
טעים בצ'יק: שלושה מתכונים עם שלושה מוצרים
אפשר לצאת גדולים במטבח גם בארוחות מהירות הכנה, טעימות ומיוחדות. הצעות לשלוש מנות שבכל אחת שלושה רכיבים בלבד, שתוכלו להכין "בין לבין" ו"תוך כדי"
לאף אחד אין זמן: אנחנו רצים לעבודה, ממהרים לגן, טסים לחוג, הולכים לשמוע הרצאה, חוזרים ומקפלים כביסה, מסדרים את המדיח וכבר מגיע מחר. מצד שני החיים היום נוחים מאוד, עם שפע של אפשרויות לקיצורי דרך: את המצרכים אפשר להזמין באינטרנט, את האוכל אפשר לחמם במיקרוגל, ואמא שלי סיפרה לי לא מזמן שפעם היה אפילו חמין בקופסת שימורים. אבל אם אתם אוהבים לבשל בעצמכם, אתם בדילמה: רוצים להשקיע בתבשילים ולהכין ארוחות טעימות - אבל אין זמן. אז במיוחד בשבילכם, הנה שלושה רעיונות למנות שמכינים במהירות, והן מורכבות משלושה רכיבים בלבד (לא כולל תבלינים). מדהים לגלות שלפעמים לא צריך יותר משלושה מצרכים כדי ליצור מנה טעימה ומיוחדת.
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מרק מאד מינימליסטי שכל קסמו הוא בפשטות שלו. אנחנו רגילים למצוא במרק עגבניות - רסק עגבניות, שום, בזיליקום, בצל, אורז ועוד ועוד…המרק הזה מתמצת את הטעם של העגבנייה לבסיס הכי ראשוני וטעים שלה - כמובן בעזרתם הנדיבה של החמאה ושפריץ של שמנת, אך תופתעו לגלות כמה טעמים ומרקמים קיימים במרק שכל כולו עשוי מעגבניות בלבד.

חומרים:
ל-4 מנות
800 גרם עגבניות שרי תמר טריות ומתוקות
40 גרם חמאה
¼ כוס שמנת מתוקה (32% עד 38%)
¼ כוס מים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
½ כפית סוכר
הכנה:
1. שוטפים היטב את העגבניות וחוצים אותן לחצאים.
2. ממוססים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב, עד שהעגבניות מתחילות להתפרק ולהגיר נוזלים. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ורבע כוס מים, ומבשלים במשך כ-40 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך חמש דקות נוספות. אפשר להוסיף מלח, פלפל וסוכר, לפי הצורך. אפשר לטחון את המרק בבלנדר מוט למרקם חלק, אך אני מעדיפה את המרקם המגוון.
3. להגיש עם פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים, וקרוטונים כמובן.
טיפ
חשוב מאד שהעגבניות שאתם בוחרים יהיו טעימות ומתוקות, ולכן השתמשו בשרי תמר או בזנים מתוקים אחרים.
סלמון טרי ואיכותי לא זקוק לדבר. לפיצים שלי אני מקפיצה קוביות סלמון במחבת, עם קצת חמאה ושפריץ של שמנת מתוקה. אבל אמא שלי מכינה את הסלמון בשמיכת חרדל, וזו מנה מושלמת לפתיחת הארוחה. עם פירה וסלט ליד, לא צריך יותר מזה.

חומרים:
3 מנות
600 גרם סלמון טרי
3 כפות חרדל דיז׳ון גרגרים
1 שן שום כתושה (או יותר)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
2. בקערה קטנה מערבבים את החרדל עם השום, המלח והפלפל.
3. מניחים את הסלמון עם העור כלפי מטה, על התבנית, ומורחים עליו את תערובת החרדל.
4. אופים 20-35 דקות, תלוי בגודל הדג. הוא מוכן כשנגיעה במזלג בשוליים מפרקת אותו לפתיתים.
5. מגישים עם פלחי לימון.
טיפ
מומלץ לקנות סלמון טרי, פשוט כי טעמו נהדר. הוא ללא ספק טעים יותר מהקפוא.
טיפ
נשאר לכם סלמון מהארוחה? הוסיפו אותו ביום ראשון לסלט פסטה שאתם מכינים לעבודה, יחד עם פלפל אדום, גרגרי תירס, מעט שמן זית וחומץ בלסמי.
עוגיות מחמאת בוטנים הן רכות ונימוחות וטעימות נורא, וחשבתי לעצמי: למה לא להכניס את כל העוגיות לתבנית אחת, לחסוך המון עבודה וזמן, וליצור בלונדיז בוטניים שכאלה? אם אתם בעניין של חמאת בוטנים, הפינוק הזה הוא בשבילכם... כמה טעים.

חומרים:
ל-54 קוביות קטנטנות, בתבנית קטנה בגודל 20 על 30 ס"מ
1 קופסת חמאת בוטנים (460 גרם)
2 ביצים
¾ כוס סוכר
אפשרות לשדרוג: 50 גרם שוקולד צ׳יפס, חופן בייגלה שבור ועוד
הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור קטנה בנייר אפייה.
2. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומערבבים היטב עד שהתערובת רכה וחלקה. אם אתם מוסיפים שוקולד צ׳יפס, הוסיפו אותם בסוף.
3. מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים במרית או בעזרת האצבעות, ואופים במשך כ-15 דקות. העוגה מוכנה כשהיא יציבה ומזהיבה בצדדים אבל עדיין רכה, במרקם בראוניז, ולכן הימנעו מאפיית יתר והשגיחו על התנור.
4. מקררים לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות קטנטנות.
טיפ
הבלונדיז אידיאליים לכל מסיבות ימי ההולדת שבהן מחפשים פתרון טעים גם לרגישים לגלוטן ולנמנעים ממוצרי חלב.
טיפ
אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית, מאה אחוז בוטנים (לא סקיפי), יש להוסיף למתכון ביצה נוספת ועוד רבע כוס סוכר.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg