גם זה סימן: שלושה מתכוני תמרים חגיגיים

הוא נמצא על כל שולחן חג, הילדים יודעים שהוא אחד מסימני החג, אבל לפני הכל הוא פשוט טעים – התמר. קבלו שני מתכוני תמרים ועוד מתכון אחד מפתיע מתמרים צהובים. שתהיה שנה טובה ומתוקה

nrg סגנון | 10/9/2015 10:35
תגיות: ראש השנה,תמרים
את המתכון הזה הביאה הסו שפית שלי זיוון. אני חייב להודות שהייתי מאוד ספקן לגבי התוצאה אבל התמר ממש משדרג את כל העניין. תגישו את זה חם עם גלידה וניל מעל ותראו כמה מהר כולם יבקשו ממכם את המתכון.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
סטיקי טופי עם תמר מג׳הול - של גוז ודניאל

(מתכון לאינגליש קייק אחת או 6 תבניות סופלה קטנות)
 

אפיק גבאי
להגיש חם. סטיקי טופי עם תמר מג'הול אפיק גבאי

מצרכים:
180 גר תמרים מגעול ללא הגרעין
250 מ״ל מים
כפית אבקת סודה לשתייה
75 גרם חמאה רכה
155 גרם סוכר חום רך
כפית תמצית וניל
2 ביצים
185 גרם קמח תופח

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל170 מעלות
בעזרת ספריי שמן, לשמן את תבנית האינגליש או הקוקוטים. 
בסיר קטן, להביא לרתיחה את התמרים והמים. כשהתערובת רתחה, להוסיף את הסודה, לכסות את האש ולקרר עד טמפ׳ חדר.
בינתיים במיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה, הסוכר והוניל. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז מקפלים פנימה 1/3 מהקמח ואז 1/3 מתערובת התמרים. חוזרים על התהליך עוד פעמיים עד שכל התמרים והקמח נבלעים במיקסר.
ממלאים את התבנית או הקוקוטים עד 2/3 בגובה ואופים למשך 20 עד 30 דקות. קיסם יצא יבש כשהסטיקי טופי מוכן.

לפני ההגשה, אני אוהב לקטום את הראש של הטופי משתי סיבות: אחת, הגלידה יושבת ככה יוצר טוב והשניה, יש מה לנשנש. תגישו חם עם גלידה וניל ורוטב טופי.

סיגר תמרים לחים חם במילוי גבינת עיזים

זאת מנה ראשונה מרשימה ומפתיעה. ממש לא קשה להכנה ותמיד זוכה לקריאות התפעלות.
 

אפיק גבאי
קריאות התפעלות. סיגר תמרים לחים אפיק גבאי

מתכון ל 6 סועדים (סיגר לסועד)

מצרכים:
18 תמרים לחים ללא גלעין, בטמפ׳ החדר
גבינת עיזים רכה בסגנון פרמעז
שקית פרורי לחם לבנים דקים
2 ניירות אפיה
שקית זילוף
שמן זית לטיגון
מחבת טפלון

אופן ההכנה:
מרככים את גבינת העיזים במיקסר עם וו גיטרה או במגי׳מיקס ומעבירים לשקית זילוף.
מניחים את התמרים, בקבוצות של 3 תמרים על נייר אפייה משומן עם ספריי שמן. מכסים בנייר אפייה נוסף, גם הוא משומן ובעזרת פטיש שניצלים משטחים את התמרים לשכבה רכה- בעדינות אבל היטב.
מרימים את נייר האפייה העליון ומזלפים את גבינת העיזים בשליש העליון של כל עיגול, מקצה אחד לשני. נעזרים בפלטה קטנה ומגלגלים כל עיגול לסיגר. מעבירים את הסיגרים לפרורי הלחם.

לפני ההגשה, מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הסיגרים מכל הצדדים. התמרים לא אמורים להיות חמים מאוד אלא קריספיים וחמימים.
להגיש עם סלט ירוק קטן בצד.

צהוב עולה

התמר הצהוב הטרי אינו רק פרי מרהיב ביופיו, אלא גם מאכל טעים, בעל סגולות בריאותיות רבות, ואפשר לצרוך אותו במגוון דרכים. כשהוא מגיע לשוק, ממש לפני חגי תשרי, הוא חלק בלתי נפרד מכל סלסלה של פירות העונה וקישוט סמלי לשולחנות החגיגיים.

הזן הצהוב הוא היחיד הנקטף בטרם הבשיל לחלוטין, וטעמו הבוסרי המתקתק ומרקמו המתפצח קנו לו אוהדים מושבעים. אחרים מעדיפים אותו אחרי הבחלה במקפיא - כשהוא מפשיר מתיקותו מתעצמת ומרקמו מתרכך.

אם משאירים את התמר הצהוב על העץ לייבוש (כשם שהדבר נעשה בזנים אחרים של התמר), מתקבל פרי בעל טעם דבשי עדין ומרקם חלקלק ועשיר שנשמר חודשים ארוכים.

לפתן תמרים צהובים

התמרים הטריים מתרככים מעט בבישול, מאבדים את המגע הבוסרי המרתיע חלק מהצרכנים, אך שומרים על מרקם יציב ופריך. התוצאה: לפתן קיצי קל להכנה, מרענן ומרהיב, שיכול לשמש קינוח אידאלי לכל ארוחה חגיגית.
 

ירון ברנר
קינוח אידיאלי. לפתן תמרים צהובים ירון ברנר

 החומרים (ל-4 – 6 מנות):
500 גרם תמרים צהובים
1 ליטר מים
1 כוס סוכר
מיץ מ-1 לימון
רצועת קליפה מ-1 לימון
2 מקלות קינמון

ההכנה:
1. שוטפים את התמרים, חוצים ומגלענים אותם (אפשר גם להשאירם בשלמותם, אם רוצים). מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את המים ואת  הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות או עד שהתמרים מתרככים.
2. מוסיפים את מיץ הלימון, רצועת הקליפה ומקלות הקינמון ומבשלים ביחד עוד 15 דקות בערך.
3. מצננים היטב לפני ההגשה.

nrg ניוזלטר דיוור יומי

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פירות''

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק