
מי צריך קמח וביצים? התחליף שיסדר כל ארוחה
היא בריאה, משביעה, ואפשר להכין ממנה כמעט כל מה שרוצים: המדריך המלא לשיבולת שועל. אז מה בא לכם, שניצל או עוגה?
בזמן האחרון אני מערבבת קוואקר עם כל דבר. בעוגות, בציפוי של השניצלים, בקציצות ובעוגיות. אם אני רעבה (אך עצלנית) באמצע היום, אני אוכלת יוגורט לבן עם כמה כפות קוואקר וכפית סילאן ומרגישה כמו מינימום ספורטאית טריאתלון.עוד כותרות ב-nrg:
- תרגיל ענק בארה"ב: מטוסי ה-F-35 נעלמו
- הנשיא הורה: אזרחי בלרוס התפשטו
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כבר כתבתי כאן בעבר על שיבולת שועל ועל המרכיבים הבריאים שלה. היא עשירה בחלבונים ובסיבים תזונתיים מסיסים, משביעה ומאזנת כולסטרול. שווה, לא?

קוואקר בכל דבר. פלאפל תרד
אפרת ליכטנשטט
רבים מבלבלים בין קוואקר לבין שיבולת שועל, ובמיוחד בין הקוואקר להכנה מהירה לבין שיבולת השועל השלמה. ״קוואקר״ הוא למעשה שם של מותג ותיק שמייצר שיבולת שועל שעברה תהליך של דיקוק וריכוך, ולכן אפשר להכין ממנה מאכלים ללא צורך בבישול ארוך או בהשריה (ציפוי לשניצל, עוגות, דייסות וכו׳).
אם אתם דווקא מחפשים את האפקט הפריך של שיבולת שועל, כמו בעוגיות או בגרנולה, עליכם להשתמש במוצר שכתוב עליו רק ״שיבולת שועל שלמה/עבה״. אני באופן אישי אוהבת להשתמש בשני המוצרים, ולעתים גם לשלב ביניהם. לא תתפסו אותי בבית בלי שקית שיבולת שועל ופחית קוואקר.

פחות זמן במטבח, יותר זמן במזגן. מאפינס ארוחת בוקר עם מייפל וקוואקר
אפרת ליכטנשטט
בעיקר בקיץ הישראלי שגורם לי לרצות לבלות כמה שפחות במטבח וכמה שיותר במזגן, אני מוצאת את עצמי מחפשת מאכלים בריאים וטעימים שאפשר להכין במהירות וליהנות מהם כמה ימים.
מאפינס ארוחת בוקר עם מייפל וקוואקר

פינוק בריא. מאפינס ארוחת בוקר עם מייפל וקוואקר
אפרת ליכטנשטט
אני קוראת למאפינס האלה ״מאפינס ארוחת בוקר״ כי הם פשוט מושלמים לימים שבהם יוצאים מהבית במהירות ואין זמן לאכול או להכין סנדוויץ׳. הם לא מתוקים מדי, מכילים חומרים בריאים ומשביעים, ולגמרי סוגרים פינה של ארוחת בוקר או נשנוש טעים ומזין באמצע היום. אפשר להכין אותם ולהקפיא בקופסה אטומה, להפשיר 20 שניות במיקרוגל וליהנות כל השבוע מפינוק בריא.
מרכיבים (ל-12 יחידות):
למאפינס
1 ביצה
½ כוס מייפל אמיתי
½ כוס סוכר דמררה
1/3 כוס שמן
1 כוס חלב
½1 כוסות קוואקר
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כוס פירות יער (קפואים או טריים)
לקראמבל
2/3 כוס שיבולת שועל
2 כפות מייפל
1 כף סוכר
2 כפות שמן
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
2. מתחילים בהכנת הקראמבל: מערבבים את חומרי הקראמבל בקערה בינונית ומפוררים בעזרת מזלג.
3. מכינים את המאפינס: טורפים בקערה גדולה ביצה, מייפל, סוכר ושמן.
4. מוסיפים את החלב והקוואקר ומערבבים.
5. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים קלות.
6. מוסיפים את רוב פירות היער ומשאירים קצת כדי לפזר מלמעלה.
7. מעבירים את תערובת המאפינס לעטרות הנייר וממלאים עד שלושת־רבעי גובה. אני אוהבת להשתמש בכף גלידה קפיצית - היא נוחה והכמות שהיא מכילה מתאימה בדיוק.
8. מפזרים שתי כפיות קראמבל על כל מאפין ומקשטים בכמה פירות יער.
9. אופים 18־20 דקות עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא עם פירורים לחים.
פלאפל תרד

ארוחה בריאה בתחפושת של אוכל רחוב. פלאפל תרד
אפרת ליכטנשטט
קוואקר הוא דבק נפלא, ובמקרים רבים הוא יכול להחליף קמח ולעתים גם ביצים. הפלאפל־תרד הזה הוא דרך נפלאה להכין ארוחה בריאה ומזינה בתחפושת של אוכל רחוב, ולהגיע גם לאלו ש״לא אוכלים דברים ירוקים״. ואסף אומר: כל דבר בתוך פיתה עם טחינה הוא טעים. בהשראת מתכון מהבלוג Minimalist Baker.
מרכיבים (ל-42 כדורים קטנים):
1 כוס קוואקר טחון
300 גרם תרד, רק העלים ללא הגבעולים (בערך 2 קופסאות סטנדרטיות)
1 ביצה
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אני משתמשת בגרגירים קפואים)
1 חופן פטרוזיליה
2 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון
¼ כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים את הקוואקר במעבד מזון וטוחנים כדקה, עד שהקוואקר דק ופירורי.
3. מפרידים בין עלי התרד לגבעולים ושמים את העלים בתוך מסננת פסטה גדולה. שוטפים את העלים היטב ומנערים מעט מעודפי המים.
4. שמים את העלים הרטובים במחבת גדולה על אש גבוהה. מאדים את התרד כשלוש דקות עד שהוא הופך רך ומעט סמרטוטי.
5. מכבים את האש, מעבירים את התרד חזרה למסננת וסוחטים ממנו את כל הנוזלים.
6. מעבירים את העלים הסחוטים למעבד מזון עם הקוואקר, ומוסיפים גם את כל שאר החומרים.
7. מעבדים לעיסה אחידה אך לא מדי, יכולות להישאר חתיכות תרד ופטרוזיליה גדולות.
8. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פלאפל ומניחים על נייר האפייה ללא רווחים גדולים.
9. אופים כ־20 דקות עד שהכדורים מוכנים.
10. מגישים בתוך פיתה טרייה עם סלט ירקות קצוץ וטחינה.
בירכר־מוזלי Bircher Muesli

מרגישים באלפים? בירכר-מוזלי
אפרת ליכטנשטט
מיליוני שווייצרים לא טועים: זוהי ללא ספק דרך מופלאה, בריאה וטעימה לפתוח את היום. חברתי לילך מדברת איתי על "בוכרמוזלי" כבר כמה שנים, ופשוט לא מבינה למה עוד לא ביקרתי בשווייץ.
מכיוון שהנסיעה לשווייץ מתעכבת החלטתי לשים קץ לסקרנות ולהכין את המנה בעצמי. בסך הכול דייסת קוואקר, אתם בוודאי חושבים, מה הסיפור הגדול? ובכן, זוהי דייסה לא ספונטנית בכלל: את הכנתה מתחילים ערב קודם בהשריית הקוואקר בחלב ותפוח מגורר (כן!), ולהגשה מעמיסים עליה מכל טוב הארץ.
אז אם אתם רוצים לפתוח את היום שלכם בפינוק מתוק ועשיר - בקרו אצל הירקן, הצטיידו בפירות נפלאים, עצמו את העיניים, הפעילו את המזגן ודמיינו שאתם בבית קפה המשקיף לאלפים.
מרכיבים (ל-3־4 מנות ):
3 כוסות קוואקר
2 תפוחים ירוקים
חלב לכיסוי
להגשה
2 גביעי יוגורט עזים/רגיל
פירות יער, אוכמניות, פירות קיץ אחרים (שזיף, משמש, אפרסק), צימוקים, אגוזים, גרעיני דלעת ועוד
1 כפית דבש/סילאן לכל סועד
אופן ההכנה:
1. ערב לפני ההגשה, שמים את הקוואקר בקערה גדולה ומכסים בחלב.
2. מקלפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפייה גסה.
3. מוסיפים את התפוחים, כולל המיץ, לקערת הקוואקר ומערבבים.
4. אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת חלב עד לכיסוי מוחלט.
5. מכסים היטב ושומרים במקרר עד הבוקר.
אופן ההגשה:
1. ממלאים קערות אישיות בדייסת הקוואקר.
2. מוזגים כמה כפות יוגורט מעל ומקשטים בתוספות השונות.
3. מוסיפים כפית דבש או סילאן לפי הטעם, ואפשר גם בלי.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg