
האורחים יחטפו שוק: דג סרגוס עם ירקות מהשוק
השף עלאא מוסא ממסעדת "אלמרסא" בנמל הדייגים בעכו מציע מתכון נוטף טריות לחג. יש לכם מתכון טעים לדג? שלחו אלינו ואולי תזכו בפרסים

יאמי!
צילום: יפית בשבין
המצרכים (למנה אחת):
1 סרגוס בגודל חצי קילו
1 קולרבי
1 לפת
1 שומר
1 צנון
1 תפוח אדמה
מלח, פלפל לבן
שמיר קצוץ
שמן זית, מיץ לימון
עלי כוסברה, שמיר, פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. אופים ירקות שורש בתנור עם מלח, פלפל וטימין בחום 180 מעלות, עד שהם רכים לגמרי.
2. מחממים מחבת עם שמן תירס ו"סוגרים" את הדג משני הצדדים.
3. מוזגים מלמעלה שמן זית ומיץ לימון, מסדרים את הירקות ליד הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 12 דקות.
4. מוסיפים את העלים הירוקים ליד, מקשטים בשמיר קצוץ ומגישים מיד.
• יש לכם מתכון טעים לדג? שלחו אלינו ואולי תזכו בפרסים: alon72@gmail.com
עוד כותרות ב-nrg:
• לא חייבים סנדוויץ': רעיונות מעולים לארוחת עשר
• השף מייעץ: איך תכינו סנדוויץ' שהילד יאכל
• הכתבות הכי שוות - בעמוד הפייסבוק שלנו
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg