בריא

לא חייבים גלוטן: מתכונים למשלוח מנות נטול

במיוחד לכבוד פורים השפית עינת מזור מפנקת עם שני מתכונים נפלאים למאפים נטולי גלוטן, כן, אחד מהם הוא אוזני המן

עינת מזור | 4/3/2015 13:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: בריא לי
חגי ישראל קשים במיוחד לחולי הצליאק ולרגישים לגלוטן. הסופגניות בחנוכה, המצה בפסח, וכמובן פורים על שלל הממתקים והמאפים שנשלחים מאיש לרעהו ושוחים בגלוטן. השפית עינת מזור חושבת שאין צורך להתקרבן, אפשר להכין או לקבל משלוח מנות טעים, מלא מאפים ונטול גלוטן. אפילו יכולים להיות בו אוזני המן. קבלו מתכונים.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
אוזני המן ללא גלוטן - פרווה

(כ 40 יחידות)

חומרים:
½ 2 כוסות קמח "כרגיל", ללא גלוטן
1 כוס קמח

שקדים
1/8 כפית מלח
3 ביצים גדולות(L )
1 חלמון
1 כוס סוכר
1 כוס שמן צימחי
1 כף חומץ
1 כף תמצית וניל
3-4 כפות מים קרים
אבקת סוכר, לפיזור
2 כוסות מליות לאוזני ההמן (ממרח שוקולד- אגוזים, ממרח פרג)
ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמחים לקערה בינונית ומלח.בקערה גדולה נוספת מערבבים את הביצים, חלמון, סוכר,שמן, חומץ 3 כפות מים קרים ותמצית וניל.
2. מערבבים בהדרגה את תערובת הנוזלים לתערובת הקמחים ומערבבים עד להיוצרות הבצק (אם הבצק מעט פירורי, הוסיפו עוד כף מים). מחלקים  לשתי דיסקות שטוחות, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
3. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפייה ומחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס, מרדדים דיסקה אחת בין שתי ניירות אפייה (את האחרת משאירים במקרר עד לשימוש) לעובי של כרבע ס"מ,  קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר של 6 ס"מ.
4. מניחים כפית מלית במרכז העיגול ויוצרים  אוזן המן על ידי הבאת שולי העיגול פנימה ליצירת משולש.סוגרים היטב את  שולי האוזן. מברישים בעדינות בביצה טרופה.אופים כ 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר למעלה.

עוגת שיש ללא גלוטן עם פרג ושטרויזל

(לתבנית לחם או 2 תבניות אינגליש קייק)
 

שרית גופן
עוגת שיש ללא גלוטן עם פרג ושטרויזל, עינת מזור שרית גופן

חומרים:
100 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר
½ 1 כוסות קמח כרגיל, ללא גלוטן
¼ כוס (20 גר) פרג טחון
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כוס סוכר
3 ביצים (L), טמפרטורת חדר
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס (160 מ"ל) ריוויון, טמפרטורת חדר
¼ כוס אבקת קקאו, מנופה
6 כפות מים רותחים
פירורי שטרויזל (ראו מתכון בהמשך)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס, משמנים בתרסיס שמן את התבנית לעוגה.

2. בקערה מערבבים את קמח כרגיל, פרג,אבקת אפייה ומלח.בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר לקבלת מרקם אורירי ובהיר. מערבבים פנימה את הביצים, אחת אחרי השנייה ותמצית הוניל.באופן הדרגתי ובמהירות איטית מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לסירוגין עם הריוויון (מתחילים ומסיימים עם היבשים) עד לקבלת בלילה אחידה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את אבקת הקקאו עם המים לקבלת תערובת ללא גושים. מוסיפים כשליש מבלילת העוגה ומערבבים.מעבירים מעט מבלילת העוגה לתבנית המשומנת ומעליה מעט מתערובת בלילת הקקאו ושוב מעט מבלילת העוגה עם הנותר מתערובת בלילת הקקאו. בעזרת סכין, מערבלים בין שתי הבלילות ליצירת אפקט גלי בעוגה.מפזרים את פירורי השטרויזל מעל העוגה ואופים בתנור למשך כ 30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

להכנת השטרויזל (תערובת פירורים):
החומרים:
½ כוס קמח כרגיל, ללא גלוטן
¼ כוס סוכר
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 

אופן ההכנה:
שופכים לקערה את הקמח והסוכר ומערבבים.בעזרת הידיים, מפוררים את החמאה לתוך החומרים היבשים להיווצרות פירורים (עדיף תערובת פירורית עם פירורים גדולים בגודל של כס"מ).אם לא משתמשים מיד, מכניסים לקירור.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק