
על הסכין: שלושה מתכוני אבטיח מפתיעים
בשיא הקיץ, כשיש עוד מספיק זמן ליהנות מהשמש והחול, אין כמו אבטיח קר. הפתיעו את עצמכם באבטיח בכל דבר, בסלט בסנדוויץ' ובכוס המשקה
חודש אוגוסט מעורר בי תמיד רגשות מעורבים. הוא טומן בחובו אי ודאות: מה יהיה? מה נעשה? איך נשרוד? באמצע אוגוסט כבר מתחילים לתכנן את "השנה הבאה". צמד המילים הזה, שתמיד נראה כמו משהו רחוק, מתחיל בעוד שבועיים. מצד אחד עדיין מריחים מקרם שיזוף, מצד שני מתחילים כבר לקנות מחברות ובגדים יפים. נחשו מי מתחיל כיתה א'? כן־כן, גם אני לא מאמינה. אבל בל נקדים את המאוחר. אוגוסט רק התחיל, נהר של קרם שיזוף עוד לפנינו, והמון אבטיח. ים של אבטיח.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

האבטיח הוא הדבר הכי טוב שקורה לנו בקיץ, ואצלנו בבית הוא דייר של קבע במקרר. למרות הצפיפות הרבה, אנחנו (כלומר אסף) מקפידים להנדס אותו פנימה בכוח. כדי שלא יימאס לכם מהפרי המדהים הזה, מצורף אוסף רעיונות קיציים ונהדרים לחגוג עליהם עד ל"שנה הבאה".
אנחנו מרגישים מאוד נוח להוסיף פירות לסלטי הירקות שלנו: מנגו, ענבים, נקטרינות ותותים מככבים באופן קבוע על החסה. משום מה האבטיח נשאר קצת מאחור, ואף אחד לא חושב להוסיף אותו לסלט. אז בואו ננפץ ביחד את המיתוס: אבטיח משתלב נהדר בסלטי ירקות בזכות טעמו העדין, ומוסיף מתיקות מאזנת ונעימה.

חומרים:
¼ אבטיח בינוני חתוך לקוביות קטנות
15־20 עגבניות שרי צהובות (אפשר גם אדומות) חצויות
½ חבילת נבטי חמניות שטופים וחתוכים גס
½ כוס גרעיני חמניות
½ פלפל ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 כף שומשום שחור
לרוטב:
¼ כוס חומץ אורז
2 כפות שמן חמניות או קנולה
1 כף שמן שומשום
1 שן שום קטנה, כתושה
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כף רוטב סויה
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה.
2. קולים את גרעיני החמניות במשך 3־5 דקות על מחבת חמה, עד שהם מתחילים לפצפץ ולהריח טוב. אל תוותרו על קליית הגרעינים - טעמם משתפר מאוד.
3. מערבבים את כל חומרי הסלט, ומוזגים רוטב לפי הצורך. אוכלים מיד.
בקיץ אנחנו מחסלים בבית אבטיח או שניים בכל שבוע. אין קינוח שהפיצים אוהבים יותר ממנו, ואם הוא קפוא – החגיגה כפולה. את הגרניטה הזאת מכינים בכמה דקות, מחכים כמה שעות, ומנשנשים בערב חמים על המרפסת עם חברים. רוצים לשדרג את הגרניטה? הוסיפו שפריץ של וודקה.

חומרים:
(10־15 מנות )
1/3 אבטיח חתוך לקוביות
גרידה מחצי לימון
3־4 עלי נענע
3־4 כפות סוכר, תלוי במתיקות האבטיח
הכנה:
1. שמים את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים למרקם חלק ואחיד. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך.
2. מוזגים את התערובת לכלי פלסטיק שטוח, מכסים ומקפיאים במקפיא במשך 5־6 שעות עד שהגרניטה קפואה לחלוטין.
3. עכשיו יש שתי אפשרויות: א. לגרד במזלג את הגרניטה, להעביר לכוסות ולהגיש מיד. ב. לשבור חתיכות גדולות ולכתוש במעבד מזון, לא יותר מדי, ואז להקפיא שוב אם יש צורך.
אם אתם מארחים אנשים שכבר אכלו וטעמו הכול, הפתיעו אותם (וגם קצת את עצמכם) עם סנדוויצ'ונים קטנים והיסטריים שיהפכו להיות מסמר האירוע. נכון, אבטיח עם בולגרית הוא שילוב ידוע וטעים, אבל עם מעט עירית ושמן זית מעליו החוויה הופכת למיוחדת וטעימה במיוחד.

חומרים:
ל־4 מנות (מומלץ להכפיל כמויות)
4 פרוסות לחם שיפון מלא (או לחם אחר, לפי טעמכם)
4 פרוסות גדולות ודקות של אבטיח
8 פרוסות גדולות ודקות של גבינה בולגרית או פטה
מעט עירית קצוצה
כמה טיפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
הרכבה:
1. מכינים טוסטים מהלחם ומניחים את הפרוסות על קרש עבודה גדול.
2. חותכים מהאבטיח פרוסות גדולות ודקות, בעובי של כחצי ס"מ, כך שכל אחת תכסה בקלות את כל פרוסת הלחם.
3. מניחים את הפרוסות על נייר סופג כדי שחלק מהמיץ ייספג.
4. חותכים מהגבינה חתיכות גדולות ודקות, בעובי כחצי ס"מ.
5. מניחים על הטוסטים כך שיכסו את כל פני השטח.
6. מניחים פרוסת אבטיח גדולה על הגבינה.
7. בעזרת סכין חד חותכים את החלק ה"קשה" של הלחם ויוצרים 2־3 משולשים מכל פרוסה.
8. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה, מפזרים עירית קצוצה, מטפטפים כמה טיפות שמן זית וזורים מעט פלפל שחור. אוכלים מיד.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg