תשכחו מענבים: 6 מתכונים פשוטים לאחה"צ בים
יוצאים לפיקניק בחוץ? תירס ומלון זה נחמד, אבל עם קצת השקעה תשיגו הרבה יותר. מתכונים לבילוי אחר צהריים של קיץ
אתם בים או בבריכה ובדיוק לידכם מתיישבת משפחה. השמיכה שלהם פרחונית, נקייה ויפהפייה (אם לכם הייתה כזאת, לא הייתם מדמיינים להוציא אותה מהבית), והילדים שלהם מנומסים, חולצים את הכפכפים בצד ומתיישבים בעדינות על השמיכה.עוד כותרות ב-nrg:
- טראמפ ממשיך לתקוף: "אובמה ייסד את דאעש"
- טומרקין: "לא הצלחתי לבטא את עצמי"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
ואז הם פותחים צידנית תכולה ומתוכה הם מתחילים להוציא כל מיני דברים בכלי פלסטיק צבעוניים ומושלמים. האבטיח שלהם אדום וחתוך למשעי, הסנדוויצ׳ים ריחניים ועמוסים, הירקות חתוכים למקלות מסודרים, והילדים המנומסים שלהם אומרים ״בבקשה״ ו״תודה״. ויש גם עוגה! בקיצור, הפיקניק של השכנים טעים יותר.

משקיעים ונהנים. פיקניק
אפרת ליכטנשטט
כמה וכמה קוראים ביקשו ממני לכתוב מדור על הדברים שלוקחים לים. התשובה המיידית שלי הייתה ״ענבים וקרם שיזוף״, אבל הנה בכל זאת כמה אפשרויות שיעזרו לכם להפוך למשפחה ההיא, עם צידנית התכלת.
לביבות גזר וקישואים

לא מסתפקים באבטיח. לביבות גזר וקישואים
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ דק־דק
2 כפות שמן זית
2 גזרים מגוררים
2 קישואים מגוררים גס
1/3 כוס קוואקר
1 ביצה
1 שן שום כתושה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מחממים שמן זית במחבת קטנה ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ומעט שחום.
3. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומקררים כעשר דקות במקרר.
4. מעבירים את התערובת למסננת ונפטרים מהנוזלים.
5. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומניחים על הנייר.
6. אופים כ־25 דקות עד שהקציצות מזהיבות ויציבות. שומרים בקירור.
חביתת ירק שמנמנה
לקחת חביתה לפיקניק זה לא כל כך נוח, ולכן הופכים אותה לגדושה ועשירה. אם הילדים שלכם מהסוג שלא אוכל דברים ירוקים, אפשר להחליף את הירקות הירוקים בשני בצלים קצוצים דק המטוגנים עד שהם זהובים.

גדושה ועשירה. חביתת ירק שמנמנה
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-5־6 מנות):
6 עלי מנגולד גדולים שטופים וללא השדרה הלבנה, קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק־דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
50 גרם מוצרלה/ עמק מגוררת/ פטה מפוררת וכו'
4־5 ביצים
1 שן שום
¼ כפית מלח
קמצוץ פלפל
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
2. מחממים חמאה במחבת ומעבירים אליו את הבלילה.
3. מטגנים על אש בינונית־נמוכה כֿֿחמש דקות ובודקים מדי פעם עם תרווד אם החביתה התגבשה.
4. כשהחביתה נראית יציבה מלמטה, הופכים בעזרת צלחת: מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים ביחד (רצוי להיעזר בכפפות מגינות מחום).
5. מחזירים את החביתה למחבת לטיגון מהצד השני.
6. חותכים למשולשים ואורזים בקופסה סגורה.
מאפינס מלוחים - קלים להכנה ושוברי שגרה

הפיקניק של השכנים מושקע יותר. מאפינס מלוחים
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-8 יחידות):
1 ביצה
3 כפות שמן קנולה
1/3 כוס חלב
1 כוס קמח רגיל
½ כוס קמח תירס (או עוד קמח רגיל/ כוסמין)
1 כפית אבקת אפייה
¾ כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כוס גרגירי תירס
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
½ פלפל אדום קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים תבנית שקעים עם שמונה עטרות נייר לאפייה.
3. בקערה גדולה טורפים ביצה, שמן וחלב.
4. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את הקמחים, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מערבבים קלות.
5. מוסיפים את התירס, הבצל והפלפל הקצוץ ומערבבים קלות לתערובת אחידה.
6. בעזרת כף גלידה קפיצית מחלקים את התערובת לעטרות הנייר, עד ¾ מגובהן.
7. אופים כ־16־18 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. המאפינס כמעט אינם מזהיבים.
8. שומרים בקופסה אטומה ומעבר ל־12 שעות שומרים בקירור.
טורטיות ארוחת ערב

ארוחה לכל המשפחה. טורטיות ארוחת ערב
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים:
טורטיות גדולות
ביצים: כל 2 ביצים = 3 חביתות
גבינה לבנה
טפנד זיתים
חסה
אופן ההכנה:
1. מחממים את הטורטיות 5־10 שניות במיקרוגל.
2. מכינים חביתות דקות, קטנות מעט מגודל הטורטיות.
3. כדי שהחביתות יהיו דקות, טורפים כמה ביצים בקערה קטנה ושופכים לתוך מחבת משומנת רק שכבה דקה מהבלילה.
4. מרכיבים את הטורטייה: שכבת טפנד זיתים (מתכון בהמשך), חביתה, שכבת גבינה לבנה, עלה חסה.
5. מגלגלים לגליל הדוק מאוד, חותכים לפרוסות שמנות ואורזים בקופסה.
טפנד זיתים מהיר שילדים אוהבים:
מרכיבים:
1 קופסת שימורים של זיתים ללא גרעינים (מסוננת מהנוזלים)
3 כפות שמן זית
1 שן שום
אופן ההכנה:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למרקם אחיד. נשמר בקופסה סגורה בקירור עד חודש.
ביצים קשות ורודות

לא שגרתי. ביצים קשות ורודות
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים:
ביצים לפי כמות המשתתפים
1 סלק
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הסלק היטב, חותכים לרבעים ושמים בסיר בינוני מכוסה במים.
2. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים את הסלק עד שהוא רך, כשעה.
3. שמים את הביצים בסיר נפרד ומכסים במים. מביאים את המים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים 15 דקות ומעבירים את הביצים לקערה גדולה מלאה במי קרח.
4. מקלפים את הביצים ומעבירים אותם לכלי רחב.
5. מכסים במי הבישול הוורודים של הסלק ומקררים במקרר לפחות ארבע שעות, ועדיף למשך הלילה.
סלט פסטה אישי

אל תשכחו מזלג. סלט פסטה אישי
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-6 מנות קטנות):
250 גרם פסטה
½ כוס זיתים מגולענים פרוסים לטבעות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
100 גרם גבינת פטה/ בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
אפשר גם: תירס, קוביות עגבנייה ועוד כיד הדמיון
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית מייפל/ סילאן
(אני לא מוסיפה מלח בגלל הגבינה והזיתים)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
2. מוסיפים את שאר החומרים.
3. מערבבים את חומרי הרוטב ומתבלים את הסלט.
4. מחלקים את הסלט לכלים חד־פעמיים קטנים, ולא שוכחים להביא מזלגות.
טיפ: איך חותכים אבטיח לפיקניק?
הרשת מלאה בסרטונים שמסבירים איך חותכים אבטיח, אבל אם במקרה עדיין לא צפיתם בסרטון כזה, הנה שיטה קלה וחמודה שהיתרון שלה הוא שהקליפה נשארת מחוברת לאבטיח והופכת לנקודת אחיזה נוחה לילדים. ובכן:

כבודו במקומו מונח. כך תחתכו אבטיח לפיקניק
אפרת ליכטנשטט
1. שוטפים היטב את האבטיח, חוצים אותו ומניחים את החצי על קרש חיתוך גדול, עם הקליפה כלפי מעלה.
2. כעת חותכים לשתי וערב ויוצרים ״מקלות״ אבטיח ארוכים שבקצה של כל אחד יש חתיכת קליפה קטנה. אפשר כמובן לחתוך ל״סירות״ ארוכות ואז לפסים, וליצור משולשים דקים.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg