מתכון לסופגניות ממאסטר-שף תום פרנץ
תום פרנץ מגיע אל מצודת אנטיוכוס כדי להראות לכם איך מכינים סופגניות פופס. ליוונים הוא מראה כמה טעים הניצחון גם אלפי שנים אחריו
בחפירה ארכיאולוגית של רשות העתיקות בגן הלאומי עיר דוד, בלב חניון גבעתי שבירושלים התגלתה ה"חקרא", מצודת אנטיוכוס. היא בחורבות ואנחנו בסופגניות. מאסטר שף תום פרנץ הגיע אל האתר היפהפה עם מצרכים והרבה רוח חג כדי לחלוק עם הצופים מתכון של סופגניה גרמנית. ביוונים נלחמנו ולנו הקווארק בלשן.
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
https://youtu.be/sV4Pps-dHhs
קווארק בלשן - סופגניות גרמניות
"אני מכין את הסופגניות המדהימות האלו כל השנה כקינוח מושלם ובחנוכה הן במיוחד מככבות", מספר תום פרנץ. "זוהי סופגניה גרמנית שנקראת "קווארק בלשן" מאפה חלומי המיוחד לאזור ממנו אני מגיע בגרמניה. הוא נמכר בשלישיות בשקית נייר. לקווארק בלשן יש מעטה פריך ופנים רך וגמיש בנגיסה, בחוץ יש קראנצ'יות של מעטה סוכר וקינמון. אני אוהב להגיש אותן בחנוכה עם מקל כמו של סוכריות על מקל (סופגניה פופס) עם המון ציפויים שאפשר לטבול במה שאוהבים ולקשט כיד הדימיון הטובה עליכם.

הנה הסופגניות, וגם הסתפרתי. תום פרנץ והקווארק בלשן בחקרא
צילום מסך
חומרים:
250 גרם קמח (כוס ושלושת רבעי)
250 גרם גבינה לבנה 5%
חצי כפית מלח
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
חצי שקית אבקת אפייה
חצי שקית סוכר וניל
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק
להגשה
תערובת סוכר וקינמון (כוס סוכר מעורבבת בקערה עם כף שטוחה קינמון) / גנאש שוקולד לבן/מריר/חלב / גנאש לוטוס / סוכריות צבעוניות / קרוקנט אגוזי לוז / קוקוס קלוי / סוכריות m&m / שוקולד צ'יפס / עוגיות אוראו או שברי עוגיות שוקולד צ'יפס / תותים ופירות יער טריים / קצפת מתוקה /
ריבה
אופן ההכנה
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה או במיקסר יד מערבבים את מרכיבי הבלילה לקבלת בצק דביק. בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים ומעבירים מיד לטיגון בשמן הרותח. אפשר להעביר את התערובת לשק זילוף ולזלף פנימה את התערובת.
עובדים במהירות ומטגנים מקסימום 8 כדורים בבת אחת. כשהכדורים בצבע זהוב כהה מוצאים ומעבירים לצלחת שעליה נייר סופג לכמה שניות.
מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר קינמון. ושומרים בצד עד שהם מצטננים לטמפרטורת החדר. או מגישים לשולחן עם מגוון מטבלים שכל אחד יכין את מה שהוא אוהב.
הכנת גנאש:
שוקולד מריר: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 250 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.
שוקולד חלב: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 375 גרם שוקולד חלב איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.
שוקולד לבן: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 500 גרם שוקולד לבן איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.
גנאש לוטוס: מעבירים את ממרח הלוטוס לסיר קטן או בקערה המתאימה למיקרוגל. מחממים עד להתרככות והמסה. אפשר להוסיף כמה כפות שמנת מתוקה כדי להגיע למרקם הרצוי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg