כל אחד יכול: עוגיות אגוזים ב-10 דקות
האורחים בדרך? קפץ עליכם רעב? קבלו את מתכון פשוט להכנת עוגיות אגוזים טעימות להפליא, שאפשר להכין בעשר דקות ובאפס מאמץ
יש לכם תנור ומכולת ליד הבית? אתם במרחק של 10 דקות הכנה (ועשרים בתנור) מאכילת עוגיות נהדרות ואפילו בריאות. כל מה שצריך הם כמה מצרכים פשוטים ואם תרצו לשחק אותה מאסטר שף תוכלו לראות בסרטון שהכינו DIGTV איך אפשר לקשט אומנותית את העוגיות גם בלי שקית זילוף.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
עוגיות אגוזים מהירות
(15 עוגיות)
את העוגיות אפשר להכין עם שקדים בלבד או עם פקאנים קצוצים, המתכון הזה משלב בין השניים
חומרים:
1/4 כוס שקדים מולבנים (30 גרם)
1 כוס פקאנים קצוצים (100 גרם)
1 חלבון ביצה
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס אבקת סוכר

כמה פשוט ככה טעים. עוגיות אגוזים
דיגטיוי
הכנה:
מחממים תנור ל - 160 מעלות צלזיוס
מערבבים את סוכר הוניל עם החלבון באמצעות מטרפה עד להטמעה של סוכר הוניל.
מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד שאין עוד גושים.
מוסיפים את האגוזים.
מערבבים את כל העיסה עם כף, עד לקבלת עיסה אחידה כך שכל האגוזים יצופו בבלילה.
יוצרים את העוגיות על ידי הנחת כף מהתערובת על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
משטחים באמצעות כף את התערובת לעוגיות שטוחות.(אבל לא יותר מדי)
לא לדאוג אם יש "חורים" בעוגיה כך שהיא לא מלאה באגוזים בצורה צפופה. במהלך האפיה החלבון והסוכר יגבשו את כל התערובת והאגוזים לא יפרדו מהעוגיה.
מכניסים לתנור לכ-20 דקות עד העוגיות מזהיבות מעט (חשוב לבדוק לפני כדי לוודא שהעוגיות לא נשרפות).
מחכים להצטננות מוחלטת של העוגיות ואז מוצאים אותן מנייר האפייה ומעבירים לכלי אטום.
מאסטרשף:
אם רוצים להגיש את העוגיות בצורה יותר מרשימה, ניתן לזלף מעליהן שקולד מריר מומס כך:
מכניסים 25 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות, לתוך שקית סנדוויץ וסוגרים היטב.
מעבירים את השקית לתוך כוס עם מים רותחים וממתינים להמסה.
חותכים חור קטן בתחתית השקית ומזלפים מעל העוגיות את השוקולד בדוגמה שרוצים
אופציה נוספת היא לטבול חצי מהעוגיה בשוקולד או את כל חזית העוגיה בשוקולד.
***
"המתכון נלקח מתוך הבלוג: בשמלה אדומה ושתי כפות"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg