כתום זה הטעים החדש: מתכוני דלעת מפתיעים
להפוך דלעת לכרכרה של סינדרלה זה חלום? סימן שלא אכלתם רביולי דלעת וטלה. לרגל פסטיבל הדלעת קבלו מתכונים מלאי השראה לכתום-כתום הזה
עוד כותרות ב-nrg:
התוספת שתופסת: מתכון לסלק כבוש
חם, מחמם, בום: מתכון למרק עגבניות במיקרוגל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

אלה חלק מההמצאות של השף צ'רלי פדידה, ממסעדת "אוליב ליף" הכשרה במלון שרתון בתל-אביב, והוא מגיש אותם "בפסטיבל הדלעת" המתקיים במקום עד ה-7 בנובמבר. את הדלועים הטריים, דואג לספק החקלאי שמגדל אותם, משה תלם מרשפון. אבל גם אם לא תספיקו להגיע למסעדה, תוכלו לקיים "פסטיבל דלעת" ביתי משלכם עם כמה ממתכוניו של פדידה.
חומרים:
250 גרם דלעת חתוכה לפרוסות דקות.
למילוי:
300 גרם בשר טלה קצוץ דק
50 גרם שומן
בצל בינוני קצוץ דק
שן שום קצוצה
¾ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור טחון
כף צנוברים
מלח לפי הטעם
ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי (רצוי בידיים).
מטגנים את העיסה המתובלת תוך כדי ערבוב נמרץ במחבת עבה עם קצת שמן כ-5 דקות. מעבירים למסננת, לניקוז הנוזלים.
מרתיחים סיר עם מי מלח וחולטים את דפי הדלעת הדקיקים, כ-3 שניות.
על צלחת הגשה מניחים שלושה דפי דלעת, ומעל כל דף שמים כף בשר מטוגן. מכסים שוב עם עוד 3 דפי דלעת, ומגישים מיד.

חומרים ל-4 מנות:
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
בצל קלוף וחתוך לקוביות
שן שום קצוצה
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
7 כוסות מים
קורט קינמון
כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות גרעיני דלעת.
הכנת המרק:
בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.
מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.
מרסקים את כל מרכיבי המרק בתוך הסיר באמצעות בלנדר ידני.
מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מקשטים בגרעיני דלעת.
הכנת גרעיני הדלעת:
מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ומכניסים את גרעיני הדלעת ל-5 דקות, עד שהם הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.
חותכים רצועות ארוכות של דלעת, בעובי 2 מ"מ ומטגנים בשמן עמוק, עד שמתקבל צבע צהוב ויפה ומעבירים לנייר סופג.
ניתן לקשט כל מנה בארוחה בצ'יפס דלעת או להגיש בנפרד כחטיף.