
שנהיה לראש: מתכון לחריימה של שגב משה
שוברים את הראש אילו דגים תכינו לערב ראש השנה? קבלו בכל יום מתכון חדש מטובי השפים בארץ. והיום: חלופה מזרחית לגפילטע, דג מרוקאי של שף שגב משה
בכל יום עד ראש השנה נפנק אתכם עם מתכון דגים אחד ביום מאחד השפים המובילים בארץ. ראשון יעלה ויבוא שגב משה. שמרתם את המתכון? עכשיו שלחו אלינו את מתכון הדגים המנצח שלכם, אולי תזכו בתחרות הגדול.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
חריימה של שגב משה

קלאסי. חריימה של שגב משה
אנטולי מיכאלו
המצרכים (ל-3 מנות):
3 פילה דג מסוג סלמון/לוקוס (או כל דג אחר שאוהבים)
1/2 כוס שמן זית
7 פלפלים מסוג גמבה אדומה חתוכים לרצועות דקיקות
9 עגבניות מתוקות מקולפות וחתוכות לקוביות
9 שיני שום חתוכות גס
כוס מלאה בכוסברה קצוצה
כוס מלאה בפטרוזיליה קצוצה כף גדושה פפריקה מרוקאית
כפית מלח גדושה
כפית כורכום מחוקה כפית מחוקה של פלפל לבן
2 כוסות מים
חופן צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול רחב ושטוח על אש גבוהה ובוזקים לתוכו את שמן הזית, מוסיפים את הפלפלים ואת שיני השום ומערבבים.
2. מוסיפים את העגבניות, מביאים את הפלפלים לרכות ומוסיפים את כל התבלינים.
3. מערבבים היטב ומוסיפים לסיר 3/4 מכמות צמחי התבלין.
4. לאחר מכן מניחים את הדגים בזהירות אחד לצד השני, שופכים בזהירות את המים ומבשלים 20 דקות.
5. מניחים את הדגים ומעליהם מפזרים מעל את הצמחי תבלין הנותרים.
6. מכסים את הסיר וממשיכים בבישול במשך 10 דקות נוספות.
***
יש לכם מתכון טעים לדג? שלחו אלינו ואולי תזכו בפרסים: alon72@gmail.com
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg