שנהיה

הזדמנות אחרונה: שלחו מתכון לתחרות הדגים

תחרות "שנהיה לראש" מחכה למתכוני הדגים המעולים שלכם עד יום רביעי ב-20:00 בערב. בינתיים קבלו מתכון משובח לסמאק משווי

nrg סגנון | 8/9/2015 14:00
תגיות: שנהיה לראש,
רגע לפני שחגיגת "שנהיה לראש" נגמרת, הפרסיםמחולקים  והחג מתחיל קבלו מתכון עם השם הכי מעורר תאבון שיש – סמאק משווי. את המתכון לדג בגריל נוסח אלכסנדריה נתן לנו עמיר אילן ראש מגמת בישול בדן גורמה. בתאבון.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
סמאק משווי - דג בגריל בנוסח אלכסנדריה

 

אנטולי מיכאלו
דג בגריל נוסח אלכסנדריה, שף עמיר אילן אנטולי מיכאלו

המצרכים (לשני סועדים):
2 יח' דג ים דניס, בס, פרידה וכדומה
מלח
לימון

למרינדה:
3 יח' לימון מיץ
5 יח' שן שום
2 כפות שמן זית
1 כף בצל ירוק קצוץ
1 כף כמון
1 כף אורגנו
1 יח' פלפל שאטה קצוץ או לטעם
לטעם: מלח ופלפל שחור
1 כוס בורגול דק
מעט תימין טרי
מעט רוזמרין טרי
מעט פטרוזיליה

לרוטב:
1 יח' ראש שום
2 כפות חמאה
ציר עוף מרק עוף או אבקת מרק
יין לבן
לימון מיץ
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. משפשפים את הדג במלח ולימון. שוטפים ומייבשים.
2. למרינדה: מרסקים את רכיבי המרינדה במעבד מזון למרקם גס.
3. פותחים את הדג מצד הבטן וממלאים במרינדה, חותכים 3 חתכים בצד העור ומכניסים עוד מרינדה – בשני צידי הדג. משהים בקירור למשך הלילה או לפחות לשעה.
4. מגלגלים את הדג בבורגול, מניחים ענפי טימין ורוזמרין מעליו וצולים בגריל – מומלץ בעזרת רשת צליה לדגים – 15 -20 דקות או עד שמוכן
5. מורידים מהאש ויוצקים את הרוטב החם על הדג.
6. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.
nrg ניוזלטר דיוור יומי

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק