
משחקי השף: מתכונים שאפילו ילדים יכולים להכין
הם כבר הרבה זמן בחופש, משועממים ומטרללים. למה שלא תתנו להם להכין לעצמם (ולכם) ארוחת מלכים? אפרת ליכטנשטט עם מתכונים שגם ילדים יכולים להכין
ביצים ממולאות לחכם, כדורי שוקולד לתם ומצה-בריי לזה שאינו יודע לשאול. שלושה מתכוני פסח פשוטים לילדים, למבוגרים ולמי שביניהם.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כדורי שוקולד
(35-40 יחידות)
כדורי שוקולד אהובים על כולם - מגדול ועד קטן, מהודו ועד כוש. הם כל כך טעימים, שלא תאמינו שהם כשרים לפסח.

כולם אוהבים. כדורי שוקולד
אפרת ליכטנשטט
חומרים:
300 גרם עוגיות יין
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
לציפוי:
רבע כוס קוקוס טחון\ סוכריות צבעוניות
כלים:
סיר קטן
קערה גדולה חסינת חום
מטרפה
כפית
קערות קטנות לחומרי הציפוי
הכנה:
1. שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה חסינת חום.
2. בעזרת מבוגר טוחנים את עוגיות היין במעבד מזון, עד שהן הופכות לפירורים במרקם חול.
2. מעבירים את השמנת לסיר קטן ובעזרת מבוגר מחממים עד סף רתיחה.
3. שופכים את השמנת החמה על קוביות השוקולד וממתינים שתי דקות כדי שהשוקולד ימס.
3. מוסיפים גם את הווניל ומערבבים היטב, עד שהתערובת אחידה וחלקה.
4. מערבבים את השוקולד עם פירורי העוגיות עד שהתערובת אחידה.
5. מצננים במקרר כשעה.
6. בעזרת הכפית, מוציאים כדורי שוקולד מהעיסה ומגלגלים לכדור בין כפות הידיים.
7. מניחים את הכדורים על צלחת גדולה.
7. מניחים את הקוקוס או הסוכריות בקערה קטנה ומגלגלים בתוכה כל כדור, עד שהוא מצופה מכל צדדיו.
ביצים ממולאות
אצלנו בבית, ביצים ממולאות הן מאכל קבוע בברנץ' של שבת בבוקר. כבר כילדה, מרגע שיכולתי לעמוד על שרפרף ליד אמא שלי, הכנת הביצים הפכה להיות התפקיד הקבוע שלי. עד היום.

קלינקה מיה. ביצים ממולאות (רוסיות)
אפרת ליכטנשטט
חומרים:
5 ביצים
5 כפיות שטוחות של מיונז
מלח ופלפל לפי הטעם
פלפל אדום לקישוט
אפשר להוסיף גם:
חצי כפית חרדל
מעט בצל קצוץ
מעט שמיר קצוץ
כלים:
סיר קטן
קרש חיתוך וסכין
קערה קטנה
מזלג
כפית
*אפשר ורצוי להכפיל כמויות לפי מספר המשתתפים בארוחה.
הכנה:
1. מבשלים את הביצים בעזרת מבוגר: מניחים את הביצים בסיר קטן, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.
2. כשהמים רותחים, מורידים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות.
3. שופכים את המים החמים ומחליפים למים קרים. אפשר להוסיף קוביות קרח לסיר לזירוז התהליך.
4. מקררים את הביצים במקרר כשעה.
2. בעזרת מבוגר מקלפים בזהירות את הביצים, חותכים אותן לחצאים, לאורך, ומוציאים את החלמונים לקערה קטנה.
3. מועכים את החלמונים בעזרת מזלג עד שהם הופכים לפירורים קטנים ללא גושים.
4. מוסיפים מיונז, מלח, פלפל ותוספות מומלצות.
5. מערבבים היטב.
6. בעזרת כפית ממלאים כל חצי ביצה בכפית גדושה של "מילוי".
6. חותכים קוביות קטנות של פלפל אדום ומקשטים איתן את הביצים.
מצה-בריי (בלילת מצה)
(2 מנות )
אין פסח שלם בלי מצה-בריי. המאכל הפשוט והטעים הזה עושה קסמים מהמצה היבשה, והופך אותה לארוחה הכי כיפית שיש.

להרטיב את היבש. מצה בריי
אפרת ליכטנשטט
חומרים:
3 מצות
2 ביצים
50 גרם גבינת עמק מגורדת (אפשר גם פחות)
רבע כוס חלב
חצי כפית מלח
כלים:
קערה בינונית
מזלג
מחבת
הכנה:
1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות.
2. טורפים את הביצים.
3. מערבבים את המצות, הביצים, החלב, הגבינה והמלח בקערה בינונית ומשהים כעשר דקות כדי שהמצות יתרככו.
4. בעזרת מבוגר מחממים מעט חמאה או שמן על מחבת בינונית.
5. מעבירים את התערובת למחבת ומטגנים כשלוש דקות מכל צד.
6. מגישים עם גבינה לבנה, מייפל או דבש.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg