
הזדמנות אחרונה: שלחו מתכון לתחרות הדגים
תחרות "שנהיה לראש" מחכה למתכוני הדגים המעולים שלכם עד יום רביעי ב-20:00 בערב. בינתיים קבלו מתכון משובח לסמאק משווי
רגע לפני שחגיגת "שנהיה לראש" נגמרת, הפרסיםמחולקים והחג מתחיל קבלו מתכון עם השם הכי מעורר תאבון שיש – סמאק משווי. את המתכון לדג בגריל נוסח אלכסנדריה נתן לנו עמיר אילן ראש מגמת בישול בדן גורמה. בתאבון.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
סמאק משווי - דג בגריל בנוסח אלכסנדריה

דג בגריל נוסח אלכסנדריה, שף עמיר אילן
אנטולי מיכאלו
המצרכים (לשני סועדים):
2 יח' דג ים דניס, בס, פרידה וכדומה
מלח
לימון
למרינדה:
3 יח' לימון מיץ
5 יח' שן שום
2 כפות שמן זית
1 כף בצל ירוק קצוץ
1 כף כמון
1 כף אורגנו
1 יח' פלפל שאטה קצוץ או לטעם
לטעם: מלח ופלפל שחור
1 כוס בורגול דק
מעט תימין טרי
מעט רוזמרין טרי
מעט פטרוזיליה
לרוטב:
1 יח' ראש שום
2 כפות חמאה
ציר עוף מרק עוף או אבקת מרק
יין לבן
לימון מיץ
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. משפשפים את הדג במלח ולימון. שוטפים ומייבשים.
2. למרינדה: מרסקים את רכיבי המרינדה במעבד מזון למרקם גס.
3. פותחים את הדג מצד הבטן וממלאים במרינדה, חותכים 3 חתכים בצד העור ומכניסים עוד מרינדה – בשני צידי הדג. משהים בקירור למשך הלילה או לפחות לשעה.
4. מגלגלים את הדג בבורגול, מניחים ענפי טימין ורוזמרין מעליו וצולים בגריל – מומלץ בעזרת רשת צליה לדגים – 15 -20 דקות או עד שמוכן
5. מורידים מהאש ויוצקים את הרוטב החם על הדג.
6. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים מיד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg