 |
/images/archive/gallery/106/111.jpg ניר צוק.
צילום: נועם וינד  |
|
כשהמדוזות מתעלפות על החוף |
|
ניר צוק מתפייט מעט על צרותיה של העונה החמה, לפני שהוא מספק שני מתכונים צוננים של שרימפס וקלמרי |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
ניר צוק, שף מסעדת קורדיליה 20/7/2004 17:31 |
|
|
|
|
 |
מדוזות כבשו את חופי תל אביב, עובדה שאינה מפריעה לאלפים לחלוט את עצמם לדעת על חופים לחים. אני שרוע בביתי, ממתין למזגן שיירק עלי קור עז, כנראה שאמתין עוד זמן רב.כל שיחת טלפון או מפגש חברתי נדמים לי כעוף רב משקל. היתרון הגדול בקיץ הוא איבוד התיאבון.
גרגרנים ידועים נוטשים את כור מחצבתם המדמם ומחפשים קלילות, קרפ'ציו דג, סלט ירוק; קברנה סוביניון מפנה את מקומו לטובת ערק עוקצני או בירה קרה. קשה בלבנט. הקיץ עצבני, האנשים עוד יותר. מדינה שלמה מתחננת לגלידה או לקצת קור ארקטי. אולי שני מתכונים צוננים?
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
קלמרי על סלט אגסים. צילום: דודי ארדון
|
|
 |
 |
 |
 |
|
בייבי קלמרי על סלט אגסים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 500 גרם בייבי קלמרי נקיים, חתוכים לחצי לאורך 8 מלפפונים קטנים ומוצקים 6 אגסים מוצקים 2 לימונים 6 שיני שום פרוסות 3/4 כוס שמן זית מלח, פלפל, צ'ילי
אופן ההכנה: 1. חותכים מלפפון ואגס לקוביות קטנות, מתבלים ברבע כוס שמן זית, מלח ופלפל.
2. מחממים מחבת גדולה וכבדה עם חצי כוס שמן זית לחום גבוה מאוד. מתבלים בצ'ילי, מוסיפים את הקלמרי והשום ומטגנים כדקה וחצי. סוחטים מעל את הלימונים ומתבלים במלח.
3. מסדרים את הקלמרי החמים מעל סלט האגסים והמלפפון.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | שרימפס בעגבניות וצלפים. צילום: דודי ארדון | |
|
|
|
|
|
|
|
|