא קודם כל האנשים שמייצרים אותו. תוסיף לזה את האדמה ומזג האוויר והאיזור ותקבל יין מעולה".

הוא ממהר למזוג כוס יין לאורח נוסף שצובא על הדוכן הקטן שהקים בשורת המציגים הגדולה בפסטיבל, "האירוע הזה מקדם את הגליל ונותן לנו יחסי ציבור וחשיפה גדולה. אנחנו לא באים להוכיח את עצמנו כאן כי הכל נולד כאן בגליל. כל היקבים הגדולים לוקחים את הענבים שגדלים כאן".
 
צילום: ליאור ג'ורנו
חגיגת יין צילום: ליאור ג'ורנו

לוי לא מגזים בכתרים שהוא תולה לפריפריה הגלילית שעולה לרוב לחדשות ולכותרות העיתונים בסיפורים על עוני, מסכנות ופערים חברתיים. כיום, 40% משוק היין בישראל מיוצר בצפון ישראל - בגליל, בגולן ובעמקים ומסתבר כי כ60% מהישראלים מעדיפים כחול לבן, זאת אומרת כחול לבן מהגליל כמובן.

זאב פרל, ראש עיריית צפת המיתולוגי לשעבר וחובב יין מושבע עוד בג'ט לג מהטיול הארוך שעשה בדרום אפריקה. "יין שתיתי וגם טעמתי" הוא אומר, "אבל יין כמו של האיזור הזה לא שתיתי בשום מקום אחר".

יש היום עשרות יקבים בגליל, 2 בתי ספר ללימודי ייננות בתל חי ובקצרין, אולי הפכתם את המקצוע הייחודי הזה למשהו המוני מידיי, כבר לא אליטסטי ובוטיקי?
"אנחנו דילגנו על מאות שנים של נסיונות וקשקושים. היין הישראלי הוא הייטק לכל דבר והוא פשוט טוב. הייתי עכשיו בדרום אפריקה ובדקתי וחקרתי ואין כמו היין של הגליל והגולן בסופו של דבר.

"אם אתה רוצה את החמישייה הישראלית הטובה ביותר בכדורסל אתה צריך רבבה של כדורסלנים צעירים בבתי ספר. אותו דבר, יש לך כאן הרבה יקבים וככה אתה יכול לזהות את המעולים ביותר. ולראייה הפרסים שהיקבים זוכים בתחרויות בין לאומיות.

"זה לא שקר- יש לנו יין מעולה" מוסיף פרל ולא מוכן להסגיר מיהו לטעמו היקב הטוב ביותר באיזור.

במהלך פסטיבל "בשביל היין" נהנים המבקרים הרבים ממפגשים מרתקים עם אנשי היקב, הייננים והכורמים הצפוניים שמימשו את החלום והפכו תחביב למקצוע ולמקור פרנסה.

המפגש האנושי הזה, בחצרות הבתים, היקבים הקטנים והגדולים

כאחד שפותחים את שעריהם לקהל  הרחב בימי הפסטיבל ולאורך השנה כולה, הוא בעל משמעות ועניין רב לפיתוח תעשיית התיירות בצפון.

סביב כל יקב תגלו סיפור אישי או משפחתי ייחודי. השר לפיתוח הנגב והגליל, ח"כ סילבן שלום הסביר לnrg  אודות התרחש מאחורי הקלעים של הפסטיבל שחוגג חצי יובל: "ענף התיירות הוא אחד מהעוגנים המרכזיים בפיתוח האזורי בגליל, אירועי היין בגליל הם הזדמנות נהדרת לחשוף את הציבור הרחב למגוון ההזדמנויות והשפע שהגליל מציע".

לצד היקבים, נרתמות מסעדות רבות באזור לקחת חלק בפסטיבל עם מנות ייחודיות ותפריטים, לארוחות יין ולסדנאות להכרת יינות האזור. כל זאת באזור ירוק וציורי עטור כרמים ונופים מרהיבים.

אילן רוברג, שף ראשי במסעדת "רוברג" במושב לבנים מול מצוק ארבל מוסיף: "אנחנו מזמינים את החברים ליעף גלילי בו מלווים את הארוחה בארבעה כוסות יין שונים כמו קברנה סובניון גליל, ויונייה, אלה ואלון של יקבי הרי גליל. האירוע הזה משדרג את הגליל אחרי חורף קשה לתיירות ואנחנו מתרגשים לקחת חלק בפסטיבל כזה".
 
צילום: ליאור ג'ורנו
''מפגש אנושי בחצרות הבתים והיקבים''. צילום: ליאור ג'ורנו

נחזור לפסטיבל, רגע לפני שאני נותן את מפתחות הרכב לנהגת התורנית, אשתי לעת מצוא, אנחנו פוגשים ביקב כישורית. כפר כישורית הוא בית חם לחיים עבור בוגרים בעלי צרכים מיוחדים באיזור משגב שהצטרף גם הוא לטרנד יקבי הבוטיק והצליח ליצור שילוב של יקב מצויין, ערך חברתי נעלה וגם סיפור מרגש.

"היקב התחיל בשנת 2006 לאחר מלחמת לבנון השנייה כשאחד מהתורמים לכפר התבקש על ידי מנהלי המקום לתרום לבניית מקלטים לרווחת החוסים התורם לא היה מוכן למקלטים אלא הציע להקים להם יקב וכך הסיפור התחיל" מספר ריצ'ארד דיוויס, יינן וכורם היקב.

"לכל הדעות אנחנו מייצרים יין טוב" אומר דיוויס ולא מסתיר גאווה אבהית, עת הוא מצביע על כמה בקבוקי זכוכית מלאים בנוזל המשובח בצבעי האדום והלבן. "זכינו עכשיו באשכול הזהב על שלושה מהיינות שלנו".

ביום שישי הקרוב (6.6.14) תוכלו להצטרף לחגיגת "4 היקבים" במושב רמות נפתלי– אירוע משותף לארבעת יקבי המושב שחוברים כל שנה יחד לאירוע חגיגי וצבעוני וחינמי. יקב עמרם, יקב 3 גפנים, יקב רמות נפתלי, יקב נעמן. הופעות חיות, טעמים גליליים והרבה יין.

שבוע לאחר מכן, ביום שישי 12.6.14 ייערך יריד ומסיבת יין גולני – בכפר היין של אסף קדם (בכניסה  הצפונית לקדמת צבי)  כשכל יקבי הגולן ייקחו בו חלק.

צילום: ליאור ג'ורנו
''יינות שזוכים בפרסים בינלאומיים''. צילום: ליאור ג'ורנו
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק