המטבח

הדובדבן שבקצפת: הפרי הכי חתיך מככב במטבח

פרי הקיץ הכי יפה בסביבה מככב על השולחן כשהוא מוגש בצורתו הטבעית, אבל הוא טעים פי כמה כשמשלבים אותו בעוגות, בעוגיות או עם נגיעת שוקולד

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 19/6/2015 12:22
תגיות: דובדבנים,המטבח של אפרת
בואו נשחק משחק אסוציאציות קצר: אני אגיד מילה, ואתם תזרקו את כל מה שעובר לכם בראש.
מתחילים? דובדבנים!

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
אפרת ליכטנשטט
האדום האדום הזה. דובדבנים אפרת ליכטנשטט

אדום, יופי, שלמות, פיתוי, מלכלך, גרעין, פיצי יכול לבלוע, חולצה לבנה, אוי! כתמים, כביסה, קלייה, טעים, עוד! קיץ, שבת בבוקר, מחנה יהודה, יקר, אבא שלי, טארט דובדבנים, עוגת דובדבנים, מאפינס, דובדבני אמרנה, קצפת, דובדבנים מסוכרים, עוגת היער השחור, ליקר דובדבנים, קטיף, רמת הגולן, יפן, סאקורה, פריחה, ניו־יורק, אושר.
להמשיך?
המדור הזה מוקדש לפרי הכי יפה שיש, בתחרות צמודה עם התות (איזה מזל שהתות הוא ילד של חורף). החנויות והשווקים גדושים בדובדבנים, ולמרות שאפשר להגיש אותם לבד על השולחן בצלוחיות קריסטל מבהיקות, אפשר וכדאי לשלב אותם במאפים ועוגות.
עוגת דובדבנים

איתמר ושרון מתקשרים ביום שישי ומודיעים לי שמחר הם אצלנו. לא נפגשנו כבר כמה חודשים וההתרגשות גדולה, אבל רגע - אין לי עוגה!

מבט קצר למקרר, ומבטי נח על קופסת דובדבנים טריים שקניתי אתמול. עוגת דובדבנים! זו אחת העוגות המהירות שאני מכירה - מערבבים את כל החומרים בקערה אחת, וקדימה לתנור. אה, רגע אחד: צריך לגלען את הדובדבנים. בשביל המלאכות המלכלכות שדורשות סבלנות, אני מגייסת את אסף. הסיכון: אחוז מסוים מהדובדבנים יעלם אצלו בבטן. היתרון: עד שהתנור מתחמם, הדובדבנים כבר מגולענים. כולם אוהבים את העוגה הזאת - ילדים ומבוגרים כאחד. היא רכה ונימוחה, ובזכות השימוש בקמח שקדים היא גם עשירה וטעימה במיוחד. אם תשתמשו בתבנית קוגלהוף עם דוגמא, לא תוכלו לעמוד במבול המחמאות.
 

אפרת ליכטנשטט
אחת העוגות המהירות, לא כולל גלעון. עוגת דובדבנים אפרת ליכטנשטט

חומרים:
3 ביצים
150 גרם (¾ כוס) סוכר
1 כף סילאן/דבש
120 מ"ל (½ כוס) שמן
180 מ"ל (¾ כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח רגיל
½ כוס קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)
1 כוס קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
350 גרם דובדבנים מגולענים וחצויים
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים היטב ומקמחים קלות תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.
2. בקערה גדולה טורפים יחד לתערובת אחידה ביצים, סוכר, סילאן, וניל, שמן ומים.
3. מנפים פנימה את הקמחים, אבקת האפייה ומלח וטורפים קלות לתערובת אחידה. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים עד שהם מתפזרים בתערובת.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30־40 דקות, עד שקיסם הננעץ יוצא עם פירורים לחים.
5. מקררים לחלוטין לפני שהופכים את העוגה.
6. מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
7. שומרים בקירור, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

פופ־טארטס

פופ־טארטס הוא קינוח אמריקני מובהק שכבר שנים הוא נמצא ב"טו־דו" ליסט שלי, פשוט כי הוא כל כך יפה - ואתם הרי יודעים שהיופי כן קובע. מדובר בגרסה ביתית לחטיף תעשייתי, שלמען האמת מעולם לא טעמתי. מדור הדובדבנים הוא הזדמנות להגשים את הכמיהה הנושנה, והתוצאה לפניכם: בצק טעים ופריך במילוי מתפרץ של דובדבנים בשלים ומתוקים, היוצר עונג מושלם. שימו לב שהבצק לא מתוק במיוחד, כיוון שבמתכונים המקוריים הוא ממולא בשוקולד או בריבה. בעיניי זה פשוט נפלא.
 

אפרת ליכטנשטט
היופי כן קובע. פופ טארטס אפרת ליכטנשטט

חומרים:
למילוי:
250 דובדבנים מגולענים (כ־400 גרם דובדבנים שלמים)
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
1 כף מיץ לימון טרי
אם הדובדבנים שלכם לא מתוקים במיוחד אפשר להוסיף עוד כף סוכר/ריבה/דבש
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
½ כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות חלב
1 ביצה נוספת להברשת החלק התחתון של פני הבצק
הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים קמח, סוכר, מלח וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה יחסית ופירורית.
2. מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים לבצק אחיד. חשוב לא לעבד יותר מדי.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח מאוד ולשים קלות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים קוביות שטוחות בעובי 2 ס"מ.
5. שמים כל קובייה בשקית ניילון/ניילון נצמד, ומקררים כרבע שעה.
6. אם אתם מקררים את הבצק לזמן ארוך יותר, הוציאו אותו לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני הרידוד.
7. על משטח מקומח מאד, עם מערוך מקומח, מרדדים כל קובייה לעובי של כ־3 מ"מ.
8. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד חותכים למלבנים שווים בגודל 5X7 ס"מ.
9. מעבירים מחצית מהמלבנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליהן ביצה בעזרת מברשת.
10. מניחים כפית (2־3 דובדבנים) מתערובת המילוי באמצע המלבן ומקפידים לשמור על קצוות נקיים.
11. מניחים על כל מלבן מלבן תואם, ומהדקים בעדינות למאפה קטן וסגור.
12. בעזרת מזלג מועכים את הקצוות ליצירת הצורה המאפיינת פופ־טארטס. מחוררים בעזרת מזלג את פני הטארטים, כדי שהאדים יוכלו לצאת בזמן האפייה והם לא יתפוצצו.
13. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה או לפריזר לרבע שעה - זה חשוב כדי שהם יהיו פריכים.
14. בינתיים מכינים עוד סבב מקוביית הבצק השנייה. כמו עם עוגיות, גם כאן אוספים כל פעם את שאריות הבצק וחוזרים על התהליך.
15. מחממים תנור ל־180 מעלות ואופים את הפופ־טארטס 20־25 דקות, עד שהם מזהיבים ומשחימים בקצוות. מקררים לטמפרטורת החדר.
16. שומרים עד 12 שעות בקופסא אטומה ומעבר לכך - בקירור.

דובדבנים טבולים בשוקולד

כשניסיתי לחשוב על מתכונים למדור, לא הצלחתי להחליט אם בכלל כדאי להקדיש מדור לדובדבנים. הרי הם כל כך מושלמים, למה לאפות אותם או לשחק איתם? אבל זה היה לפני שטעמתי את הדובדבנים הטבולים בשוקולד. כי אם יש משהו טעים יותר מדובדבנים, זה דובדבנים בשוקולד.
 

אפרת ליכטנשטט
מה שצריך להוכיח. דובדבנים טבולים בשוקולד אפרת ליכטנשטט

חומרים:
300 גרם דובדבנים שטופים ויבשים. להשאיר להם את הענפצ'יק הקטן!
100 גרם שוקולד מריר טעים איכותי, 60% מוצקי קקאו ומעלה
1 כף שמן צמחי

אולי יישאר לכם שוקולד מומס, אבל קשה לעבוד עם כמות קטנה מזו. תוכלו להעביר את השוקולד שנשאר לכלי סגור במקרר ולהשתמש שוב בשבוע הבא, או לזלול עם כפית.

הכנה:
1. מניחים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל וממיסים אותו, בפולסים של 20 שניות.
2. מערבבים בין חימום לחימום כדי שהשוקולד לא יישרף. כשנשארים גושים קטנטנים מפסיקים לחמם - הם ימסו מעצמם.
3. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
4. מעבירים את השוקולד לספל קטן כדי שיהיה נוח לטבול.
5. טובלים כל דובדבן עד מחצית גובהו, ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה.
6. שומרים בקירור עד להגשה. מומלץ להכין סמוך לזמן ההגשה.

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק