'אש הדרקון': תכירו את הסחוג של המזרח הרחוק
"ארכובית אש הדרקון" עשתה עלייה לישראל: מדובר בצמח תבלין חריף במיוחד, שמשמש במזרח הרחוק כרכיב יסוד בתערובות חריפות
המטבח הישראלי מתחדש בצמח תיבול חדש: ארכובית "אש הדרקון", הסחוג של המזרח הרחוק, הגיעה לארץ. צמח התבלין מעוטר בעלים סגולים וחריפים. בצורתם הטריה, ניתן לשלבם בכריכים וסלטים, אולם גם לאחר חימום בתבשילים ובאפייה.עוד כותרות ב-nrg:
-בית שמש במפגן תמיכה בחייל היורה: 'הוא גיבור'
-משרד עורכי הדין שרודף את חיילי הממלכה
-כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"אש הדרקון" הובא והותאם לגידול בארץ על ידי משתלות "חישתיל". מדובר בצמח רב שנתי, כך שניתן ליהנות ממנו במשך כל השנה. הוא ידוע כעמיד גם לתנאי קור, ולכן יגדל היטב גם בגינות ועציצים באזורים ההרריים של ישראל. העלווה הסגולה והפריחה הוורודה הקטנה שלו יכולות לשמש לעיצוב הבית והגינה כתוספת השוברת את רצף הצבע של העלים הירוקים.

''ארכובית אש הדרקון''. עשתה עלייה
צילום: יח''צ
"ארכובית אש הדרקון" מצטרפת לחידושים נוספים במטבח הישראלי, ביניהם, כוסברה וויאטנמית - שהגיעה אף היא לאחרונה לארץ מהמזרח הרחוק, ואשר טעמה חזק יותר מהכוסברה המוכרת בארץ.
צמחי התבלין מכילים מרכיבים תזונתיים רבים כולל ברזל, בטא קרוטן, ויטמין E, חומצה פולית, חומצה אסקורבית, סידן וחלבון. אָרְכּוּבִיתִיִים היא משפחה גדולה בסדרת הציפורנאים, הנקראת לפי הסוג ארכובית. היא כוללת כ-1,100 מינים המסווגים לכ-50 סוגים, ובארץ ישראל מיוצגת על ידי שמונה סוגים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg