אדום אדום: גם אתם יכולים להכין קובה סלק

הוא מדהים טרי, הורס מבושל ומשגע אפוי. קבלו את הסלק, מלך ירקות השורש, וקבלו גם שני מתכונים

nrg סגנון | 30/12/2014 11:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אין כמו תבשילי ירקות שורש בעונה הקרה. השף גל קרן מהביסטרו קפה בר כוכבא מפנק אתכם בשני מתכוני סלק. הראשון מסורתי וקצת מפחיד בשלנים, קובה סלק, אבל אל דאגה, לא צריך להיות מאמא כדי להצליח להכין את המעדן הזה בבית. המתכון השני הוא של קעריות סלק ממולאות גבינות. בתאבון.
קובה סלק וירקות שורש

 

דוד חיון
חמוץ, מתוק, חריף. קובה סלק וירקות שורש, השף גל קרן דוד חיון

מצרכים:
2 כוסות סולת
מים לפי הצורך
4-5 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים ולפלחים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות שמן
500
גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס רכז רימונים
3 כפות סוכר
1 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית בהרט
1 כוס ציר עוף
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כרישה קצוצה דק
1 סלרי קצוץ דק
300 גרם ארטישוק ירושלמי חתוך גס

אופן הכנה:
• מערבבים את הסולת עם מעט מלח ומים עד להיווצרות בצק רך ומניחים בצד.
• בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ עם השום וירקות השורש- הסלרי, הגזר, הארטישוק הירושלמי  והכרישה עד הזהבה, מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הסלק, רכז הרימונים, מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים היטב.
• מוסיפים הרבה מים עד כדי 3/4 סיר, מביאים לרתיחה ומשלימים טעמים – הטעם המתבקש חמוץ, מתוק חריף. ומבשלים על אש קטנה על סף רתיחה.
• מטגנים את הבשר עם הבצל קצוץ, מעט שום קצוץ ומעט מהתבלינים של הרוטב. מצננים ומוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה.
• בידיים רטובות לוקחים את בצק הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. לוקחים כל כדור ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז בצק הסולת ככף מתערובת הבצל ועוטפים את הבשר בבצק הסולת, ומניחים בצד.
• כשכל הקובות מוכנות מגבירים את הלהבה מתחת לסיר ובעדינות מכניסים את הקובות פנימה, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים כ- 45 דק'.

מגישים עם אורז לבן פטרוזיליה קצוצה ופלח לימון.

קעריות סלק ממולאות בגבינות, אגוזים פטריות על מצע רוטב יוגורט

 

דוד חיון
למביני דבר. קעריות סלק ממולאות בגבינות דוד חיון
 
מצרכים:
3 חצאי סלק קלופים ומרוקנים מתוכן
3 כפות גבינת פרמז'ן איכותית מגוררת
2 כפות גבינת מצרלה מגורדת
2 כפות גבינת שמנת
3 פטריות שמפניון קצוצים דק
1 פטריית פורטובלו קצוצה דק
חופן עלי נענע קצוצים דק
חופן עלי אורגנו טריים
חופן אגוזי מלך קצוצים דק
1/2 כוס יוגורט עיזים
1/2 כפית שום כתוש
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
• מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, משמנים מעט את קעריות הסלקים ואופים בתנור על נייר אפייה כ 15 דקות עד לריכוך מעט.
• בקערה מערבבים את הפטריות הקצוצות יחד עם אגוזי המלך, הפרמז'ן, המוצרלה, גבינת השמנת מעט נענע קצוצה ואורגנו טרי מלח ופלפל שחור גרוס.
• בקערה אחרת מערבבים את היוגורט, השום, הלימון, מלח ופלפל והנענע הקצוצה.
• מוציאים את את חאי הסלקים מהתנור ומגבירים את חום התנור לחום גבוה ממלאים כל חצי סלק בתערובת הגבינות והפטריות ומכניסים חזרה לתנור ל 8-10 דקות.
• יוצקים את רוטב היוגורט על צלחת הגשה יפה בכמות נדיבה.
• מוצאים את קעריות הסלק הממולאות מהתנור ומניחים במרכז צלחת ההגשה.
• מקשטים בעלי נענע טריים ויפים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ירקות''

פייסבוק