בניחוח עץ הדקל: מתכונים לפרגיות בסילאן ולחלת תמר

הוא נחשב לחטיף האנרגיה הבריא ביותר, דל בנתרן ועשיר באשלגן. הוא בעל ערכים בריאותיים רבים, דל שומן ומופחת קלוריות. לכבוד סוכות אספנו עבורכם שני מתכונים עם הפרי שנשתבחה בו ארץ ישראל

nrg סגנון | 20/10/2016 14:54
תגיות: תמרים


פרגיות בסילאן וראס אל חנות

חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (600 גרם) שווארמה פרגיות עוף

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כף סילאן

1 כפית ראס אל חנות

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מערבבים שמן זית, מיץ לימון, סילאן וראס אל חנות בקערה. מוסיפים פרגיות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מניחים את הפרגיות ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהפרגיות זהובות. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ-2 דקות מכל צד עד שהפרגיות מוכנות.


 

חלת תפוחים, תמרים וסילאן

חומרים ל- 3 חלות:
500 גרם קמח

1 שקית שמרית

2 ביצים

2 כפות שמן

100 גרם מרגרינה רכה

3 כפות סוכר

2 כפות סילאן

1 תפוח עץ, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

5 תמרים יבשים מגולענים חתוכים לקוביות

½ כפית מלח

¼ 1 כוסות מים

אופן ההכנה:
מניחים את קוביות התפוח עם כף סוכר במחבת חמה. מבשלים 3 דק' עד שהסוכר נמס.

לקערה שופכים את הקמח, שמרים, ביצה אחת, שארית הסוכר, מלח, סילאן, מחמאה/חמאה, ושמן. מוסיפים את המים ולשים כ-7 דק' עד שהבצק גמיש, רך ולא דביק.

מוסיפים את קוביות התמרים והתפוח, ולשים דקה נוספת.

מתפיחים שעה וחצי, מחלקים את הבצק לשלוש חלקים ויוצרים חלות

מתפיחים עוד חצי שעה. מורחים את החלות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-°180

המתכונים והצילומים באדיבות 'תמר כנרת' מבית חצר כנרת

מחטיף אנרגיה ועד ויאגרה: כל הסודות של התמר


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק