
תתייבשו לכם: מתכוני פירות יבשים לט"ו בשבט
נכון, פירות טריים אולי בריאים יותר, אבל אחיהם המיובשים כל כך טעימים שזה פשוט עוול להשאיר אותם על המדפים בסופר. הם מוסיפים צבע לכל מאפה, והופכים את ט”ו בשבט לחג שמח במיוחד
פירות יבשים, לעומת זאת, הם עניין רציני. הם גודשים את השווקים כבר ממוצאי חנוכה, ומשנה לשנה יש מהם יותר סוגים ומינים. מה לא מייבשים היום? תותים, קיווי, פפאיה ואפילו אגס ומלון.
עוד כותרות ב-nrg:
צהוב עולה: מתכוני בננות משגעים
די לקוטג': מתכונים לממרחים שווים תוצרת בית
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

אנשי העקרונות שבכם בוודאי מתקוממים עכשיו, ושואלים מה רע בפירות טריים. נכון, פירות טריים בריאים יותר, אבל אני אוהבת גם את הגרסה המיובשת. כיף לשלב אותם במאפים בזכות הצבעים, המרקמים והטעמים העשירים שהם מוסיפים לכל דבר. אז הבו לי משמש, ושיהיה חג שמח!
הממתק הזה הוא הדרך הכי מהירה לעשות רושם בלי טיפת מאמץ. עוד לא פגשתי מישהו שלא אמר "וואו" למראה החטיף המקסים הזה, וזלל שתיים־שלוש חתיכות בלי יכולת להפסיק. אם לא תגלו לאורחים כמה קל להכין אותו, תיהנו מ־15 דקות של תהילה ומסיפוק של שוקולייטר על.

חומרים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי - 60% מוצקי קקאו ומעלה
חופן פיסטוקים (20־30 יחידות) קלויים
חופן חמוציות
5־6 משמשים
אפשר להחליף בכל פרי יבש או אגוז לטעמכם, אבל כדאי לשמור על צבעוניות במרכיבים
הכנה:
1. מכינים מגש גדול שיכול להיכנס למקרר, מכוסה בנייר אפייה.
2. קוצצים את המשמשים לקוביות קטנטנות, את הפיסטוקים קוצצים לחצי. אם החמוציות גדולות אפשר לקצוץ גם אותן.
3. ממיסים את השוקולד בבאן מרי או במיקרוגל בפולסים קצרים, על מנת לא לשרוף אותו. אפשר להוציא מהמיקרוגל גם לפני שכולו נמס, ולערבב עד המסה מלאה.
4. כשהשוקולד נמס מורחים אותו בשכבה אחידה ודקה על נייר האפייה (2־3 מ"מ) ומפזרים מיד את הפיסטוקים, החמוציות והמשמשים הקצוצים.
5. שמים את המגש במקרר לשעה־שעתיים כדי שהשוקולד יתקשה לחלוטין. כשהשוקולד קשה מתחילים לשבור אותו בעדינות למשולשים, ריבועים וכל צורה שמתחשק. מעבירים לכלי סגור היטב (עדיף עם מנעול!) ושומרים בקירור.
אם אתם מסוג האנשים שצריכים עוגה בבוקר ליד הקפה - העוגה הזאת בשבילכם. זאת אומרת - בשבילי. זאת אומרת - כשאתם מכינים אותה, תהיו נחמדים בבקשה ותזמינו אותי לכוס קפה.
היא רכה, עסיסית ויפהפייה בזכות הנקודות הצבעוניות שמשובצות בה, וטעמה מושפע מהפירות ומהאגוזים שתשימו בה: הפירות ששמתי כאן הם בגדר הצעה. שימו כמות זהה של פירות אחרים, מפיסטוקים ועד תאנים, והעוגה תהיה מושלמת לטעמכם.

חומרים:
1.5 כוסות קמח (אפשר להחליף שליש מהקמח בקמח מלא)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס (80 גרם) קוקוס טחון
1 כוס סוכר (אפשר ¾ כוס אם אתם לא אוהבים מתוק)
חצי (120 מ”ל) כוס שמן
2 ביצים
1 כוס (240 מ”ל) חלב סויה/חלב רגיל
2 כפיות תמצית וניל איכותית
230 גרם של תערובת פירות יבשים ואגוזים – לדוגמא:
1/3 כוס פפאיה קצוצה
1/3 כוס תאנים קצוצות
¼ כוס קליפות תפוזים מסוכרות
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס פיסטוקים
אפשר להחליף במשמשים, חמוציות, צימוקים, פקאנים ועוד ועוד.
הכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2. קוצצים את כל הפירות היבשים והאגוזים לקוביות קטנות.
3. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, פירות יבשים ואגוזים.
4. בקערה גדולה טורפים סוכר ושמן. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ולבסוף את החלב והווניל.
5. מוסיפים את תערובת הקמח והפירות ומערבבים רק עד לאחידות.
6. מעבירים לתבנית ואופים 35־45 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. המנעו מאפיית יתר.
חטיפי האנרגיה הביתיים האלה הם הפינוק הכי מושלם שתוכלו להכין לעצמכם מהפירות שהצטברו בבית בחודש האחרון. הם מורכבים מפירות יבשים ואגוזים, אז אין פלא שהם כל כך טעימים. למרות מה שאולי נדמה, הם קלים להכנה: פשוט מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית ואופים. החלק המסובך יותר הוא איך לא לאכול את כולם באותו יום. מומלץ לארוז כל חטיף באריזה אישית מצלופן ודבק סלוטייפ - ולשים אחד בתיק לשעת משבר.

חומרים:
(כ־15 חטיפים. תבנית 18/24)
50 גרם (½ כוס) שקדים שלמים
50גרם (½ כוס) אגוזי מקדמיה קלויים
50 גרם (½ כוס) אגוזי פקאן
50 גרם (½ כוס) אגוזי מלך
50גרם (½ כוס) חמוציות
30 גרם (1/3 כוס) קוקוס טחון
250 גרם (½2 כוסות) שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)
רבע כפית מלח
100גרם (1/3 כוס) דבש
100 גרם (1/3 כוס) סילאן
50 גרם (¼ כוס) סוכר חום כהה
25 גרם חמאה (או שמן קוקוס, לחטיפי פרווה)
אפשר לגוון ולשנות את סוגי האגוזים והפירות, בתנאי ששומרים על הפרופורציות של המתכון.
הכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל האגוזים יחד עם החמוציות, הקוקוס, שיבולת השועל והמלח.
3. ממיסים בסיר קטן חמאה, דבש, סילאן וסוכר. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
4. יוצקים את התערובת החמה על האגוזים ומערבבים היטב, עד שכל האגוזים מצופים מכל הכיוונים.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים היטב בעזרת מרית או בעזרת הידיים, עד שהתערובת מהודקת ויציבה.
6. אופים 25־30 דקות עד להזהבה.
7. מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים למלבנים בעזרת סכין גדולה וחדה.
8. שומרים בקופסא אטומה עד שבוע.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg