באופן מלא: מתכונים לממולאים בכל טוב

נמאס לכם מהמתכון השגרתי של פלפלים ממולאים אורז ובשר? שלושה מתכוני ממולאים מיוחדים, שתתגאו להניח על השולחן

מאיה דרין | 28/11/2016 11:11
סבתי הבוכרית תמר, הייתה ידועה בממולאים שלה. בסבלנות אין קץ ובאצבעותיה המעוקלות והעדינות הייתה ממלאת קישואים ופלפלים. סבתי הייתה גברת מגונדרת שהפליאה מטעמים אך בדרכה האופיינית והמאופקת. היא הייתה מבשלת מאכלים מסורתיים אך מעודנים יותר, בכמות נדיבה ויחד עם זאת מדודה. סבתא תמר והמטבח שלה, היו שעטנז מושלם בין ניחוחות הלבנט ליוקרה אירופאית. עד היום, זיכרון מאכליה וטעמם המשגע מלווה בדמיוני בשובל דקיק ומתוק של שאנל 5.

אימא שלי, שירשה בטבעיות גנטית את כשרון הבישול של אימה, ממלאה גם היא בשגרת היומיום באורז ובשר פלפלים לארוחת שישי. ואני, דור שלישי, מילאתי עד כה ירקות ופירות באופן צרפתי למדי, גלדי בצל ממולאים טלה, צימוקי אוכמניות ושקדים כמנה ראשונה, עגבניות ממולאות פירורי לחם מתובלים כתוספת קלאסית לנתח בשר צלוי או תאנים סגולות ובשלות ממולאות קרם שקדים וסירופ קסיס לקינוח.

כשאצל הירקן נמלאו המדפים ירקות מושלמים למילוי, אשכול עגבניות, חצילונים שחורים ומבריקים, פלפלים בשלל צבעים, זוקיני עגול ומפוספס, דלעות זעירות ירוקות מבחוץ וכתומות מבפנים לא עמדתי בפיתוי.

3 מתכונים למילוי ירקות:
-עגבניות ממולאות קוסקוס ירוק


רשימת חומרים ל-4 מנות:
• 8 עגבניות קטנות עם העוקץ

• 1/2 כוס קוסקוס מוכן למאכל

• 1/2 כוס פירורי לחם

• 1/2 כוס פטרוזיליה

• 2 שיני שום

• 2 כפות שמן זית

• 3 כפות פרמז'ן מגורר

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 2 כפות שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, חותכים בזהירות את חלקה העליון של העגבנייה ושמורים את העוקץ מחובר. מניחים את "המכסים" בצד.
2. בזהירות מרוקנים את תוכן העגבנייה (אפשר להשתמש בזרעי העגבניות לרוטב או לוינגרט).
3. במעבד מזון טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום ושמן זית לתערובת פירורית ולחה.
4. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
5. מערבבים את הקוסקוס המוכן עם תערובת פירורי הלחם, מוסיפים פרמז'ן מגורר.
6. בעזרת כפית ממלאים את העגבניות בתערובת יעד הקצה ואף משאירים תלולית גבוהה יותר.
7. מניחים "מכסה" על כל עגבנייה, מברישים בשמן זית.
8. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות, אך לא נסדקות.
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
עגבניות ממולאות צילום: אפרת ליכטנשטט

-מיני דלעת ממולאת פתיתים, עגל טחון, שקדים וחמוציות


• 6 יחידות מיני דלעת
• 3 כפות שמן זית
• 1 כוס פתיתים בצורת קוסקוס
• 1 כף שמן זית
• 1 בצל קטן קצוץ דק
• 200 גרם בשר עגל טחון
• 2 כפות חמוציות
• 2 כפות שבבי שקדים קלויים

• 1/4 כפית קינמון
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור לפי הטעם
• חופן פטרוזיליה קצוצה


1. בעזרת סכין חדה, חותכים את חלקן העליון של הדלעות ומניחים בצד.
2. בעזרת כף פריזיין או קישואן, מרוקנים את תוכן הדלעות.
3. בעזרת מברשת, מברישים את פנים הדלעות ואת קליפתן, מתבלים את הפנים במעט מלח.
4. צולים בחום של 180 מעלות כ-20 עד שהדלעות מתרככות.
5. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ומצננים מעט.
6. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים מעט.
7. מוסיפים פתיתים מבושלים, חמוציות, שבבי שקדים, קינמון ומתבלים במלח ופלפל.
8. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומסירים מהאש.
9. ממלאים את הדלעות ומחזירים לתנור בחום 180 ל-5 דקות נוספות ומגישים.
10. אם מכינים מראש את שלב החימום הנוסף דוחים עד סמוך להגשה.

חצילונים ממולאים טלה, צנוברים ולימון כבוש


• 8 חצילונים
• 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
• 2 כפות שמן חמניות
• 1/2 כוס צנוברים קלויים
• 2 שיני שום קצוצות
• 3/4 כוס כוסברה קצוצה
• 2 כפות שמן זית
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• 2 לימונים כבושים חתוכים לרבעים


1. בעזרת סכין חדה וקטנה, חוצים את החצילונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם כך שיישארו סירות חצילים.
2. חותכים את ליבת החציל לקוביות ומזהיבים במחבת עם מעט שמן חמניות, מסננים את הקוביות מהשמן ושומרים בצד.
3. בקערה גדולה מערבבים בשט טלה טחון, צנוברים קלויים, קוביות חצילים מטוגנות, שום, כוסברה, מלח ופלפל.
4. מברישים את סירות החצילים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5. בעזרת ידיים נקיות מכינים קבבונים אליפסיים מתערובת הבשר וממלאים את סירות החצילים.
6. במרכז כל תלולית בשר משבצים רבע לימון כבוש.
7. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות עד שמלית הבשר מוכנה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק