ראשי > סטייליסימו > ביקור בית
בארכיון האתר
נרשם ניצחון במטבח
לא ברור איך זה קרה, אבל אופיר ג'ובאני, אדם שקול בדרך כלל, נרתם לבשל ארוחה לכבוד הזכייה של מכבי. יצא להיט
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אופיר ג'ובאני
12/5/2005 23:42
כן, כן, אני יודע: יום העצמאות ורגע אחריו, כתבות אוכל הן על מנגל, בשר וניפנופים. את זה תמצאו בכל שאר כתבות השבוע והסוף שבוע המסעירות. אני,
לעומת זאת, עוד לא שכחתי את יום ראשון המסעיר האחרון, שדורש תיעוד מקיף. קראו ותבינו. וכמו מתכון, גם התיעוד מתחלק לחלקים.

1.
ההיסטריה. תחושת פאניקה ורמות אדרנלין גבוהות נרשמו בתחלת השבוע בעיקבות הפיינל פור של מכבי. לא שאני אוהד כדורסל מושבע, אבל מה לעשות - החברים הפנאטים שלי שאבו אותי פנימה. רק כשהוצאתי שאגה צרודה מגרוני הבנתי שאני בפנים - וחזק. אם הייתם מכירים את הפנאטים, הייתם מבינים שעל אוכל לא חשבו באותו יום, לפחות עד אחרי המשחק. כפי שרובכם שמעתם מהשכנים (או ממרחק קצר יותר), שאגות הניצחון לא איחרו לבוא.

ואני לא יודע מה אתכם, אבל אני באותן שניות שרפתי לפחות אלף קלוריות – מה שבטח לא עשה אותי פחות רעב. אופוריה או לא, הגוף מתחנן לאכול, ואם כבר – טעים, והרבה.

2.
גלגל הצלה. אחרי סערת רגשות ומותשות מצטברת, הנייד שלי צלצל בעוצמה וברטט (לפחות כך הרגשתי), שהקפיץ אותי לתקרה. על הקו היה גל אפק – עוד פנאט, אבל מבשל, ועוד את המנה המפורסמת שלו – בפאלו ווינגס ברוטב הורס וסודי.

3.
הללויה. אה, כן. היה גם סלט גמבות, עשבי תיבול ורוקט שווה, ואם כל זה לא הספיק לכם, ישבו להם במקרר אגסים ביין שחיכו בשקט להיטרף עם גלידת וניל מרעננת. ואם הייתם מבינים כמה פשוט להכין את כל זה, גם לכם זה היה יושב במקרר באופן קבוע. בכל מקרה, נתחיל עם הסלט, שהוא פשוט וקל להכנה.
 
פותחים: סלט גמבות, עשבי תיבול ורוקט
סלט גמבות, עשבי תיבול ורוקט
מצרכים:

צרור רוקט
1 גמבה אדומה חתוכה לריבועים
1 גמבה ירוקה חתוכה לריבועים
6 גבעולי עירית, קצוצים
5 עלי נענע, כנ"ל
5 עלי בזיליקום, כנ"ל
מעט כוסברה קצוצה (למי שאוהב)

לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מיץ תפוזים
רבע כוס שמן זית
רבע כפית שום כתוש

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
3. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומתקנים טעמים.

טיפ: חמש דקות לאחר ההכנה הטעמים מתערבבים היטב. חוש הריח שלכם יספר לכם שהסלט מוכן.
ואחרי הסלט, סוף סוף הגענו למנה שלשמה התכנסנו.
 
הבפאלו ווינגס ההורסות של גל אפק
בפאלו ווינגס
מצרכים:

15 כנפי עוף
סיר שמן לטיגון עמוק
200 גר' קמח
חצי כפית פלפל שחור

לרוטב (הסודי, לפחות עד עכשיו):
2 כפות דבש
2 כפות חרדל
כף סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
3 שיני שום כתוש
150 גר' חמאה
25 גר' רסק עגבניות
טבסקו לפי טעם

אופן ההכנה לכנפיים:

1. מחלקים כל כנף לשתיים
2. מקמחים את הכנפיים בתערובת של הקמח והפלפל
3. מכניסים לסיר לטיגון עמוק עד להשחמה

אופן ההכנה לרוטב:

1. ממיסים את החמאה על מחבת
2. מכבים את האש
3. מוסיפים את שאר החומרים למחבת
4. מערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד
5. יוצקים את הרוטב על הכנפיים החמות

טיפ: ככל שהכנפיים שחומות יותר, הן יספחו יותר רוטב (דלישס!)
טיפ יותר חשוב: מגבות נייר (כי חובה לאכול בידיים).
אגסים ביין וקינמון
אגסים ביין וקינמון
מצרכים

4 אגסים קלופים
1 בקבוק יין אדום
400 גר' סוכר
4 כפות חומץ בלסמי
רבע כפית ג'ינג'ר טחון יבש
1 מקל קינמון
1 מסמר ציפורן

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיראת כל החומרים (חוץ מהאגסים) .
2. מבשלים כעשר דקות עם מכסה פתוח על אש גבוהה.
3. מוסיפים את האגסים.
4. מבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
5. מצננים במקרר.

טיפ: יום אחרי, הצבע מודגש והמנה משתבחת.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...
ביקור בית
מה עם קצת יוגה לקינוח?  
לא לשכוח בקבוק יין לבן  
וחריימה לכל  
עוד...