
כמו גדולים: 4 מתכונים שגם ילדים יכולים להכין
כשהילדים נכנסים למטבח ושותפים בהכנת האוכל, הם גדלים להיות אכלנים טובים יותר. ארבעה מתכונים לבשלנים צעירים
החופש הגדול הופך תקליט, וזה אומר שיש עוד הרבה זמן לבלות ביחד. פיצי (שכבר מסיים כיתה א׳ והוא כבר לא ממש פיצי) שאל אותי היום למה צריך ללכת לקייטנה. כדי לרכך את ההסברים הכנו יחד לוח של החופש הגדול שבו סימנו בטושים ובמדבקות מתי נגמר, מתי מתחיל, מתי תל־אביב ומתי יוון (בקרוב!)עוד כותרות ב-nrg:
- תיעוד דרמטי: הציל אמא וילדיה תחת אש
- אמיתי או לא? התמונה שמשגעת את הגולשים הערבים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
גם בשבילי זה היה תרגיל טוב, קצת להתמקם בתוך החופש הארוך הזה. מה שבטוח הוא שבחופש כולנו נמצאים יותר במטבח ויותר בבית, מחפשים רעיונות חדשים ובעיקר קצת תעסוקה מתחת למזגן. אני אוהבת לנצל את הימים האלה כדי ללמד את הילדים על אוכל ועל המרכיבים של המנות המוכרות.

מחקרים רבים בעולם מלמדים שילדים שמכינים בעצמם את האוכל שלהם פתוחים לטעום דברים חדשים ולהתנסות בחומרי גלם.
אמא שלי לא אהבה להכניס אותי למטבח, ואילו אני עושה הכול כדי שהילדים יבלו בו וייהנו מחוויית העשייה. רק לא לשכוח לעזור להם עם הפעלת המיקסר והדלקת הגז. בהצלחה!
יש פנקייקס, ויש פנקייקס שאי אפשר לעמוד בפניהם. הם רכים, אווריריים וחגיגיים. הסוד הוא הקצפה של החלבונים לקצף אוורירי והוספה שלו בעדינות, כדי לשמור על האוויר שבפנים. ההשקעה משתלמת, ומומלץ מאוד להכפיל כמויות.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 20 דקות
כלים: מיקסר, קערה גדולה, מטרפה, מרית, מחבת קטנה, כוסות וכפיות מדידה
מרכיבים (ל-8-9 יחידות בקוטר 15 ס"מ):
50 גרם חמאה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
¼1 כוסות חלב 3%
½ 1 כוסות קמח
4 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל,
אם אין)
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
3 חלבונים
חמאה לטיגון
סירופ מייפל להגשה
אופן ההכנה:
1. שמים את החמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל וממיסים אותה. אם אין מיקרוגל ממיסים את החמאה בסיר קטן על האש, ומעבירים לקערה.
2. מקררים מעט ומוסיפים את הווניל והחלמון (אם תוסיפו את החלמון כשהחמאה חמה מדי הוא יהפוך לחביתה!) וטורפים היטב.
3. מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב.
4. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים דרכה את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
5. מקציפים את החלבונים כשתי דקות במיקסר חשמלי עד שנוצר קצף יציב.
6. מוסיפים את הקצף לתוך התערובת בהדרגה, כדי שלא יישבר.
7. מערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה.
8. מחממים מעט חמאה במחבת קטנה, על אש בינונית. יוצקים כל פעם כף מהבלילה ויוצרים פנקייקס קטנים ושמנמנים.
9. מטגנים כשתי דקות מכל צד עד להזהבה, ומוציאים בעזרת מרית.
מוסיפים מעט חמאה אחרי כל פנקייק.
10. מגישים עם פירות טריים וסירופ מייפל.
רגישים ללקטוז? אפשר להחליף את החמאה ב–3 כפות שמן קוקוס, ואת החלב בחלב שקדים. במקרה כזה אפשר לשים 3 כפות סוכר בלבד בגלל מתיקות החלב.
העוגיות הכי מפורסמות במדינה נמצאות איתנו כבר מאז קום המדינה. את העוגיות הכינו יוסף ושמחה עבאדי במאפייה קטנה בשוק מחנה יהודה בירושלים, ומשם מכרו לכל חלקי העיר. בשנת 1962 הפכה חברת אנג׳ל לשותפה, מפעל העוגיות גדל והעוגיות שווקו ברחבי הארץ והעולם.
גם אתם יכולים להכין בבית את העוגיות הממכרות האלה; הבצק קל להכנה, וכל מה שצריך זה קצת סבלנות לגלגול נחשים של בצק.

זמן הכנה: שעה
זמן אפייה: 25 דקות
כלים: קערה גדולה, כף עץ, תבנית תנור, נייר אפייה
מרכיבים (לכ־40 יחידות):
350 גרם (½2 כוסות) קמח רגיל
150 גרם (כוס) קמח כוסמין (או עוד קמח רגיל)
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה מאוד
1 ביצה
2 כפות שמן זית
½ כוס מים פושרים
1 ביצה טרופה להברשה
50 גרם שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2. מנפים את כל החומרים היבשים לקערה גדולה.
3. מוסיפים את כל החומרים הרטובים: חמאה, ביצה, שמן ומים ומערבבים בעזרת כף עץ. כשהבצק מתחיל להתאחד מעבירים אותו למשטח העבודה ולשים מעט, עד שהוא אחיד ונוח לעבודה.
4. מכניסים את הבצק לשקית ניילון ונותנים לו לנוח כעשר דקות.
5. יוצרים כדורים קטנים ובעזרת הידיים מכינים מהם נחשים באורך 12־13 ס״מ.
6. סוגרים את הנחש לצורת עיגול ומהדקים היטב.
7. מניחים על נייר האפייה ברווחים קטנים.
8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
9. אופים כ־25 דקות עד שהעוגיות יציבות ובגוון זהוב בהיר. הימנעו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגיות.

טיפ: רוצים להעשיר ולגוון את טעם הבצק? ניתן להוסיף גם כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית אבקת שום,
חצי כפית כמון ועוד.
לוקחים את הפתיתים האהובים ועושים להם מתיחת פנים בריאה וטעימה. אפילו הפתיתים לא ידעו שהם יכולים להיות כל כך חגיגיים. מומלץ לחפש במדפי הסופר פתיתים המכילים גם קמח מלא, או פתיתים בשלושה צבעים, שטעמם מעולה.

זמן הכנה: 30 דקות
כלים: קרש חיתוך, סכין חדה, סיר גדול, כוסות מדידה, כף עץ
מרכיבים (ל-4־5 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ כפית סוכר
½ כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס מים
2 כוסות פתיתים
2 כוסות מים נוספות (או חצי כוס פחות מהוראות היצרן)
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר גדול וכשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר.
2. מטגנים כעשר דקות תוך כדי ערבוב ושמירה שלא יישרף.
3. כשהבצל כבר זהוב מוסיפים את הקישואים, העגבניות ואת כל התבלינים.
4. מטגנים כדקה, מוסיפים כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות עד שהגזר רך.
5. מוסיפים את הפתיתים והמים הנותרים - חצי כוס פחות ממה שרשום על האריזה (בגלל המים שכבר הוספנו), ומבשלים 5־7 דקות.
6. מכבים את האש ונותנים לפתיתים לנוח חמש דקות לפני שפותחים את המכסה.

טיפ:
לא אוהבים קישואים או גזרים? החליפו אותם באפונה, תירס, או בקוביות בטטה!
עוגה מנצחת שמכינים בעשר דקות, ומזל, כי זה גם הזמן שלוקח לה להיגמר. רוצים לגנוב את כל ההצגה ולשמח את כולם? פזרו כדורי קליק על העוגה וראו איך היא מהפנטת קטנים וגדולים.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן קירור: שעתיים
כלים: תבנית בגודל 35/20, מיקסר או מיקסר ידני, קערה קטנה, מרית, כוסות וכפיות מדידה, תבנית גדולה
מרכיבים (ל-24 מנות):
2 מכלי שמנת מתוקה
½ כוס חלב
1 קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
3 כפות סוכר
5 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (חצי חבילה)
2 כפיות תמצית וניל איכותית
500 גרם ביסקוויטים (אפשר לגוון בעוגיות לוטוס)
½ כוס חלב נוספת לטבילה
לציפוי: 4 חבילות קליק או כל רעיון אחר
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקרם למילוי: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת, חצי כוס חלב, גבינה לבנה, סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל.
2. מפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה ומקציפים כשלוש־ארבע דקות, עד שהתערובת יציבה מאוד.
3. ממלאים צלוחית בחצי כוס חלב, טובלים בה את הביסקוויטים ומסדרים אותם על תחתית התבנית.
4. בעזרת מרית, מחלקים את הקרם בתוך הקערה לשלושה חלקים שווים.
מורחים שליש מהקרם על הביסקוויטים ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת - לא לשכוח לטבול בחלב!
5. ממשיכים עם עוד שכבת קרם, שכבת ביסקוויטים ולבסוף שכבה שלישית ואחרונה של קרם.
6. מקשטים בכדורי ״קליק״ או בכל קישוט אחר.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg