ביקבי תשבי פיצחו את הקוד: יין ובשר מעושן

בשר מעושן ויין משובח תמיד הולכים טוב יחד. ביקב תשבי החליטו להרים את הכפפה, או החבית ליתר דיוק, ולשלב בין השניים

יעל פרידסון | 6/6/2014 12:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אלכוהול
חגיגות יום העצמאות השנה עמדו בסימן עצמאות הקרניבורים. אחרי שנה שלמה של קמפיינים והסתה מצד הצמחונים, הטבעונים והפירותנים, סוף–סוף מגיע יום אחד בשנה שבו אפשר לאכול בשר בלי להתנצל. אבל יום העצמאות היה רק אות הפתיחה לעונת המנגלים הקיצית, שהתחילה למעשה בעל האש של פסח, ומסתיימת בעל האש של סוכות.

יקב תשבי הוציאו לשוק שני מוצרים שישדרגו לכם כל חגיגת בשרים בקיץ הקרוב — יין "רובי קברנה" ובשרים מעושנים במעשנת פיט אמריקאית.
מי יתנני עוף

באופן כללי המדור לא חובב טעמים מעושנים — לא בוויסקי, לא בגבינות ולא בדגים — אבל בפני בשרים מעושנים אנחנו מתקשים לעמוד. ישראל עברה בעשורים האחרונים מהפכה קולינרית, החל בלחמי השאור שאפשר למצוא כמעט בכל סופרמרקט, דרך חוות צאן שמגבנות גבינות מעולות, ועד יינות איכות ובירות ביתיות שעוזרות להוריד בגרון את כל הטוב הזה. אבל בכל הקשור לעישון בשרים, אנחנו עדיין נמצאים בתחילת הדרך. המדור מזיל ריר על סדנאות עישון שמתקיימות ברחבי הארץ, אבל טרם נתקלנו בהזמנה לסדנה כשרה. נקודת האור היא מסעדת "המעשנת" בכפר אדומים, המציעה דרך קבע נתחים מעושנים. אם טרם יצא לכם לאכול שם, המדור ממליץ בחום.

לטובת הצפוניים, החל יקב תשבי לייבא מארצות הברית מעשנות של חברת OLE HICKORY PITS. "מדובר במעשנות שעובדות על עץ טבעי בשילוב גז לשימור טמפרטורה קבועה", אומר גולן תשבי, היינן ומנכ"ל היקב. "המעשנת נותנת חוויית ברביקיו דרום אמריקאי אמיתית, לא מה שקוראים לו ברביקיו בישראל. אפשר להכין בה 250 קילו בשר. הבשר נצלה במשך לילה שלם על אש לא ישירה, בחום אחיד ועדין של 97 מעלות, ומקבל טעמים עשירים". בימי שישי פותחים ב"תשבי" שולחן ומציעים חזה בקר מעושן (BRISKET) ועוף, שאותם ניתן לאכול במקום או לקחת הביתה לפי משקל.
 

צילום: יח''צ
''יקב תשבי החליט להרים את הכפפה ולשלב בין בשר מעושן ליין משובח''. צילום: יח''צ


הכל תלוי בבציר

ומה תשתו ליד הבשר? לפני שבועיים הוציא היקב לשוק יין זני חדש — רובי קברנה אסטייט 2012 סינגל ויניארד. הרובי קברנה הוא זן מודרני, שנוצר על ידי ד"ר הרולד אולמו מאוניברסיטת דייויס בקליפורניה ב־1936.

במהלך קריירה ענפה של כמעט חמישים שנה יצר אולמו יותר מ־30 זנים חדשים, בהם האמרלד ריזלינג שאומץ בישראל בחום.

כמו האמרלד ריזלינג, שהוא הכלאה בין הריזלינג הגרמני חובב הקור למוסקדל הצרפתי העמיד לחום, כך גם הרובי קברנה, שנוצר כדי להתאים את הקברנה סוביניון האצילי לתנאי האקלים החמים בקליפורניה. אולמו שילב בין הקברנה סוביניון לקריניאן, אחד הזנים הספרדיים המפורסמים. הרובי קברנה זכה לפופולריות בשנות ה־60, בעיקר במדינות כמו ארצות הברית ואוסטרליה. בארץ נעשה בו שימוש בעיקר בבלנדים, וזו הפעם הראשונה שמייצרים ממנו יין זני. "הענבים גדלים בכרם ותיק בן 25 שנה שנמצא בגבעת עדה", מספר תשבי בגאווה. "בשנה שעברה הענבים היו טובים באופן מיוחד כדי ליצור מהם יין עצמאי. הרובי הוא זן מעניין ואני מאמין בו. נמשיך להוציא אותו גם בשנה הבאה, אם הבציר יהיה מספיק טוב".

רובי קברנה אסטייט 2012 סינגל ויניארד
יין מפתיע בצבעו העז — אדום־שחור כהה ואטום שנראה כמו דיו ולא כמו יין. הוא עמוס בריחות ובטעמים של פירות יער ושוקולד, הגוף שלו מלא וסמיך, ורמת האלכוהול גבוהה — 14 אחוז. מומלץ מאוד לליווי בשר. 130 שקל.

יונתן תשבי ספיישל ריזרב שרדונה 2013
פנינו כאמור לקיץ, ולמי שחייב את היין שלו קר, שרדונה ספיישל רזרב יעשה את העבודה. 100 אחוז שרדונה, שילוב של תסיסה בחביות עץ אלון, תסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה בנירוסטה ואחר כך יישון בחביות. יין ארומטי מאוד, מזכיר פירות יבשים כמו משמש. טעם העץ מורגש. 14 אחוזי אלכוהול. 85 שקל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק