פתיחת

שלום כיתה א': 4 מתכונים בפיתה לבית הספר

שנת הלימודים החלה, ואיתה שגרת הסנדוויצ'ים וארוחות הצהריים. לפניכם מתכונים טעימים בפיתה, לנחיתה רכה בבית הספר

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 1/9/2016 12:56
מחכים לו חודשיים, סופרים את הימים, מטפסים על הקירות, ואז הוא מגיע בהפתעה. ספטמבר כבר כאן, ועדיין לא קנינו קלמר חדש, חולצות בית ספר ועוד המון דברים שתיכננו וחופש שלם לא הספיק לנו כדי לבצע.

עוד כותרות ב-nrg:
- צפו: איך אומרים שלום כיתה א' ב-24 שפות
- מאזדה מבצעת ריקול ל-2.3 מיליון כלי רכב בעולם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

עכשיו צריך לארוז את בגדי הים שמתייבשים על החבל, לכוון את השעון המעורר, לקום בזמן ולנסות להיזכר איפה היינו ומה עשינו לפני שהקיץ התחיל.
 
אפרת ליכטנשטט
הסוד הוא בסלטים וממרחים. פיתה כרובית אפרת ליכטנשטט

חוזרים לשגרה של סנדוויצ'ים בבוקר, ארוחת צהריים לרעבים שפורצים הביתה, וכן, גם ארוחת ערב. אין מה לעשות, כששמים מנה בפיתה היא טעימה יותר. בתל־אביב יש כמה מסעדנים שכבר מתפרנסים מזה לא רע (מישהו אמר גלידה בפיתה?) אבל עם מעט תכנון מראש, אפשר להתארגן על מנה מושלמת גם בבית.

הסוד הוא בהכנת סלטים וממרחים טובים שמחזיקים כמה ימים טובים במקרר. רגע לפני שאוכלים מכינים במהירות את המרכיב הראשי, ועורמים בנדיבות בתוך פיתה שמנמנה וטרייה.
פיתה סטייק דקה

סטייק דקה הוא הפתרון המושלם לאוהבי הבשר שאין להם זמן להתחיל להכין סטייקים באמצע השבוע. הסינטה המשובחת אידיאלית לצלייה קצרה, נפרסת לפרוסות דקות וכך אפשר להכין אותה בדקות ספורות, בלי צורך בתנור ובלי רטבים מתוחכמים. הכינו מראש בצל מטוגן וסלט כרוב והרכיבו מנה מנצחת וטעימה בקלות ומהירות.
 

אפרת ליכטנשטט
מנה מנצחת וטעימה. פיתה סטייק דקה אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
איולי חרדל (מתכון בהמשך)
סטייק דקה (מתכון בהמשך)
עגבניות טריות
בצל מטוגן (מתכון בהמשך)
סלט כרוב (מתכון בהמשך)
פטרוזיליה טרייה

איולי חרדל לממהרים:
בקערה קטנה מערבבים 4 כפיות מיונז מוכן עם כפית חרדל דיז׳ון.

איולי חרדל למשקיענים (ל־500 מ״ל):
מרכיבים:
2 ביצים
2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
200 מ״ל שמן רגיל
100 מ״ל שמן זית

אופן ההכנה:
1. בבלנדר נקי ויבש שמים את הביצים, החרדל והלימון ומערבלים קצרות.
2. ממשיכים לערבל ופותחים את המכסה הקטן למעלה. מתחילים למזוג את השמן בזילוף איטי מאוד (מומלץ להעביר את השמן לכלי עם פיה נוחה למזיגה). חשוב לזלף לאט ובסבלנות. אפשר לעצור את הזילוף מדי פעם, לעצור את פעולת הבלנדר, לנקות את המיונז מהשוליים בעזרת מרית ולהחזירו למרכז. מערבלים עוד כדקה לאחר סיום הוספת השמן, עד שנוצר ממרח אחיד וסמיך.
3. מעבירים לכלי עם מכסה הרמטי ושומרים בקירור. חשוב לשמור על היגיינה רבה ולהשתמש בכפית נקייה בכל שימוש. האיולי נשמר כשבועיים בקירור.

בצל מטוגן:
מרכיבים:
4 בצלים
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבצלים וחותכים לטבעות דקות.
2. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל.
3. מטגנים על אש בינונית־נמוכה כחצי שעה עד שהבצלים רכים, שחומים ומקורמלים. חשוב לשמור על הסיר ולערבב כל כמה דקות.
4. את הבצל המטוגן שומרים בכלי סגור בעומק המקרר עד שבועיים.

סלט כרוב חמצמץ:
מרכיבים:
1 כרוב לבן בינוני
4 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ
3 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. בסכין גדולה וחדה (או במעבד מזון) פורסים את הכרוב לרצועות דקיקות.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומקררים לפחות ארבע שעות לספיגת הטעמים ועדיף לילה שלם.
 
אפרת ליכטנשטט
לאוהבי הבשר שאין להם זמן להתחיל להכין סטייקים באמצע השבוע. פיתה סטייק דקה אפרת ליכטנשטט

סטייק דקה:
מרכיבים:
100 גרם סינטה לכל סועד
1 כף שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. פורסים את הסינטה לפרוסות דקות בעובי של 4־5 מ״מ.
2. במחבת כבדה מחממים כף שמן זית וכשהמחבת חמה מאוד מניחים את הסטייק, מפזרים מלח ופלפל ומטגנים כחצי דקה מכל צד.

פיתה כרובית

השף אייל שני היה הראשון שהכניס כרובית לפיתה, והמהלך הזה הכניס אותו לספרי הקולינריה הישראלית מאז ועד היום. אם עוד לא ניסיתם את השילוב הזה, יש לכם תוכניות לשבוע הבא.
 

אפרת ליכטנשטט
פשוט וטעים. פיתה כרובית אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
טחינה ירוקה (מתכון בהמשך)
בצל ירוק קצוץ
עגבניות קצוצות
פרחי כרובית צלויה (מתכון בהמשך)

כרובית צלויה בתנור:
מרכיבים:
1 כרובית בינונית טרייה (כ־5 מנות)
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חולטים את הכרובית: בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. כשהם רותחים, שמים בהם את הכרובית בשלמותה, עם הגזע כלפי מעלה. משאירים במים כ־2 דקות ומוציאים בזהירות.
3. מעבירים את הכרובית לנייר האפייה ונותנים לה להתייבש כמה דקות.
4. מזלפים על הכרובית שמן זית ומשמנים - בידיים - מכל הכיוונים.
5. מפזרים עוד מלח ואופים כ־20־30 דקות עד שהכרובית משחימה ומתחילה להיצרב קלות.
 
אפרת ליכטנשטט
בהשראת השף אייל שני. פיתה כרובית אפרת ליכטנשטט

טחינה ירוקה:
מרכיבים:
1 צרור פטרוזיליה, שטוף ונקי מגבעולים עבים
1 כוס טחינה גולמית משובחת
1 כוס מים
½ כפית מלח
1־2 שיני שום
3 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד המים.
2. מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. שימו לב שהטחינה מסמיכה בקירור.
3. שומרים בקירור עד שבועיים.

פיתה מקושקשת

לכאורה הפיתה הכי מוכרת ולא מפתיעה, אבל דעו לכם שאת המקושקשת המושלמת לא מכינים בהיסח הדעת, צריך לשמור על כמה כללים פשוטים והיא שלכם. תוסיפו לזה פסטו ביתי וירקות צלויים ויש לכם ביד כריך מושלם.
 

אפרת ליכטנשטט
לא מכינים בהיסח הדעת. פיתה מקושקשת אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
פסטו בזיליקום (מתכון בהמשך)
ירקות צלויים (מתכון בהמשך)
חביתה מקושקשת מושלמת (מתכון בהמשך)
חסה

פסטו:
מרכיבים:
עלים מ־3 צרורות גדולים של בזיליקום
1 כוס של קשיו טבעי קלוי כמה דקות על המחבת (אפשר להוסיף גם פקאנים ושקדים)
50 גרם פרמזן מגורר
1 שן שום גדולה
½ כפית מלח
שמן זית איכותי

אופן ההכנה :
1. שמים את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון, ומתחילים לטחון.
2. מוסיפים שמן זית בהדרגה, אפשר להתחיל מרבע כוס ולהמשיך להוסיף לאט עד שהמרקם לטעמכם.
3. טוחנים כמה דקות למרקם חלק ואחיד.
4. טועמים ומוסיפים פרמזן או מלח או שום לפי הטעם.

ירקות צלויים:
מרכיבים :
1 חציל
1 בטטה בינונית
1 זוקיני
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פורסים את הירקות (אין צורך לקלף) לפרוסות דקות בעובי 3־4 מ״מ ומניחים בצפיפות על התבנית.
3. בעזרת מברשת סיליקון מורחים בשמן זית, מפזרים מעט מלח ואופים כ־20־30 דקות עד שהירקות מזהיבים ומשחימים בקצוות. מומלץ לאפות כל ירק לחוד.
 
אפרת ליכטנשטט
כריך מושלם. פיתה מקושקשת אפרת ליכטנשטט

המקושקשת המושלמת:
מרכיבים:
4 ביצים מקושקשות קלות בקערה (2 ביצים לסועד)
1 כפית חמאה
2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
2 כפות פרמזן מגורר

אופן ההכנה:
1. מחממים חמאה במחבת. כשהיא נמסה, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה.
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים בעדינות. הטריק במקושקשת מושלמת הוא בקיפול וערבוב עדינים, ובהורדה מהאש בדיוק כשהביצים עשויות ולא שנייה מאוחר מדי.
3. רגע לפני הסוף מפזרים את הפרמזן, מערבבים קלות ומכבים את האש. אוכלים מיד.

עוף צרוב בפיתה

מי צריך שניצל כשאפשר למלא פיתה בעוף צלוי ועסיסי בליווי ירקות טריים ופלפלים קלויים? ארוחה מושלמת וטעימה, ונשאר רק לנקות את הפירורים מהשולחן בסוף הארוחה.
 

אפרת ליכטנשטט
מי צריך שניצל? עוף צרוב בפיתה אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
איולי שום (מתכון בהמשך)
חזה עוף צלוי (מתכון בהמשך)
פלפלים קלויים (מתכון בהמשך)
פרוסות מלפפון ירוק
רוקט/חסה
שפריץ לימון טרי

איולי שום לממהרים:
בקערה קטנה מערבבים 5 כפיות מיונז מוכן עם שן שום כתושה.

איולי שום למשקיענים (ל־500 מ״ל מיונז):
מרכיבים:
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
200 מ״ל שמן רגיל
100 מ״ל שמן זית

אופן ההכנה:
1. בבלנדר נקי ויבש שמים את הביצים, השום והלימון ומערבלים קצרות.
2. ממשיכים לערבל ופותחים את המכסה הקטן למעלה. מתחילים למזוג את השמן בזילוף איטי מאוד (מומלץ להעביר את השמן לכלי עם פיה נוחה למזיגה). חשוב לזלף לאט ובסבלנות. אפשר לעצור את הזילוף מדי פעם, לעצור את פעולת הבלנדר ולנקות את המיונז מהשוליים בעזרת מרית ולהחזירו למרכז. מערבלים עוד כדקה
לאחר סיום הוספת השמן, עד שנוצר ממרח אחיד וסמיך.
3. מעבירים לכלי עם מכסה הרמטי ושומרים בקירור. חשוב לשמור על היגיינה רבה ולהשתמש בכפית נקייה בכל שימוש. האיולי נשמר כשבועיים בקירור.

פלפלים קלויים:
מרכיבים:
4 פלפלים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות על תוכנית צלייה עליונה, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. חותכים את הפלפלים לחתיכות גדולות וישרות. מניחים את הפלפלים על התבנית עם הקליפה כלפי מעלה וצולים 30־40 דקות, עד שהקליפה משחימה ומתחילה להישרף בקצוות.
3. מעבירים את הפלפלים לכלי עם מכסה הרמטי ונותנים לפלפלים להזיע כחצי שעה.
4. אחרי חצי שעה מקלפים בקלות את הקליפות מבשר הפלפל.
 
אפרת ליכטנשטט
נשאר רק לנקות פירורים. עוף צרוב בפיתה אפרת ליכטנשטט

עוף צלוי:
מרכיבים:
1 כף שמן זית
1 חזה עוף פרוס לשניצלים ונקי מגידים ושומן. (100 גרם לכל מנה)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. משמנים היטב מחבת פסים או מחממים כף שמן זית במחבת רגילה.
2. כשהשמן חם מאוד מניחים את פרוסות העוף ומפזרים מלח ופלפל.
3. צולים כשתי דקות מכל צד עד שהעוף מוכן (אפשר לחתוך חריץ ולבדוק).
4. אפשרויות לשדרוג: כף רוטב סויה, כף סילאן ומעט כמון.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק