בובה עם רגל אחת: היוזמה שריגשה את ההורים
פס ייצור של בובות חדשות, שמייצגות ילדים בעלי מוגבלויות, הביא הורים רבים להביע את התרגשותם ברשת החברתית. "אם אי פעם תהיתי איפה יש אנשים טובים – מצאתי אותם. אלה האנשים שמייצרים את הבובות", כתב גולש שנחשף לפרסום
ארגון Toy Like Me, הקורא להתאמת עולם הבובות לעולם האנושי האמיתי, הביא לייצור בובות שמייצגות בעלי מוגבלויות – למשל, בובה עם לקות שמיעה, בובה בעלת רגל אחת ועוד. "הבת שלי הייתה בת 11 חודשים כשעצם הירך שלה נשברה", כתבה אמא נרגשת בפייסבוק, שבפוסט שזכה לאהדה רבה ברשת. "היא קיבלה מהחברה דובי קטן עם גבס, שעד היום נשאר איתה".
''ילדים עם מגבלות עלולים להסיק כי הם 'נחותים' ו'לא ראויים'''. בובה עם רגל תותבת
צילום: Toylikeme.org
גולש אחר פרגן ליוצרי הבובות וכתב: "אם אי פעם תהיתי לעצמי איפה יש אנשים טובים בעולם – מצאתי אותם. אלה האנשים שמייצרים את הבובות".
כפי שפורסם באתר "little things", ילדים מושפעים במידה רבה במיוחד מהדברים שסביבם. כל מה שהם רואים, שומעים, טועמים – ישפיע בסופו של דבר על האישיות שלהם, גם כשמדובר בצעצועים.

תעשיית הבובות אינה מציגה את מגוון סוגי האנשים. בובות ''חולות בסרטן''
צילום: Toylikeme.org
הצעצועים שאיתם הילדים משחקים משפיעים על האופן שבו הם תופסים את עצמם. לעיתים, למרבה הצער, התחום הזה לא מציג תמונה שוויונית. כך, תעשיית הבובות אינה מציגה את מגוון סוגי האנשים הקיימים בעולם. הנושא עלה בעבר לכותרות בהקשר של חוסר השוויון בשוק בין בובות לבנות לשחורות. כך, בלא ייצוג הולםבתעשיית הצעצועים, ילדים עם מגבלות עלולים להסיק כי הם "נחותים" ו"לא ראויים".

''ילדים עם כיסא גלגלים או עם שתלי שבלול יודעים שהם מיוחדים''. בובה עם מכשיר שמיעה
צילום: Toylikeme.org
היוזמה החשובה, כאמור, שייכת לארגון Toy Like Me, ששם למטרה "לייצג באופן חיובי 150 מיליון ילדים עם נכות והבדלים בעולם". בדרך זו הוחלט בארגון לעצב מחדש צעצועים "נורמליים", ולהוסיף להם עזרי סיוע כך שייראו כמו כלל הילדים.
באתר הארגון נכתב כי "בדרך זו, ילדים עם כיסא גלגלים או עם שתלי שבלול יודעים שהם מיוחדים – בדיוק כמו הדמויות האהובות שלהם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg