כתום זה הטעים החדש: מתכוני דלעת מפתיעים

להפוך דלעת לכרכרה של סינדרלה זה חלום? סימן שלא אכלתם רביולי דלעת וטלה. לרגל פסטיבל הדלעת קבלו מתכונים מלאי השראה לכתום-כתום הזה

נעמי גוטקינד-גולן | 2/11/2014 11:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מרק כתום של דלעת הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט באלפי מסעדות על פני כדור הארץ וגם רביולי דלעת הוא לא חידוש, אבל מה דעתכם על דפים פתוחים של רביולי דלעת וטלה? או כבש בתבלינים ים תיכוניים? או צ'יפס דלעת? ובעצם, אפילו מרק דלעת, שזכה לטעם של קינוח עם קינמון וסוכר חום?

עוד כותרות ב-nrg:
התוספת שתופסת: מתכון לסלק כבוש
חם, מחמם, בום: מתכון למרק עגבניות במיקרוגל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
צילום: מאיר בולקה
רביולי דלעת וטלה של השף צ'רלי פדידה. יאמי צילום: מאיר בולקה
 
אלה חלק מההמצאות של השף צ'רלי פדידה, ממסעדת "אוליב ליף" הכשרה במלון שרתון בתל-אביב, והוא מגיש אותם "בפסטיבל הדלעת" המתקיים במקום עד ה-7 בנובמבר. את הדלועים הטריים, דואג לספק החקלאי שמגדל אותם, משה תלם מרשפון. אבל גם אם לא תספיקו להגיע למסעדה, תוכלו לקיים "פסטיבל דלעת" ביתי משלכם עם כמה ממתכוניו של פדידה.
רביולי דפי דלעת בבשר טלה קצוץ ותבלינים ים תיכוניים

חומרים:
250 גרם דלעת חתוכה לפרוסות דקות.
למילוי:
300 גרם בשר טלה קצוץ דק
50 גרם שומן

טלה או כבש
בצל בינוני קצוץ דק
שן שום קצוצה
¾ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור טחון
כף צנוברים
מלח לפי הטעם

ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי (רצוי בידיים). 
מטגנים את העיסה המתובלת תוך כדי ערבוב נמרץ במחבת עבה עם קצת שמן כ-5 דקות. מעבירים למסננת, לניקוז הנוזלים.
מרתיחים סיר עם מי מלח וחולטים את דפי הדלעת הדקיקים, כ-3 שניות.
על צלחת הגשה מניחים שלושה דפי דלעת, ומעל כל דף שמים כף בשר מטוגן. מכסים שוב עם עוד 3 דפי דלעת, ומגישים מיד. 

מרק דלעת מתקתק

 

צילום: מאיר בולקה
יכול להיות גם קינוח. מרק דלעת של השף צ'רלי פדידה צילום: מאיר בולקה

חומרים ל-4 מנות:
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
בצל קלוף וחתוך לקוביות
שן שום קצוצה
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
7 כוסות מים
קורט קינמון
כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות גרעיני דלעת.

הכנת המרק:
בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.
מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.
מרסקים את כל מרכיבי המרק בתוך הסיר באמצעות בלנדר ידני.
מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מקשטים בגרעיני דלעת.

הכנת גרעיני הדלעת:
מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ומכניסים את גרעיני הדלעת ל-5 דקות, עד שהם הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.

צ'יפס דלעת

חותכים רצועות ארוכות של  דלעת, בעובי 2 מ"מ ומטגנים בשמן עמוק, עד שמתקבל צבע צהוב ויפה ומעבירים לנייר סופג.
ניתן לקשט כל מנה בארוחה בצ'יפס דלעת או להגיש בנפרד כחטיף.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ירקות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק