
שופוני: סלטים קלים להכנה שיגנבו את ההצגה
את התפוח הדבש וראש הדג כבר הכנתם? כדי לרענן את שולחן החג במעט מאמץ קבלו ארבעה מתכונים לסלטים טריים וטעימים להפליא, סלטים שנראים נהדר וגם מוכנים בצ'יק צ'ק
הרגע האחרון כבר כאן. הפריזר מלא בקופסאות עמוסות בעוגיות, והמקרר מלא בדגים ותבשילים אחרים. אם גם אתם אוהבים ספונטניות, חיים על הקצה ושומרים משהו קטן לרגע האחרון, הנה הזדמנות לצאת לטיול קטן לשוק או לסופר (בטוח שיש בבית מישהו שישמח להתחמק ממטלות הניקיון והסידור) ולהוסיף עוד כמה סלטים לתפריט. הם מינימליסטיים וקלים מאוד להכנה, אך מיוחדים ומרעננים. סלטים טובים יכולים לגנוב את ההצגה, ולאזן את המנות הרציניות.ראש השנה – הנה אנחנו מגיעים.
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

סלט קלאסי שמוסיף המון לארוחה, עם שילוב מנצח בין עלי תרד פריכים לפירות העונה. הרשו לעצמכם להתפרע עם גויאבה, אפרסקים וכל פרי אהוב. אצלנו בבית המנגו הוא הלהיט של הקיץ, ואנחנו חוגגים איתו עד שהוא נעלם.

חומרים:
1 חבילה תרד (200-300 גרם)
1 מנגו גדול ובשל
1 אשכול קטן של ענבים
2 ענפי סלרי
3 ענפי בצל ירוק
50 גרם אגוזי פקאן
רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
1 כף דבש
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1 שן שום קטנה כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הכנה:
1. מפרידים את עלי התרד מהענפים ומשליכים את הענפים. שוטפים היטב ומייבשים.
2. מקלפים את המנגו וחותכים לקוביות.
3. חוצים את הענבים.
4. קוצצים את הסלרי והבצל לפרוסות דקות, קולים במחבת חמה את אגוזי הפקאן וקוצצים גס.
5. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומערבבים היטב.
6. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
7. מוסיפים את הרוטב סמוך מאוד להגשה.
רוב הכרוביות שאני קונה מוצאות את דרכן לתנור ונעלמות במהירות לצד קערה של טחינה, אבל האמת היא שמגיע לכרובית הרבה יותר מזה. הסלט הזה, למשל קל להכנה ומפתיע מאוד בטעמו. בגלל צורתו הפירורית רבים מכנים את הסלט הזה "קוסקוס כרובית". בשילוב הנבטים, הוא נותן תחושה של תוספת פחמימתית.

חומרים:
1 כרובית בינונית, מחולקת לפרחים גדולים
1 חבילה נבטוטים (של חומוס, עדשים וכו')
2 כפות של שמיר טרי קצוץ דק
אפשר גם: חופן חמוציות, גרעיני חמנייה קלויים
לרוטב:
3כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
הכנה:
1. שמים את פרחי הכרובית במעבד מזון וטוחנים כמה שניות - רק עד שהיא הופכת לפירורית.
2. מרתיחים מים בסיר גדול ומעבירים אליו את הכרובית הטחונה.
3. מבשלים כשלוש דקות על אש קטנה כדי שהכרובית תתרכך מעט, אך לא יותר מדי.
4. מסננים היטב מכל עודפי המים.
5. מעבירים את הנבטוטים לקערה מתאימה למיקרוגל, ומחממים כשלוש דקות.
6. מערבבים את כל החומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב, ומאחדים ביניהם סמוך להגשה.
שאלתי את חברתי נועה מהו הסלט המנצח אצלם בבית, והיא ענתה ללא היסוס: "סלקגזר". עכשיו הייתי סקרנית: שילוב של שני מרכיבים אהובים עליי בקערה אחת, את זה אני חייבת לנסות. הסלט הזה טעים כמו שהוא פשוט. שני ירקות שורש קשים ופריכים, שהשילוב ביניהם יוצר להיט שאי-אפשר להפסיק לאכול. ועוד לא אמרנו כלום על הערך התזונתי. תענוג.

חומרים:
4 גזרים בינוניים, מקולפים
1 סלק גדול, מקולף
גרידה מלימון שלם
חופן פטרוזיליה לקישוט (אפשר לוותר)
רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
1 כף דבש
מלח ופלפל
הכנה:
1. מרסקים את הגזר, רצוי בפומפייה או מנדולינה כדי לקבל שבבים גדולים ויפים.
2. מרסקים את הסלק באותו אופן, ומעבירים את השבבים לקערה גדולה עם מי קרח. כך הצבע נשמר ולא מלכלך, והסלק שומר על טריותו.
3. מגרדים את קליפת הלימון.
4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
5. מערבבים את הגזר עם הסלק והלימון ומוסיפים את הרוטב סמוך להגשה. מגישים מיד.
חוה חברתי, אלופת הסלטים, הביאה את הסלט הזה לא מזמן לארוחת חברים. כולנו התעלפנו, והסלט נגמר כבר בסיבוב הראשון. קסמו של הסלט הזה בפשטותו, והשילוב של שלושת המרכיבים יוצר סלט מפתיע, מרענן וכובש. הצלחה מובטחת.

חומרים:
400גרם אדממה מקולפים
10 צנוניות פרוסות דק-דק
1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
לרוטב:
4-5 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל בשפע
הכנה:
1. מחממים את פולי האדמה במיקרוגל כחמש דקות.
2. מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב, ומערבבים ביניהם. מגישים מיד.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg