בוקר של שוקולד: קינוחים לתחילת היום

קינוח שוקולדי הוא רצוי וכיפי בסיומה של כל ארוחה, גם ארוחת בוקר. הנה שני קינוחים שימתיקו לכם את היום

nrg מעריב | 7/3/2012 8:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
איכשהו, כשמגיעים לחדר האוכל של מלון במהלך חופשה, הקיבולת הממוצעת גדלה פלאים ברגע. אם במהלך ארוחת בוקר בבית תסתפקו בשתי פרוסות לחם עם גבינה ופלפל אדום, או קרואסון אחד או קערית קורנפלקס, כשמגיעים להיכל התהילה של ארוחות הבוקר - בית המלון - כל השלושה יחד נראים כמתכון הגיוני לפתוח בו את היום. ולא רק זה: בסיום הארוחה תמיד תחכה לך גם עמדת הקינוחים. מה, מישהו בבית בכלל מכין קינוח בבוקר?

האמת היא שאימצנו את התרגיל, וגם את ארוחות הבוקר שאנחנו מגישים בשבת לחברינו אנחנו סוגרים במשהו מתוק. הנה שני רעיונות מקסימים לקינוחים קטנטנים שיתאימו לבוקר שבת ויכולים כמובן גם לשמש ארוחת בוקר בפני עצמה. המתכונים לקוחים מהספר “טעמים ישראליים“ שבו קובצו מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים.
אימג' בנק
עוגות שוקולד חמות אישיות אימג' בנק
עוגות שוקולד חמות אישיות

מתכון של השף ארז עמוס, שמציע עוגות קטנות ומתוקות, שניתן להגיש עם כדור גלידה וניל או עם קצת קצפת.

החומרים (6 עוגות אישיות):

200 גר' שוקולד מריר
130 גר' חמאה
4 ביצים
1/2 כוס סוכר + 1 כף סוכר
1 כוס קמח + 1 כף קמח
1 כף ברנדי

ההכנה:

1. ממסים יחד את השוקולד והחמאה באמבט מים חמים (בן מארי).
2. טורפים במטרף ידני את הביצים עם הסוכר.
3. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה לתערובת הביצים והסוכר בערבוב מהיר.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הברנדי.


5. משמנים בחמאה שש יחידות קוקוטים (תבניות חד פעמיות קטנות אישיות).
6. יוצקים את התערובת לתוך הקוקוטים. לא עד הסוף, התערובת תופחת.
7. אופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש, כדי שהעוגה תישאר רכה מבפנים.

אימג' בנק
חטיפי קוקוס מצופים שוקולד אימג' בנק
חטיף קוקוס מצופה שוקולד

חטיף טעים וקל להכנה שהגה השף נסים יעקב לוי, השף הרשתי.

החומרים (10 חטיפים):

לחטיפים:

450 גר' חמאה
500 מ“ל שמנת
500 מ“ל חלב קוקוס
400 גר' סוכר
800 גר' קוקוס טחון
1/2 כוס פינה קולדה

לציפוי השוקולד:

250 מ“ל שמנת
250 גר' שוקולד


ההכנה:

1. החטיפים: מרתיחים בסיר חמאה, שמנת, חלב קוקוס וסוכר.
2. מוסיפים קוקוס טחון ופינה קולדה, מערבבים תוך כדי בחישה עוד כ-5 דקות, מורידים מהאש ויוצקים לתבנית מרובעת רחבה. אפשר לבחור תבנית לפי גודל החטיפים שתרצו.
3. לציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה.
4. הרכבת המנה: יוצקים את הציפוי על תערובת הקוקוס ומכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות. חותכים לריבועים ומתענגים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים