 |
/images/archive/gallery/344/576.jpg סלט קלמארי.
צילום: אופיר ג'ובאני  |
|
|
לשף אופיר ג'ובאני אין סבתא טריפוליטאית, אבל זה לא אומר שהוא לא חולם על אחת כזאת |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אופיר ג'ובאני 11/8/2005 18:01 |
|
|
|
|
 |
גם אם אתם פולנים אסלים, רומנים גאים או עיראקים רציניים, שווה לכם לדעת איך להכין חריימה אותנטית, משתי סיבות טובות: א. הסבתא הטריפוליטאית שלכם (אם יש לכם כזאת) לא תמיד בבית. ב. זו באמת אחת המנות הפשוטות והמהירות ביותר להכנה, ובמקביל היא גם טעימה רצח.
ולמה אני מנג'ס לכם פתאום על דגים ברוטב אדום? אז ככה. בפגישת עבודה שגרתית עם חמוטל, הסו שף במסעדה, התגלו אצל שני השפים הצנומים חסכים קשים באוכל של סבתא. כך, במהלך שיחה בלתי נגמרת על אוכל של פעם, סיפרה חמוטל כדרך אגב על אחד, ערן קורש, איש היי טק שמאובזר בידי קסם של סבתא טריפוליטאית.
מה זה אומר? אתם בטח מכירים את הקסם המסתורי שיש באוכל של סבתות, לא משנה מאיזה עדה. קצת מזה וקצת מזה, ויוצא מעדן שמפיל את כולם לקרשים. וכשיש
נכד בעל פז"מ במטבח של סבתא, אני מגיע. ותכל'ס, זה טוב לי וגם טוב ליהודים. כלומר, טוב לכם.
אחרי שיחת טלפון קצרה לערן מצאנו את עצמנו דוהרים על ציר ז'בוטינסקי לכיוון פתח תקווה עם בטן הומיה ופה מלא ריר. הגענו, חנינו, עלינו, ולאחר הכרות קצרה עם ערן וזוגתו הדר, פתחו האנשים המקסימים האלה בקבוק של יין לבן וצונן, שהתאים נפלא למנות שבדרך.
הדר הביעה דאגה עמוקה וכנה על כך שאין קינוח, אך הודיעה לנו כי אל דאגה. היא תהיה מוכנה לאפות את מאפינס השוקולד האגדיים שלה, אם אני אכין לה סטייק. ולא תאמינו, אבל ממש במקרה חיכה נתח אנטריקוט מגרה במיוחד במקרר, שרק המתין להיצרב על מחבת לוהטת. בקיצור, רק שיהיה לכם קינוח בכתבה הנוכחית שילמתי את הבקשיש בשימחה. ואגב, זה היה שווה כל רגע.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט מהיר של קלמארי ועגבניות בווינגרט
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הטעם העדין של הסלט מתאים פלאות לפיקנטיות של החריימה. מומלץ בחום!
המצרכים: 200 גר' קלמארי, חתוך לטבעות דקות ומוקפץ קלות על מחבת עם שמן זית 2 עגבניות בינוניות, חתוכות לפלחים חצי בצל אדום פרוס לטבעות חופן תערובת עלים לסלט קורט גרדת לימון קורט טימין קצוץ
המצרכים לווינגרט קלאסי: 4 כפות חומץ בלסמי רבע כוס שמן זית רבע כפית שום כתוש חצי כפית מלח קורט פלפל גרוס
אופן הכנה: 1. מערבבים היטב את כל החומרים, עד לקבלת מירקם אחיד.
2. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה עם הווינגרט.
טיפ: רצוי להניח במקרר לכ-10 דקות, להשבחת טעמים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
חריימה. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
חריימה לוקוס פיקנטי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כדאי להגיש עם לחם שחור טרי, לטבילה ברוטב המשגע שנוצר
המצרכים: 600 גרם דג לוקוס טרי, פרוס לעובי 2 ס"מ לימון טרי סחוט חצי כפית אבקת קימל יבש חצי כפית כמון כפית שטוחה מלח פילפל צ'ומה (תערובת פיקנטית שמצוייה לרוב במיטבח הטריפוליטאי, ניתן להשיג במעדניות ובסופרים)
אופן הכנה: במחבת עמוקה ועל אש בינונית, מטגנים קלות את הפילפל צ'ומה. תוך כדי בחישה, מוסיפים כוס מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מפזרים את הדג בצורה אחידה ומכסים ל-20 דקות. מפזרים מעל את שאר המרכיבים. מכסים לעוד 10 דקות, ומגישים.
טיפ: לדרגת חריפות נמוכה אפשר להחליף את הפפריקה החריפה במתוקה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מאפין שוקולד ותאנים. צילום: אופיר ג'ובאני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מאפינס שוקולד ותאנים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים ל-12 מאפינס: 2 כוסות קמח 4 כפיות אבקת אפיה חצי כפית מלח כוס סוכר חצי כוס קקאו כוס חלב ביצה 2 כפות חמאה מומסת חצי כוס תאנים יבשות, חתוכות לקוביות
אופן ההכנה: 1. בקערה, מערבבים את החומרים היבשים.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים הרטובים למסה אחידה.
3. מאחדים את התערובות, ומערבבים עד למרקם אחיד.
4. משמנים היטב תבנית למאפינס.
5. יוצקים את המאסה לתבנית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-30 דקות.
טיפ: מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד חם וסורבה שאוהבים.
אופיר ג'ובאני הוא השף של NG בר אנד בשר. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|