שודדי ים: ארמיס באשדוד מעולה אבל יקרה

אם בא לכם ליהנות מדגים טובים, שירות מעולה ונוף לים כדאי לכם לבקר בארמיס באשדוד. רק קחו בחשבון את המחיר המופקע והעיצוב הביזארי

אריאל פלקסין | 26/2/2016 12:35
למרות שקצת קשה לשריין שם מקום ("טוב, נשמור לכם. אבל בדרך כלל שומרים רק לקבוצות") נחמד להיכנס ל"ארמיס" באשדוד. מעבר לרוח הים שמגיעה, ובכן, מהים שנמצא במרחק נגיעה, מרגישים שהיה שם ניסיון עיקש לעצב. עמודי עץ שמזכירים פאב אירי וערבסקות על התקרה. על הקירות מופיעים ציורים צרפתיים מתור הזהב ואקדחי ענתיקה עם שילוב מוזר של המזרח הרחוק. מישהו פה התבלבל לגמרי עם העיצוב.

כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

מתפריט נרחב יחסית החלטנו לממש את הטיול שלא עשינו אחרי הצבא לארגנטינה, ולהזמין מגש אמפנדס. "נגמר", חייך המלצר במבוכה שהבהירה לנו שהטיול יידחה בעוד כמה עשורים וייערך כנראה במתכונת של טיול תיירים עם כרס ופאוץ' מביך על המותניים. אז אין אמפנדס? נו טוב, אנחנו חמישים מטר מהחוף, נזמין סיגר דג ים ונממש את הדיג בכנרת שהבטחנו לעשות לפני חמש־שש שנים. "גם נגמר".

"פלטה מזרחית, יש?" שאלנו בחשש, המלצר התכופף, הביט אנה ואנה וכמעט לחש "יש, אבל לא כדאי לכם". מילא אני, ששקלתי לפחות שלוש־ארבע פעמים בחיי להזמין משטרה אחרי ששמו לי חריף מוגזם בפיתה, אבל מבטה של הצמחונית לייט (שמחסלת מאכלים חריפים בקלילות מרשימה) כבר גרר המשך מהיר ומתגונן של המלצר, "לא כדאי כי זה מגש עמוס כזה! וגדול מדי! והוא יפוצץ אתכם!".
  
למרות הרושם הראשוני המהסס, התברר שהמלצר ידע דבר או שניים והיה מקצועי להפליא. פלטה מזרחית שהוגשה בשולחן סמוך נראתה כמו מפלצת מנז'טים מהגיהנום. בסופו של דבר הזמנו מנות של באפלו ווינגס ופיש אנד צ'יפס. אם כבר מדובר במסעדה לא זולה במיוחד, היינו מצפים שההגשה של הבאפלו ווינגס תהיה קצת יותר מכובדת ממערום שוקיים דביקים על צלחת לבנה. הכנפיים היו סבירות לגמרי ואפילו הועמסו בכמות נכבדת, אבל חבל שבחלקן זוהו נוצות.

הפיש אנד צ'יפס כבר היווה עליית מדרגה רצינית עם הגשה שהזכירה את זו שבג'י־קפה הנהדרת של גיא פרץ, והפכה עם הזמן לסוג של מיינסטרים בעוד לא מעט מסעדות בישראל. מעין מתקן קונוס מברזל ובו נתחים עדינים, שמנמנים ומדויקים של דג (כנראה קוד), רוטב שום חלפיניו (מצוין) ורוטב צ'ילי.
 
.
. .

מדד ההצלחה עלה גם במנות העיקריות לחמישים אחוז. סלט נתחי הסלמון היה מצד אחד עשיר בעלי חסה אייסברג טריים, הכיל בצל מקורמל וקישואים שרופים, ונתן שילוב מקורי עם ניחוח עדין וגם מתקתק. כיכב שם גם לימון שנסחט בנדיבות והוסיף המון. אבל ההגשה הייתה מבולגנת ולא נאה, על גבול ה"יש לה חיוך יפה" בואכה "היא בחורה נהדרת". הסלמון הגיע בכמות נכבדת, אבל המנה שידרה הרבה יותר בית קפה כפר סבאי סביר מאשר מסעדה יפה על חוף ים.

מנת הספריבס טלה הקפיצה את הרמה ויישרה סטטיסטית את הגרף עם צלחת יפה, לא יומרנית מדי ואלגנטית מספיק, מהסוג שמזכיר מנות ברשת אפלביז האמריקנית. למי שלא מכיר, הספריבס היא האחות המבוקשת קצת פחות של צלעות הכבש, אבל גם זו שזולה אצל הקצב באופן משמעותי. מכיוון שבשנים האחרונות שפים שונים התלבשו עליה והפכו אותה לסוג של גורמה, המחירים קפצו בהתאם. האתגר להפיק טעמים מיוחדים ממנה כזאת הוא גדול כיוון שהיא מורכבת משליש עצם, שליש שומן ושליש בשר, מה שמחייב ומגביל אותה לצורת צלייה Well Done.

בארמיס צלו את המנה מעולה, וה־Well Done לא הפך את הספריבס לחלק התחתון והשרוף של סיר הקוגל ששמור למכורים לדבר. גם השומן הצליח להצטמצם אבל לא יותר מדי לשמחתי, והא לנו מנה עם בשר עשוי נהדר. רחרוח וטעימה הבהירו שיש פה חרדל לצד עשבי התיבול ואפשר וצריך היה להרגיע איתו. מה שכן, הוא אוזן יפה בעזרת הצ'ימיצ'ורי הנלווה. הפירה בצד היה מצוין, לא נוזלי ואפילו עם טיפה גושים (שזה בסדר גמור!) והוגש בצלחת עמוקה נפרדת עם מעט פלפל גרוס גס. מוי כיף. אמרנו חמישים אחוזי הצלחה? נעלה לשבעים. בכל זאת.

הזמנת הקינוח גרמה לנו להעריך את המלצר ברמת המבט המעריץ. בהתחלה ביקשנו קראמבל תפוחים ונענינו ב"אולי לא?" מלא כנות, "אני חושב שזו מנה פחות טובה". על פי המלצתו ביקשנו וקיבלנו פבלובה שהצדיקה את הסיכון שהוא לקח. מנה נאה, מרנג לא קשיח מספיק שמתפצח יפה. לא מתוק מדי, ועם פירות יער בכמות שלא מחמיצים, אבל גם לא יותר מדי, כמו אקסיות שמשתחלות ליום ההולדת שלך. וההגשה? פשוטה ונעימה.

בארמיס כדאי לאזן קצת מחירים ולשמור על גרף ישר יותר בכל הקשור לאחידות המנות כדי שאפשר יהיה להתקרב לרמות של "אנדיב" מעבר לכביש. עד אז, מדובר במסעדה טובה, אבל לא מצוינת. לפחות לא מצוינת כמו השירות שלה.
בא בחשבון

באפלו ווינגס 38 ₪
פיש אנד צ'יפס 48 ₪
סלט נתחי סלמון64 ₪
ספריבס טלה 118 ₪
פבלובה 38 ₪
סה"כ 306 ₪
ארמיס חוף לידו, אשדוד. 08-6270440

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק