
לשנה טובה ומתוקה: מתכון לדג בקרם בטטה
השף יאיר פיינברג ממכוורות "יד מרדכי" מציע לשלב שניים מסימני החג, דגים ודבש, שתהיה שנה טובה ומתוקה. יש לכם מתכון טעים לדג? שלחו אלינו ואולי תזכו בפרסים

מתוק לו. דג בקרם בטטה
יח''צ יד מרדכי
המצרכים (לחמש מנות):
3-4 דג בורי, לברק או מוסר, מפולטים ומנוגבים היטב, פרוסים
5-7 עלי מרווה טרייה
3\1 כוס יין לבן
4 כפות דבש
5 בטטות בינוניות, קלופות, חתוכות גס ומבושלות עד ריכוך
2\1 שן שום
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים שום, מרווה, מערבבים כמה שניות.
2. מוסיפים יין לבן ודבש, ומצמצמים נוזל.
3. מוסיפים בטטות, מעט מלח. מכבים להבה.
4. טוחנים עד קבלת קרם חלק. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מתקנים תיבול.
5. מניחים את חתיכות הדג על הרוטב, ומפזרים מעט מלח גס, ופלפל שחור. מנמיכים להבה ומכסים.
6. מבשלים 5-8 דקות ומכבים להבה. מניחים 5 דקות מכוסה.
יש לכם מתכון טעים לדג? שלחו אלינו ואולי תזכו בפרסים : alon72@gmail.com
עוד כותרות ב-NRG:
טרי טרי: מתכון לדג עם ירקות מהשוק
שנהיה לראש: מתכון לחריימה של שגב משה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg