עוגיה קטנה אחת בחמישה שקלים? לא הגזמתם?
אם חושבים על זה, המקרון הוא לא יותר מעוגייה בינונית עם צבע מאכל מסרטן. יעל פרידסון מצאה אותו בסינמה סיטי בירושלים ולא התלהבה
זה לא שאין לנו מה לומר על מתחם הסינמה סיטי שנפתח לאחרונה בירושלים. פשוט יצא שהמקום הראשון שאכלנו בו הוא בית העוגות בוטיק סנטרל, שלקח אותנו היישר למחוזות רומנטיים ודחה את הגיגינו על הסינמה סיטי להזדמנות אחרת.
למרות השם הזול משהו, כשנכנסים אל מתחם הבוטיק סנטרל מרגישים בחו"ל. הכיתובים בחנות באנגלית, העיצוב נעים עם הרבה עץ בחום בהיר, וכשהעיניים נעצרות על הוויטרינה עם המקרונים אי אפשר שלא להרגיש בפריז או בניו יורק.
עוד כותרות ב-nrg:
מבחן טעימה עיוורת מצא: זה החומוס הכי טעים בארץ
מחקר: מותר לכם לאכול יותר מלח ממה שחשבתם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

למי שמיתג את המקרונים מגיע פרס על מפעל חיים: קחו עוגיות שקדים, שהן טעימות אבל לא מיוחדות יותר מדי, שימו ביניהן חמאה, סוכר וחומרי טעם, צבעו בצבעי מאכל מסרטנים — והרי לכם עוגייה בגודל מטבע שאפשר למכור בלא פחות מחמישה שקלים. גאונות, אין מה לומר. נכון, אירו אחד נשמע טוב יותר מחמישה שקלים, אבל זה עדיין לא מסביר למה אנשים מסכימים לשלם את המחיר המופקע עבור העוגייה המאוד–בינונית הזו. ההסבר, כמו תמיד, נעוץ במיתוג:
המקרונים הצליחו להפוך למתנה הכי רומנטית שאפשר, אחרי זר פרחים כמובן. יש להם נקודת פתיחה טובה בגלל המוצא הצרפתי, ואליה מתווספת
ביס אחד במקרון החזיר אותנו למציאות הישראלית הקשה.
הוא נכשל כבר במדד הראשון, עם טעם לוואי נורא של צבע המאכל הוורוד. גם המרקם שלו היה קצת קשה מדי. טעם המוקה היה טוב בהרבה, אולי בגלל שבשביל טעם קפה לא צריך חומרי טעם וריח מלאכותיים, אבל הקרם היה מתוק באופן מוגזם. אבל, וזה אבל גדול, מה שמדהים עם מקרונים הוא שלא באמת משנה אם הם טעימים או לא. לא אוכלים אותם בשביל הטעם, אלא בעיקר בשביל החלום.
***
דליקטס: אקלר
מחיר: 5 שקלים למקרון
שירות: מצוין