
עשו זאת בעצמכם: 3 מתכונים לחטיף אנרגיה ביתי
הקשר ביןה חטיפים הקנויים לבין בריאות קלוש למדי, אבל למה לא להכין עוגיות בריאות וטעימות לבד בבית? המדור אופה עם הדיאטנית נטע ליבנה
את נטע ליבנה הכרתי דרך חברה משותפת שהפנתה אותי לבלוג שלה. הדבר הראשון שהרשים אותי, שטחית שכמוני, הוא הצילומים היפהפיים. הרעיון לארח דיאטנית במדור כבר מתגלגל בראשי זמן רב, והסתקרנתי לראות מיהי אותה דיאטנית־צלמת מוכשרת.נטע הגיעה לתחום התזונה אחרי שסיימה לימודי ביולוגיה והבינה שהיא לא רוצה לבלות את כל חייה במעבדה. לאחר שעשתה קורס מדריכות אירובי החליטה שהיא יכולה לחבר בין שתי האהבות שלה, פנתה ללימודי תואר ראשון ושני בתזונה והחלה לעבוד כדיאטנית קלינית.

ייסורי מצפון זה הכי משמין. עוגיות קוואקר וחמאת בוטנים
אפרת ליכטנשטט
עם הזמן ראתה שהמטופלים שלה מחפשים מתכונים בריאים שקל להכין בבית, והחליטה להוסיף לאתר שלה בלוג מתכונים, שכיום הולך וגדל ותופס נתח נכבד מזמנה. את מלאכת הצילום למדה מבן זוגה הצלם, שיום אחד קנה לה מצלמה ואמר לה שמעכשיו היא מתחילה לצלם בעצמה.
בואו נודה שהקשר בין אכילה לרעב הוא היום רופף למדי, ורובנו אוכלים מכל מיני סיבות אחרות. אחר כך אנחנו עולים קילו־שניים ומנסים לחשוב איך אנחנו יכולים לשפר את התזונה היומיומית שלנו ועדיין להרשות לעצמנו עוגייה עם הקפה בערב (ובבוקר, ובצהריים).
גם ללא קשר למשקל, אנחנו רוצים להיות בריאים יותר, לצרוך פחות סוכר, פחות קמח רגיל, להכין בבית מאכלים שלא יכניסו אותנו ללופ של ייסורי מצפון (וחברה שלי לילך אומרת ״ייסורי מצפון זה הכי משמין״). אני כותבת בלשון רבים אבל ממש מדברת על עצמי, אז אתם עוד איתי?
לפני שבועיים הסתכלתי בהיסח הדעת על רשימת המרכיבים של אחד מחטיפי ה״בריאות״ ששמתי לפיצי בילקוט, ואני מודה שנדהמתי והתאכזבתי מעצמי. כמות החומרים הלא מזוהים ברשימת הרכיבים הייתה לא הגיונית. הלכתי לארון, נפטרתי מהחטיפים, והדלקתי את התנור כדי להכין מאפינס או עוגיות, לא משנה, העיקר שלא אצטרך להשתמש שוב בחטיפים ההם.
אני יודעת, קשה לחיות היום בלי אוכל תעשייתי ומוכן, וגם הפיצים שלי אוכלים במבות וביסלים וקרמבו וביצי הפתעה. אבל אם אני יכולה לתרום להם וגם לי כמה נקודות טובות למאזן, אז למה לא?
עוגיות חומוס ושוקולד צ'יפס
מרכיב מפתיע של חומוס טחון הופך את העוגיות האלה לעשירות בחלבון, ומאפשר לוותר לחלוטין על הקמח והביצים. בקיצור, עוגיות מושלמות לנשנוש עם הקפה.

בלי קמח וביצים. עוגיות חומוס ושוקולד צ'יפס
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-25 עוגיות):
¾ כוס גרגירי חומוס יבשים או 2 כוסות חומוס מוכן קפוא
1 כף תמצית וניל
2 כפות גדושות של חמאת בוטנים חלקה
¼ כוס סירופ מייפל אמיתי
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. משרים את גרגירי החומוס במים כ־12 שעות. מחליפים את המים מדי פעם, מסננים ומכניסים לסיר עם מים נקיים.
2. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים או עד שהגרגרים מתרככים. מסננים את הגרגרים ומקררים.
3. מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מכניסים לקערה גדולה את גרגירי החומוס ומוסיפים חמאת בוטנים, וניל, אבקת אפייה, מייפל ומלח.
5. בעזרת בלנדר יד טוחנים את התערובת לעיסה אחידה (אפשר להשתמש גם במעבד מזון).
6. מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים לתערובת אחידה.
7. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים קטנים ושווים ומניחים על נייר האפייה במרווחים.
8. אופים כ־12־15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, עד יומיים.
עוגיות קוואקר וחמאת בוטנים
לאוהבי חמאת הבוטנים - עוגיות כיפיות וקלילות שמכינים בכמה דקות (ואוכלים בפחות).

לאוהבי הז'אנר. עוגיות קוואקר וחמאת בוטנים
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-12 עוגיות):
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קוואקר
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה טרופה
½ כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים חמאת בוטנים, דבש, סוכר ותמצית וניל.
3. מוסיפים קוואקר, מלח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים. מקפלים פנימה את השוקולד צ׳יפס.
5. בעזרת כף גלידה, יוצרים כדורים דחוסים היטב ומניחים על נייר האפייה.
6. אופים 8־10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, עד שבוע.
עוגיות דלעת נפלאות
עוגיות הדלעת האלה הגיעו אלינו מארה"ב, שם בתקופת הסתיו הדלועים משתלטים על התפריט ומפלסים דרך לכל המתכונים. איש לא יחשוד בכם ששמתם דלעת בעוגיות, אבל כולם יאהבו את המרקם הרך והעוגתי המיוחד שלהן.

אף אחד לא יחשוד. עוגיות דלעת
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-30 עוגיות):
1 כוס (300 גרם) מחית דלעת (הוראות בהמשך)
¾ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום
½ כוס (100 גרם) שמן קוקוס, מומס
1 ביצה
½2 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
½ כפית זנגוויל טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית ציפורן
¼ כפית בהרט
¼ כפית מלח
לקישוט
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מכינים מחית דלעת: חותכים 300־400 גרם של דלעת טרייה לקוביות גדולות ומאדים על רשת אידוי עד שהיא רכה מאוד (אם אין ברשותכם רשת אידוי, אפשר לבשל, לסנן את המים בסיום הבישול ולהספיג את קוביות הדלעת במגבת נייר).
2. טוחנים במעבד מזון למרקם חלק של פירה, מצננים, ומודדים כוס אחת. את המחית שנשארה זוללים לארוחת צהריים.
3. מחממים תנור ל־175 מעלות, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
4. בקערה גדולה מערבבים את מחית הדלעת, סוכר לבן, סוכר חום, שמן קוקוס וביצה.
5. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים.
6. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים למרקם אחיד.
7. בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות של עוגיות על נייר האפייה, ושומרים על רווחים גדולים ביניהן.
8. אופים 10־13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות מתייצבות כשהן מתקררות ולכן חשוב לא לאפות אותן יתר על המידה ולהוציאן מיד כשיזהיבו.
9. כשהעוגיות הצטננו, מקשטים: שמים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים של 10־20 שניות, עם ערבוב בין חימום לחימום, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
10. בעזרת כפית מזלפים פסים של שוקולד על העוגיות. שומרים אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, עד יומיים.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg