 |
את מנות האנטי פסטי אתם בוודאי מכירים כבר יותר מעשור. או אז, השתלט הרעיון הטעים הזה על מסעדות ארצנו, כשעשה עליה מאיטליה הקסומה ונכנס לתודעה הקולינרית בישראל. ובניגוד לכל מיני מנות אחרות, במקרה של האנטי פסטי הכל באהבה ובצדק. זה באמת טעים.
ולמה בעצם כולנו נופלים בקסמם של הירקות האלו? קודם כל, הם טעימים. שנית, הם מאוד מתאימים לאקלים שלנו. תוסיפו לאלו שפע ירקות ועשבי תיבול טריים בשפע, ותשכחו מכל אנטי פסיכולוגי.
והנה עוד יתרון יחסי של המנות האלו, גם לספקנים שביניכם: גם אם אתם לא בשלני-על, אחוזי ההצלחה שלכם בהכנת האנטי פסטי גבוהים למדי. כאן אין צורך במטבח מאובזר. מחבת וטוסטר אובן מוזנח יעשו את העבודה מצוין. חוץ מזה, לרוב אלו מנות בריאות ומזינות כארוחה בפני עצמה עם כוס יין לבן. שלא לדבר
על אלו מכם שמצויים בדיאטה (ויש לא מעט כאלו). להם, הצלויים האלה יעזרו לאכול טעים, ולא להשלים חסכים עם מגשי פיצה בגודל מקרר.
למנות הטעימות והפשוטות האלה יש מקום מיוחד בלבי. זאת, עקב עבר טעים, טעון ומעורר חושים בתחילת דרכי בבישול. בכלל, אני מאלה שטוענים שבתוך כל אחד מאיתנו מסתתר לו שף איטלקי שממתין לקצוץ את הבזיליקום על העגבניות הבשלות תוך שירת אריה של ורדי.
אבל די למלל המיותר, בואו ניגש לעניין שלשמו התכנסנו: מתכונים פשוטים (אגב, הזכרתי שהם גם זולים?) שיסדרו אתכם לחודשים הקרובים. שילובים שישדרגו לכם את המנות יכולים להתחיל מהמנות האלו לצד גבינות משובחות, להמשיך בנקניקים ולהסתיים בבשרים מעושנים .לחם טרי יתקבל בברכה, ואני בכל אופן לא הייתי מוותר על קערה של סלט בריא ליד. היין עליכם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
בטטות צלויות בטימין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 2 בטטות בינוניות, פרוסות לעובי 2 ס"מ רבע צרור טימין טרי רבע כוס שמן זית כפית שטוחה של מלח גס
אופן הכנה: 1. מערבבים היטב את כל החומרים בתבנית שטוחה.
2. צולים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד לריכוך מוחלט והשחמה קלה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אצבעות חציל אפוי בתיבול חומץ בלסמי ושום
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 3 חצילים קטנים חתוכים ל-4 (לאורך) 2 שיני שום פרוסות דק 50 cc חומץ בלסמי 150 cc שמן זית חופן בצל ירוק, קצוץ מלח
אופן ההכנה: 1. בעזרת מברשת, מורחים היטב את אצבעות החציל בשמן זית.
2. מניחים את החצילים על תבנית, ומפזרים את המלח בצורה אחידה.
3. מכניסים לתנור בחום 190 מעלות למשך 35 דקות.
4. מוציאים מהתנור. מניחים על כלי הגשה ומפזרים מעל את הבלסמי, השום והבצל הירוק.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
אצבעות חציל. צילום: אופיר ג'ובאני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אנטי פסטי שום וצי'לי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המנה הזו מתאימה מאוד כליווי לתבשילים (לאוהבי החריף) והיא מעדן אמיתי בשילוב לחם טרי וגבינות בשלות. היא מחזיקה במקרר המון, ובעיקר מומלצת בחום.
המצרכים: 10 פלפלים חריפים אדום וירוק 20 שיני שום בנוניות כוס שמן זית חצי גבעול רוזמרין מלח לפי טעם
אופן ההכנה: 1. מכניסים את כל החומרים למחבת עמוקה, ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סלק בסלק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנה מרעננת, שמומלץ להגיש עם לימון וגבינת פרמז'ן.
המצרכים: 2 סלקים קלופים מגורדים בפומפייה כפית חרדל 100 cc חומץ בן יין חצי כפית שום כתוש 2 כפיות סוכר 2 כפות שמן זית מלח פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר.
2. חולטים את עלי הסלק כדקה במים רותחים ומוציאים למי קרח, לשמירה על פריכות.
3. ממלאים את העלים בסלק המגורד לצורת רולים, ופורסים כמו סושי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סלק בסלק. צילום: אופיר ג'ובאני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
שעועית לבנה בבצל מטוגן ומרווה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 100 גר' שעועית לבנה, מושרית במים ללילה 2 בצלים, פרוסים לטבעות 3 עלי מרווה טרייה חצי כוס שמן זית חופן פטרוזיה קצוצה מלח
אופן הכנה: 1. מבשלים את השעועית במים עד לריכוך מוחלט ומסננים.
2. במחבת מטגנים את הבצל עם השמן עד להשחמה מלאה.
3. מוסיפים את המרווה לטיגון קצר ומורידים מהאש.
4. מערבבים את השעועית עם הבצל ומוסיפים את הפטרוזיליה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
זוקיני בלימון ונענע
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 2 קישואי זוקיני גדולים (ירוק וצהוב) פרוסים דק 10 עלי נענע מיץ מלימון אחד מלח גס מעט שמן זית
אופן הכנה: 1. מחממים מחבת רחבה.
2. מוסיפים את השמן והזוקיני.
3. מקפיצים קלות עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומצננים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פלפלים ואורגנו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 1 ק"ג פלפלים חתוכים גס נקיים מגרעינים 4 גבעולי אורגנו טרי קצוץ 100 cc שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי מלח ים
אופן הכנה: 1. בתנור שחומם ל-200 מעלות צולים בתבנית את הפלפלים עם שמן זית ל-25 דקות.
2. מוציאים מהתנור, ומפזרים את שאר המרכיבים כשהתבנית עדיין חמה.
3. מצננים. מומלץ להגיש עם גבינות צאן וטוסטים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
שעועית ירוקה עם אגוזי מלך קלויים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 300 גרם שעועית ירוקה חלוטה 100 גרם אגוזי מלך 50 cc שמן קנולה 50 cc שמן שומשום כף רוטב סויה
אופן ההכנה: 1. מחממים מחבת על אש בינונית. מקפיצים קלות את האגוזים עם השמנים ומורידים מהאש.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה עמוקה.
3. מניחים בצד לכ-20 דקות לספיגת טעמים.
אופיר ג'ובאני הוא השף של NG בר & בשר. |  |  |  |  | |